Det olar vi om….

Ett uttryck som används till allt här i Happyvardag. Första gången jag hörde det höll jag på att sätta fikan i vrångstrupen. Det dök liksom upp helt andra bilder i huvudet för mig, än vad som skedde framför mig. Och låt gå för att jag har snuskig fantasi men ändå… Ramsräkna! Det är det vi snackar om här. ”Ole dole doff…” och så vidare. I alla möjliga och omöjliga situationer.

Gabriel olar om vem som ska sitta var, vem som ska äta vad, vad vi ska göra, vem som ska köra bilen etc etc etc. ”Vänta nu, säger han. Jag ska ola om det.” Och ramsan som olas den är synnerligen speciell eller vad sägs om följande:

”Ole doff, kinke lane poff. Au, sau, gul knapp, att det blir du”

Och han fick med lite kinesiska där med. Och han har redan räknat ut hur man ska trixa till så att det landar på precis den han själv tänkt sig för ett specifikt uppdrag. Nä, inte behöver man vara dum bara för att man är lite yngre….

Lördag idag och vilken härlig dag. Vaknade vid 7.30 och näste man var Gabriel vid 9.00 Övriga pojkar sov till 10. Städa huset var prio 1 idag och nu doftar det liljekonvalj här hemma. Underbart! Maken drog till golfbanan med bästekompisen Magnus och Gabriel for med mig på shoppingtur – mat till kalaset imorgon, dryck från en alldeles speciell affär, ny avtorkningsbar duk till altanen, nya underlägg till matbordet, nya plädar till soffan, en badkorg och nya liggfåtöljer till altanen. Puh! Hem for vi med allt och intog lite lunch på trappan. Det är något speciellt att sitta på trappan och käka….ett säkert vårtecken iallafall.

Altanen sopades och skurades sedan ren. Grill och altanmöbler bars ut och skurades. Dynor fram och piffet satte igång. Kära hjärtanes så vårlikt härligt det blev, trots att det nästan blåste storm. Nu kan det ljuva livet börja.

Andra delen...mer chill!

Promenad med le dog och jag passade på att inviga mina nya Runtones från Reebok. Det utlovas en snygg rumpa och välsvarvade ben så jag vågade inte hoppa över dessa i min shoppingspree. Jag borde inte ha tagit dem idag….Jag har aldrig någonsin haft så ont i övre bakre låren (var det nu sitter men ni fattar…) och rumpan. Och nu pratar vi ca en timme efter utförd runda. Jag vågar inte tänka på hur det kommer att kännas imorgon. Säkert hur effektiva som helst och ett är då rakt säkert…grymt otränad är väl jag då eftersom de gav omedelbar utdelning iform av träninsgvärk.

Hoppas ni alla har en fin valborg. Här i Blekinge råder det eldningsförbud så det närmaste majbål vi kommer är väl genom att elda i vår egen braskamin. Och det behövs….Igårkväll frös vi som hundar här hemma och trängdes framför brasan. Maken har påbörjat stora kroppsanpassningen och äter nu enligt en egenkomponerad GI/LCHF/LCLFmeny, vilket innebär protein och grönsaker. Och vatten! Jättekul! Så här bjuds det kyckling, sallad och en god dressing ikväll. TB mår som tur väl är bättre och hoppas kunna spela mot IK Berga imorgon. Vi ska kalasa lite också med en härlig söndagsbrunch. Innan dess ska gräset klippas och …

Full rulle med andra ord…Men med en betydligt mer avslappnad och stresstålig mamma vid rodret. Hörs igen imorgon go vänner…Kram Mia

5 thoughts on “Det olar vi om….

 1. Jag nöjde mig med ett par vanliga promenadskor, jag tycker det känns i rumpan ändå, men jag är förskräckligt otränad.

  Härlig altan, men visst blåser det storm, här har vi inte ens fått se nån brasa, eldningsförbud, blåst + torka.

  Kram

 2. Tack febe….jag hlle rtummarna flr TB idag.

  Kristina…det hade verkligen räckt med vanliga skor för mig också. Skönt med altanen redo inför kommande stunder.

  Kram Mia

 3. Åh, fin altan! Ha ha, fattar precis vad övre baklåren sitter 🙂 Och det är ju precis där man vill få träningsvärk! jag funderar också på den typen av sko, men har inte kommit längre än funderingar. Har börjat jogga igen och gör nog det resten av sommaren, men till hösten kanske…du får hålla mig uppdaterad om hur du tycker att de fungerar! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *