Alltid fel tidpunkt för en buss!

Det slår mig ibland hur nära orden buss, tidtabell och väntan ligger varandra – både bokstavligt och bildligt talat. Men för Guds skull tro inte att jag har något emot bussar, tvärtom. Jag älskar att åka buss, men det har på senare år blivit allt svårare. Förmodligen har detta med min bostadssituation att göra, ändå är det väl rätt märkligt ändå. Jag menar, allt utvecklas ju i en sagolik takt men …..

Här i Happyvardag väntar vi febrilt på att Blekingetrafiken skall förbarma sig över den blekingska skärgården genom fler bussar alternativt en bro, tunnel eller åtminstone ett övergångsställe. How
come, tänker ni kanske nu och jag ska förklara. Vår närmaste busshållsplats ligger 2 km bort och trafikeras så där en tre ggr/dag. Vilken fest! Nästa ligger 4 km bort, men där måste man korsa E22:an och det är inte så jäkla festligt det heller. All den stund inte då det redan skett dödsolyckor där. Och vi har väntat tålmodigt nu i en sisådär 15 år.

Även i TB:s fotbollslag väntar vi på en buss. Vi har många och långa resor i serien och vad mysigt det skulle varit att killarna hade fått resa tillsammans. För att inte tala om hur enkelt det skulle vara att vara köransvarig (som jag är nu då). Eventuellt har dock inte Blekingetrafiken något med detta att göra. Det är nog snarast en ekonomisk fråga för klubben och den typen av frågor har ju en tendens att bordläggas så….Vi lär kanske vänta en 15 år år här också. Och då mina vänner, då bör även Gabriel ha nått körkortsålder så då struntar jag förmodligen i vilket.

En buss som jag då rakt aldrig har väntat på dök högst oväntat upp i lördags. Jag hade fixat och trixar med massor av to-do saker och hade siktat in mig på en ljuvlig stund iförd bikini på min altan. Fullständigt ofarligt (jag menar för den som ej nått målet för Beach 11) då vi bor rätt ocentralt. Ocentralt är en trevligt ord….många sommarstugor finns det i vårt område och vi bofasta känner varandra väl. Dessutom ligger husen inte tätt och den lilla vägen som trafikerar vårt område påbjuder varken en söndagscruise eller främmande besök. Sagt och gjort, struttar ut lägger mig tillrätta och inväntar friden. Men se den kom inte….Istället kom Carlshamns buss med ett helt lass trädgårdstokigt folk som skulle beskåda grannens alla vackra blommor och fontäner och planteringar och….Och uppenbart mig. Fast om jag ingick i programmet, så hade man glömt att berätta det för mig. Otur! För mig alltså. För min trädgård kan inte mäta sig med grannens – kanske inte m någon annans. Men kanske var det jag som var det exotiska inslaget.

By the way så väntar jag nu också på att bloggen skall fungera. Jag uppdaterade min webläsare till Windows 9 och det borde jag uppenbart låtit bli med. Jag tror jag har skrivit åtminstone 6 inlägg och allt försvinner så fort jag trycker publicera alternativt spara utkast. Grrrrrr..Är inte detta kompatibelt med vår bloggande eller vad? Man tror fasen man drömmer. Så nu knappar jag på Ipaden och det funkar ju fint. Bortsett från att jag inte kan få med bilder men vaddå…..en bild säger ju bara mer än tusen ord så….

Vad tror ni om 15 år på denna väntan också? Nä, snälla Mama….förbarma er över en bloggberoende rekorska. För imorgon är det ju dags för ny hemlis igen…..
See you around! Kram Mia

6 thoughts on “Alltid fel tidpunkt för en buss!

 1. Inte du också.. jag gjorde samma sak, har iof inte problem med att skriva men får attans inte ut några bilder.
  Kramar om och viskar.. du i morgon ska denna donna åka buss… hua hua.. hela vägen till gotlandsbåten.

  Kramar i massor till bästaste dig

 2. Haahhhaa Gud så roligt med busslasten som vill se en skön Rektorska om dom bara visste vilken underbar kvinna dom fick beskåda 😉

  Bussar går det faktiskt jätte bra på denna ö i till stan…en i timmen alla dagar utom Söndag…fast då går dom varann så det är synd att klaga…

  Hoppas det fixar till sej med bloggen….

 3. Lite kul med sånt där som luktar dolda kameran lång väg.. fast det inte är det.

  Tittade dom på dig så var det förmodligen för att de inte kunde bestämma sig om du var en vacker ros eller ljuv viol.. 😉

  Hoppas bloggen skärper sig. Sånt där blir man ju vansinnig på!

  Kram!

 4. Hej!
  Fick du ordning på inläggen? Det har hänt ett par ggr på senare tid, bra med feedback. Vi felsöker!

  //Veronica

 5. Lycka till med bussen sötaste Ewa och hoppas Gotland visar sig från sin finaste sida…

  Tack du underbara Febe…men så jäkla underbar var då rakt inte jag. Hu!

  Åh Anniesmamma….fint sagt men jag kände mig mer som törnen i hörnet.

  Tyvärr Veronica…kan fortfarande inte spara eller publicera. Allt försvinner. Synd! Håller tummarna för er!

  Helt klart utan kläder Kristina….och det måste sett rätt komiskt ut skulle jag tro.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *