Tonade rumpmuskler

Dragningskraft! Ja, det kan ju rumpor ha, men idag funderar jag nog mest kring en helt annan typ av dragningskraft – nämligen jordens. Tyngdlagen. Den som gör att vi håller oss kvar på jorden. Jaja, mitt huvud brukar ge sig ut på både strövtåg och flygturer det medger jag utan omsvep, men stadigt det står jag på jorden i alla fall. Den där dragningskraften ger sig dock till känna på lite andra vis också – vissa delar av kroppen har nämligen börjat dra sig mot marken tycker jag. Lite här och där….ingen del nämnd och definitivt ingen glömd. Är det bara jag som har märkt detta fenomen? (Snälla säg att det inte är så….delat häng känns kanske lite bättre…)

Redan under senvintern förföljde mig en reklamsnutt. En Reebookreklam med skor som skulle göra underverk för lilla (stora?) bakdelen. Att jag har en crush på skor har väl inte undgått någon och det där med rumpa har liksom etsat sig fast lite hos mig. Det var nämligen en gång en fystränare som liksom i förbigående slängde ur sig något i likhet med ”att hon där har ju ingen rumpa alls…” Så jag fick en briljant ide, tyckte jag själv då, och föll till föga för reklamen. Köpte mig ett par ”Runtones” när vi var i Florida. Under den första rundan såg jag bilder framför mig med JLo`s runda rumpa, Kim Kardashians likaså. Rundan gick fint…lite märklig fotställning men inte onaturligt ont eller så. Inte förrän jag slår upp mina blå dagen efter. Du gode skapare…..Jag har nog aldrig någonsin haft så ont i min bakdel. Något ansträngt rörelsemönster och just sitta på toaletten kändes som en mardröm. Men vill man bli fin, måste man som bekant lida pin.

Nu är det slutet av juli. Jag har använt mina Runtones en sisådär i snitt 4 dagar/vecka och resultatet….Ärligt talat, jag vet inte. Det är svårt eftersom man sällan beskådar sig själv bakifrån och skulle jag fråga maken är jag rädd att han svarar att jag är jättefin, som på rutin liksom. Tonade rumpmuskler, visst låter det härligt, men hur vet man om man fått det då? Och egentligen kanske jag inte bryr mig så välderliga men…Men jag är ganska bekymrad över en sak. Det gör nämligen precis lika ont idag som vid första försöket i början av april. Trots att jag använder dem 4ggr/vecka i snitt. Vad säger det er? Jag är bara lite nyfiken. För mig säger det nämligen bara en sak – jäkligt svårtonade rumpmuskler hos den här rektorskan.

Men inte är jag bitter inte…Inte ger jag tappt heller. Men numera varvar jag gångerna i mina Runtones med min stora skokärlek just nu – nämligen mina Skeletoes. Jag har också ett par FiveFingers som är typ samma sak, fast i ett annat märke. Har ni aldrig provat att träna i denna typ av sko, då har ni gått miste om något. Så nära barfota löpning/power walk man kan komma med skor på fötterna. Ljuvligt skönt och jag som alltid annars dras med fula skoskav har inte minsta lilla tillstymmelse till blåsa.

Runtones till vänster och Skeletoes till höger…..

Idag vaknade vi till sol – man tror bestämt att man har blivit bönhörd. Låg kvar och läste en tidning, innan jag drog på mig träninsgkläder och gav mig ut på en liten löptur. Oj oj oj….tungt idag innebar att jag kom hem som en liten trasa. En ganska nöjd trasa får jag väl tillägga. Träning är så skönt efteråt. Dusch och sedan väckte jag la familia. Resten av dagen har spenderats med solstolshäng och härliga pooldopp. Klart uppfriskande även idag kan påpekas, vilket dock inte hindrar liten Gabriel från att ligga i och träna simning på diverse olika sätt. Jag förundras själv över hur coolt jag tar det. Låter honom pröva. Gör inga hysteriska utfall, miner eller små skrik. Överför inga överbeskyddande idéer what so ever. Inser att han måste få göra detta på sitt sätt. Just hans sätt är väldigt olikt många andras sätt är jag rädd för, men men…

Ikväl startar TB:s fotbollsträning igen och jag måste sannerligen bege mig till affären, för nu har vi bara tråkgrejor hemma. En liten Caesarsallad hoppas jag att vi kan intaga på altanen ikväll (Le Chef äter nämligen bara kalla rätter utomhus – varm mat intages inomhus är hans filosofi) och kanske avsluta med ett kvällsdopp. Huruvida detta har någon som helst inverkan för att nå tonade rumpmuskler har jag ingen aning om, men jag sitter på en kudde. Det är då ett som är säkert. Det finns dagar då jag har haft funderingar på att klicka hem en sådan där kudde/sittring som nyförlösta får….men just idag är jag nöjd med en kudde. Och mina fina skor.

Hoppas innerligt att ni alla fått njuta sol idag. Själv är jag grymt tacksam över detta. Hoppas, hoppas det fina vädret håller i sig under veckan. Hoppas… Kram Mia

8 thoughts on “Tonade rumpmuskler

 1. Haha känner igen det där.. har funderat över precis samma sak 🙂 Köpte mig ett par skeletoes nyligen när de gamla blev för använda. Måste säga att jag älskar att gå i dessa skor, men denna gången känns det mer i vaderna. hihi betyder väl att man har muskler som arbetar och visst har det hjälpt mot mitt onda nere i ryggen. Får en helt annan hållning!
  Appropå barn och simning så simmar min 6åring undervattnet som en sjöjungfru hur lätt som helst men grodsim det vill hon inte! Barn är härliga! Kram

 2. Du är så hääärlig! 🙂
  Jag älskar dina inlägg….

  Själv köpte jag ett par Easytones i höstas, bra för lår och ruma, inte vet jag om de funkar men dom är tunga och jag får ont i benhinnorna när jag går för fort, men när jag saktar ner och tar längre steg, då gör dom kanske nytta. Dock har jag köpt mig ett par nya Nike nu, ett par vita, lätta, som jag förhoppningsvist gillar bättre. Problemet för mig nu är att börja använda dom, dom är ju så vita och fina nu!

  Tack för att du delar med dig av din happyvardag! Efter en dag som denna, då min dag, eller i alla fall eftermiddagen, mest bestått av tjafs och trots med underbara (lättsålda) barn så känner jag ett lugn när jag läser om er härliga dag softandes vid poolen och tanken på att skaffa nån mat, lite lätt sådär!
  Tack härliga!
  Kraaam

 3. Hi hi.. nä du Bästa Mia.. dragningskraften får du dela med mig iaf 😀
  Fast om man tänker så här… Alla vill vi söderut, varmare breddgrader du vet.. likaså min rumpa och inte bara den.. nä nä.. dom små söta som påminner mer om bebisockar än något så exalterande som fasta kuddar..

  Duktiga du som springer.. tillsammans med mig på distans 🙂

  Kramar till finaste du

 4. Ja du fina Ewa….det där som hänger på överarmarna också….Men det känns fint att även andra känner av det. Och japp, jag går och springer – inte på långt nrä så fokuserat som du men men…

  Tack snälla Kristina…Ont gör den iallafall…

  Kram Mia

 5. Precis så gör Gabriel också Mariette….Jag låter honom hållas….Och visst har man fått en annan hållning helt klart!

  Tack du bästa Fraggel…Vita fina nya Nikeisar….Åh, avis…Ställ dem i bohyllan och beskåda dem en tid. Känner igen det där med de små lättsålda – vi har ju sådana dagar ibland. Hoppas ni haft det bättre idag…

  Kram Mia

 6. Kalla mig omodern, men jag har aldrig sett såna tåskor innan. Har precis köpt ett par gympadojjor men blir sugen på såna.. Allt som gör träning angenämare är välkommet.

  Får du skoskav? Och ändå är du skomänniska? Jag förstår inte. Jag får skoskav. Av skor. Av tofflor. Av mockasiner. Av strumpor.. nästan. Så jag hatar att köpa skor. Det trodde jag att alla skoskavsmänniskor gjorde. Men jag trodde fel.. 🙂

  Tack för skotips! Kram!

  Ps. Jag låter bli att ge mig in i rumpdiskussionen.. Annie sa precis idag att jag har stor rumpa.. så.. ja.. (hon sa iofs att pappa har det med… och han har inte det.. så..men… i alla fall..)

 7. Då måste du köpa sådana, Anna. Jag har en stor Hallux Valgus på varje fot samt en stor knöl på varje häl så hej skoskav….Men jag masskonsumerar Compeed samt en skumgummitejp från 3M. Funkar jättebra! Och att ha många par skor att byta mellan är a och o med knasfötter – säger jag till maken då han suckar lite över alla skor som finns i huset. Han lever rätt farligt då….

  Du har säkert inte stor rumpa….Barn har alltid en alternativ världsbild så det så…

  Kram finaste du. Kolla in brandos.se för skorna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *