Långledigt för vissa utvalda

Kan det vara så att just du är en av de lyckliga? Själv måste jag i detta avseende anse mig som halvlyckligt lottad. Det finns de som har det bättre, men det finns sannerligen en ansenlig mängd människor som har det mycket sämre. Om man är elev på Svettpärlan då är man lyckligt lottad, personal på dito skola halvlyckligt lottad. Undrar du vad jag snackar om? Kan tro det!

Denna vårtermin har innehållit ett sent påsklov och därmed hamnar Kristi himmelsfärdslovet också sent. Där är vi snart. På Svettpärlan brukar jag lägga ut studiedagar i samband med detta lov, så att eleverna får långledigt – något de är i extremt stort behov av. Åh, som de har slitit och nu skall de alla få defilera in i mål. Vecka 22 och måndag vecka 23 är nämligen ledigt för eleverna (vi i personalen har tre studiedagar med Lgr11 att ta itu med, men oj så taggade vi är.) Övriga 4 dagar vecka 23 håller vi temafördjupning – alla elever har valt fördjupninsgtema efter intresse och får specialguidning av specialintresserade pedagoger och externa människor. Denna vecka bjuds det på grupper i fotboll, matlagning, cirkus, golf, experiment, foto, bollsporter (blandat),film, hår och mode, pyssel och knåp samt Wild Kids. Eleverna befinner sig i åldersblandade grupper år F-4 och 5-9. Ett utmärkt sätt att stärka samhörighetskänslan och att få ägna sig åt det man är extra intresserad av eller nyfiken på. Och ett utmärkt sätt att avsluta ett läsår. Jag gillar inte känslan av att man ska köra järnet ända in i kaklet. Jag gillar inte att skiljas för sommaren och för livet (år 9) i ett dödstrött töcken. Sista veckan (v.24) ägnar vi oss åt städning, mys, utflykter, hemlig resa (år 9), spelturnering, betygspicknick (år 8) och fotbollsutmaning elever mot personal. På torsdagen firar vi skolavslutning.

Att bygga skolkultur, samhörighet och gemenskap. Att göra våra elever till precis lika viktiga betydelsebärare av denna skolkultur. Att bjuda eleverna på ett skoläventyr. Det gör man genom att investera tid, energi och kraft. Det gör man genom en medvetenhet, genom riktade aktiviteter genom att inse att våra elever är våra medmänniskor. Medmänniskor som sliter hårt för att utvecklas till demokratiska och samhällsdugliga medborgare. Medmänniskor som har ett långt mycket mer tufft uppdrag än vi hade då vi var i deras ålder. Det gör vi tillsammans. Lär av varandra. Amen!

Själv ska jag hålla studiedagar om den nya läroplanen som skall implementeras och bli vårt nya styrdokument from hösten. Det är verkligen ett hästjobb, men ett mycket roligt och inspirerande sådant. Jag känner mig väl förberedd och efter tre intensiva dagar kan ju även vi ta lov fram till nästkommande tisdag. Det där är lite lyxigt. Men nu håller vi helg. Idag har vi sorterat, rensat och packat ner ett kök, rivit ut detsamma och sprungit skytteltrafik till vår container. Flyttat undan massa saker, servat byggkillar och haft prisutdelning i våra ”Må-bra-veckor”. Maken mfl har grillat hamburgare utomhus till våra elever och vi har repat skolavslutningssånger så att det dånar i skallen. Allt detta toppades med en vattenläcka, kortslutning av vårt larm och ingen ström.

Helg och väldigt lite på programmet. Vi ska få besök av sötaste Helle med Neo och Nelly i eftermiddag/kväll och det ska bli så mysigt. Imorgon skall ny grästrimmer inhandlas och på kvällen blir det grabbgrill (och jag har dispans) till Champions Leaugefinalen. Lite gräsklippning, lite solstol (förhoppningsvis) och kanske en stund med en god bok. TB har spelledigt i helgen och Gabriel måste ju ta det lilla lugna så…

Tills vi hörs igen….Take good care och välkommen tillbaxs hit. Kram Mia

 
 

Längtar fortfarande hit. Jag fryser!

7 thoughts on “Långledigt för vissa utvalda

 1. Jag VILL jobba hos dig!!!!!!! Själv har jag haft en riktig skitvecka, gråtit för första gången i min lärarkarriär, hela terminen av uppkäftiga kommentarer från ett par elever tog ut sin rätt och eskalerade i ett jättegräl, vilket bara har gjort mig till en större kärringjävel, eftersom när man är 11 år så får man tydligen kasta grejer, förstöra VARENDA lektion i en hel termin, vara uppkäftiga VARJE lektion men ändå förtjäna att JAG lyssnar på dom och repekterar deras önskemål. jo jag tackar, tydligen så har de medhåll av sina föräldrar.

  Vi kan säga såhär att efter den här veckan har jag bestämt mig för att utbilda mig till kantor och ge upp det här med att vara lärare. Om jag inte får jobb på din skola vill säga 😉

  Kram

 2. Men fy vad hemskt Kristina…..Vad gör din rektor? Vilken stöttning får du av dina kollegor och rektor?
  Vad jag hade önskat att du hade fått vara en del av vår goa gemenskap.

  Kram och god helg vännen…

 3. Finaste rektorskan ever..
  Den långa långa ledigheten hade inte jag haft något mot, inte heller en solstol på din veranda med ett glas gott och underbaraste du som sällskap.
  Men får nöja mig med lite fönster puts i morgon 🙁
  Kramar i massor till dig..

  Bästa Kristina.. Blir galet upprörd över hur du blivit behandlad av elever.. 11 år, bara små barn ju vad är det som gör att barn blir så där så tidigt? Usch sorgligt, hoppas verkligen du får stöd från kollegor och din rektor.
  Massor med kramar till dig

 4. Tack Eva och Mia för ert stöd.
  Kollegorna stöttar mig, men rektorn, ja alltså jag vet inte, hon verkar köpa deras version av att jag inte lyssnar på dom, hon förstår visst inte att de likställer att jag inte lyssnar på dem med att jag säger nej ibland.

  Men som sagt var jag har ju snälla elever också, dom flesta faktiskt, synd att de som inte sköter sig ska få så mycket av min energi bara….

  Kram på er

 5. Vilket fint upplägg ni har så här i slutet på terminen. Och niorna. Så spända de lär vara över den kommande resan. Kul.

  Önskar dig en fin helg! Kram

  Och Kristina, styrkekramar till dig <3

 6. Vad härligt att du är sà engagerad i barnen! Det är inte màng vuxna som är det nu för tiden (altsà inte bara pà skolor, föräldrar är dom värsta). Lyckliga dom vet att du tänker pà deras bästa och ger studiedagar för làngledighet! Kram

 7. Så mysigt det hade varit Ewa…Welcome!

  Skönt att det finns ljusglimtar Kristina…

  Tack Linda Och Katarina…

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *