Happy Easter anyway….

Vem fasen är påskharen? Vilken bluff! Inte vet jag när den killen fick sitt egnombrott, men här i Florida verkar han ha en jäkla status i alla fall. Var tusan man än går kryllar det av ägg och påskharar – i regnbågens alla färger, former och storlekar. Jag gillar det inte!

För påsk är nämligen något helt annat för mig. Påsk det är kyrkan och Jesus, lidande och hela bidevippen. Golgata och törnekrans. Sorg och saknad. För mig är påsk familjesammankomster av olika slag och helst utan alkoholhaltiga drycker – för det förespråkar mamma Anita. Enligt henne måste högtider firas som det är menat att fira dem – dvs så som hon anser att dessa skall firas. Och påsk är sorg och lidande – då passar sig inte öl och vin och groggar inte. Och eftersom jag är mammas flicka är jag lydig – i alla fall på hemmaplan. Idag slår jag nog ändå till med ett glas vin till påskmiddagen på lokal.

För mig är påsk väldigt lite ägg och ris, påskkärringar och påskägg, fjädrar och annat dun. För mig är påsk gärna ett kyrkobesök. Jag älskar psalmer och till påsk är min favvo:

”Graven den är tom. Och i gryningen gråter kvinnor högt. Var är nu vår vän? Se Jesus går i solen så levande och glad. Bland vilda anemoner och silvergrå oliverblad. Och det är vår. Och det är påsk. I Palestina land…” Jag blir så upprymd av denna. Så trallande gald och vänlig.

Hur påsken firas här i Florida är ännu mycket oklart. Grannen har pyntat trädgården (se bilden ovan) och det verkar vara ganska vanligt. Vi har sett något som skulle kunna kallas påskrace eller äggajakt eller…något. Det verkar som om den heligaste av dagarna är imorgon, söndag, påskdag – då har en del affärer begränsade öppettider. Vi ska iallafall gå på lokal och käka påskaftonsmiddag med the Nilssons. Sen blir det säkert kvällsbad i deras pool innan hemfärd. Underbart mysigt! Någon tävling i äggapickning blir det nog tyvärr inte tal om och det är synd. Synd för det är en av få tävlingar som jag nästan alltid vinner. Äggadrottningen, det är jag det….

Idag har vi haft ännu en ljuvlig dag på Tarpon Bay ute på Sanibel/Captiva Island. Vi var på plats innna klockan var 10 och hemma vid halv fem. Ljuvligt turkost vatten med höga vågor. Sol och klarblå himmel. En TB som njöt i solen med lillebror (TB gillar inte att bada i havet) och en Gabriel som bara älskar att sitta i sanden, guppa i vågorna, ligga i solstolen….ja, name it! Vår lille son är en sann livsnjutare! TB lite mer svårflörtad.

Så Happy Easter anyway! Hoppas ni har det riktigt härligt och att det fina vädret fortsätter. Vi kommer gärna hem till en fullt utslagen vår, om man säger så…Imorgon är näst sista dagen, sedan bär det av hemåt. Vi ska förhoppningsvis njuta sista timmarna i solstolen, sista baden och sedan ta itu med packning. Självklart blir det favvorestaurangen på kvällen. See ya around! Kram Mia

11 thoughts on “Happy Easter anyway….

 1. Haha.. det är USA det. Allt blir så.. mycket på nåt vis. Dom gör ingenting halvdant, det gör dom inte.

  Jag håller med. Det är lätt att glömma vad som är viktigt med påsken. Därför är det så skönt att Annie går på kyrklig förskola; det vi förtappade missar lär hon sig där. 🙂

  Två snapsar drack vi. För att lättare smälta maten. Till detta must eller lättöl (mor och far tror att man avlider av fylla om man dricker snaps och starköl ihop). Och matsmältningen måste man ju sköta om – påsk eller inte. Men fyllefester på påsk är jag inte heller intresserad av.

  Åh, vilket vackert Sverige ni kommer att komma hem till. Perfekt tajming! Härlig där, härligt hemma.

  Ha det fortsatt bra! Kram!

 2. Njut och bortse från allt konstigt pynt nu era sista dagar. Verkar som om ni har haft det helt underbart. Solen stannar säkert kvar här hemma och välkomnar er när ni kommer hem!!

  Kram!

 3. Hua den där äggsjuka hönan tycker jag synd om..
  Tänk att släppa så mycket ägg på en å samma dag..

  Vad fort vår semester har gått, är det redan dags för att planera hemfärd? Jag som just börjat känna mig som hemma i Florida..

  Kramar om dig och viskar… du är bäst, glad påsk tjejen

 4. Ja, Anniesmamma – det är verkligen uSA i ett nötskal. Vad skönt att påsken gick väl för er och lite bubbel gör det ofta lättare. Säg inte det till min mamma bara…

  Ja, fina frun…landet lagom är inte USA. Inte alls!

  Japp, giraffemma…vi njuter till fullo. Det ska jag räca för en stund framöver så…

  Kram Mia

 5. Febe, visst är det blandade känslor. Men ingenting varar för evigt och vi har haft en grym semester- i år igen. Nu längtar vi alla tillbaka till vårt verkliga liv, som Gabriel säger. Så det är ok att packa imorgon och bege sig hemåt. Helt ok…

  Ja, Ewa…tänk att nästan tre veckor kan gå så evinnerligt snabbt, va? Men samtidigt känns det som vi varit här en evighet så…
  Tack för alla dina fina aldrig sinande ord. De värmer!

  Kram Mia

 6. Jag har varit i kyrkan tre gånger denna vecka så jag förtjänar min grogg 😉
  Men att sprida ägg över hela gräsmattan är inte bara fult, det verkar otroligt opraktiskt.

  Kram

 7. Ja, det är väl typiskt USA! Allt blir så stort där, julpynt, julgranar, storlek på matportioner, höjden på hus osv, USA är ju stort i hela sin mening, ganska likt Sverige men allt är så mycket större!
  Vädret här hemma har varit underbart, har säkert varit det där där du bor med så jag tror du kan se fram emot en fullgången vår när ni kommer hem! 🙂
  Kram

 8. Hej! Jag är inte särskilt religiös men blir det vid pàsk. Konstigt, aldrig vid jul.
  Ni kommer hem till ett underbart blommande Sverige! Välkommen hem! kram!

 9. Håller med dig kristina…väldigt opraktiskt.

  Japp, det är verkligen USA i ett nötskal, fragglarna. Skönt att det är fint väder hemma. Me like!

  Hej Katarina….det låter toppenfint.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *