Så helt fel på det……

…..har jag plötsligt upptäckt att jag är. Skit också! Jag som trodde att jag hade hittat hem, hittat min nisch och att jag skulle hålla mig till den länge. Mycket länge! Eventuellt har jag också lovat min make det vid ett svagt tillfälle. Ett tillfälle då jag fick min vilja igenom, då någon av alla mina otaliga idéer förverkligade. Eventuellt på bekostnad av makens önskemål och vilja. Eventuellt avfärdade jag honom också. Usch! och fy! En mindre trevlig sida jag har – en klar tendens som har vuxit sig allt starkare genom åren. Jag har lätt att bli swept away och fullständigt såld  och då…..

Jag var helt övertygad om att den vita perioden i mitt liv har lagts till historien. För att inte tala om den romantiska – det är jag väl ändå för gammal för, eller? Spets och renaste vitt. Skirt.Och på något jäkla sätt visste jag att jag var ute på djupt vatten igår. Ändå trotsade jag mitt inre, fastän det bara ringde varningsklockor här och var. Kanske såg jag till och med stora varningstrianglar. Någon hade viskat till mig om ett ställe man bara var tvungen att besöka. Någon annan var visst också fast, det kunde jag ju tydligt ana. Dumma, dumma Mia….vad skulle du där och göra? Och som grädde på moset ertappade väl maken mig. Näven mitt i kakburken. Såg min eufori! Lätt rodnad på kinderna. Fånigt leende och med ord som snart bara skulle bubbla ur munnen på mig. Ord som inte förbättrade min position, om jag säger så…..

House of Philia. På blogspot. En av de absolut vackraste livsstilsbloggar jag har stött på. Vilket hem! Vilken inspiration! Och nu känns det som om jag måste ifrågasätta alla mina föresatser. Allt det jag har bestämt mig för innan. Missförstå mig inte nu, jag älskar mitt hem och hus. Så även mina möbler och den stil jag har valt. Men detta var ju bara så vackert. Vitt och vackert. Lite romantiskt, men absolut inte shabby chic. Så genomtänkt! Åh, detta blir dyrt! Eller fel, detta blir nog helt omöjligt att genomföra allt att döma av makens ansiktsuttryck. VILL HA! VILL HA! VILL HA! Det är det enda jag kan tänka på nu. Jag fantiserar om möbler och tyger, detaljer och helheter och kanske också om förändringar i planlösningen. Helt allvarligt, kan detta anses som fullt normalt?

En lagom nätt julgran i en svart rottingkorg, istället för exeptionellt ful julgransfot. En svart och vitrandig trasmatta istället för exeptionellt ful julgransmatta modell tomtemotiv. Vackra lampor! En fin krans på ytterdörren. Och urfina ”Eames” stolar i köket. Men för guds skull Mia, sluta dröm (inte våta drömmar, utan vita drömmar), släpp hörnflaggan och kom in i julstöket nu! Om ni känner för lite verklighetsflykt kan jag varmt rekommendera ”House of Philia”. Men jag sänder ut en varning…..lätt beroendeframkallande!

Kanske kan jag övertala maken om att åtminstone inreda ett rum enligt denna stil. Skam den som ger sig…… Och är det någon gång drömmar kan slå in är väl i närheten av jultomten, eller? Och passar inte vitt så fint ihop med vintern, så säg?

Hoppas ni har en fin dan före dan före dopparedan….Vita kramar från Mia!

Nu tänker jag vänta på tomten...

9 thoughts on “Så helt fel på det……

 1. Ja gud så fint det såg ut, kollade in en snabbis, har själv mycket vitt/lantligt/shabby chic hemma…och det är så fräscht…mycket har jag hittat på loppisar, annat har jag köpt nytt….
  Men denna sida har jag vart inne på en del också, man blir ju helt sjuk….
  Tips, finns en hel del på tradera i perioder om man söker på shabby chic….
  Kram

  http://www.ofeliashus.com/

  Även Balders hage i gbg har en hel del massa fint….har nog en hemsida…

 2. Jag vågar nog inte gå in på den där sidan, för just nu kan vi ju inte förändra så mycket eftersom vi bor i hyresrätt…Men visst, drömma kan man ju:) Så kanske kanske det ändå får bli en titt på den där sidan! Trevlig kväll! Kram Emma!

 3. Jag har nog inte råd att ens besöka den sidan…….men jag vet hur det kännas att vilja göra om hela huset efter fem år igen!!! Mannen är lagom glad, men inser att det nog kommer bli bättre nästa gång 🙂

  Kram

 4. Åh hjälp Maria – ny sida som var underbar den också. SUCK! Undra vad jag ska muta maken med. Golf känsn väldigt avlägset just nu och det brukar vara det säkraste kortet.

  Emma, drömma är det magiska ordet.

  Kristina håller med – bara det att det har nog inte hunnit bli 5 år här.

  Kram Mia

 5. Jenina – jag ska låta maken läsa din kommentar. Kanske kan han ändra lite uppfattning om mig. Just nu känns det som om han anser att jag är rätt dryg….

  Kram Mia

 6. OJ OOOOJ OJ Lilla Goa Mia..
  Ja det blir till att komma på en bra strategi i detta för att få maken på samma lyckotåg 😉
  Skojar bara.. har varit där och JAAAAA man bli så SUGEN
  Kramar i massor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *