Låtar till adventskaffet….

”När mörker och kyla ligger kring vårt hus, då vill vi vänta på julen kring ett brinnande ljus....”

Idag är det första advent. Snön ligger som ett mjukt täcke i trädgården, men vinden viner hårt i knutarna. Vi har varit ute på vintervägarna och startade då dagen med att sjunga: ”Hej mitt vinterland, nu är jag här…” Inga plogade vägbanor gjorde resan till TB:s träning till ett litet äventyr. Efter träning och nödshopping på Citygross blev det en pliktskyldig promenad med vovven samt lite trädgårdsbus med Gabriel. Att kasta snöbollar är ju så kul. Tänk att man har så dåliga dojjor som vuxen – jag blev dyngsur om fötterna. Ska nog förhandla om nyinköp lagom till söndagsmiddagen ikväll.

Eftermiddagen har bjudit på slapp framför brasan. TB har tagit itu med sina skriftliga reflektioner till hälsodagboken i idrotten och jag har skrivit  betygstalet till år 8. Nu har jag ägnat en lång stund åt att bara njuta av en hemmadag med hela familjen samlad. Det där är sannerligen en frid man ofta tar för givet. I mitt nya förbättrade jag har jag tänkt mig att bli bättre på att njuta av stunden – bättre på att ta vara på tillfället. Nu menar jag inte att ta vara på tiden i bemärkelsen att göra fler saker, att vara mer effektiv – utan att vara bättre på att bara vara. Jag tycker nog att det känns riktigt bra, om jag får säga det själv.

”Låt mig få tända ett ljus…” Tända ett ljus för alla saknade nära och kära. Ett ljus för dem som fortfarande finns nära och som jag hoppas att jag aldrig någonsin tar för givet. Ett ljus för dem som har det extra jobbigt just nu – en syster med odefinierbar sjukdom som gör oss alla lite oroliga och min älskade make som brottas med ovissheten kring det som vi trott varit ryggskott och som visade sig vara diskproblem samt en cysta. Ett ljus för dem som behöver hopp om en ljusnande framtid. Ett ljus som vittnar om att julen är på väg.

Idag ska vi slå till och vara våra egna pizzabagare. Lagom till födelsedagen i augusti fick maken en pizzasten för grill och ugn och den fungerar fantastiskt bra. Detta är en kul familjeaktivitet då alla ska göra upp om vem som ska ha vad på sin pizza – skinka, lök, bacon, musslor, tonfisk, salami, räkor, krabba och lax med vitlöksost. ja, inte allt blandad för då kan det nog bli lite väl bra men…. Så lagom till denna aktivitet slår jag väl till med: ”Vår julskinka har rymt….”

Ha en härlig förstaadventskväll! Kram Mia

"När första ljuset brinner...."

4 thoughts on “Låtar till adventskaffet….

 1. Hallå där Underbara Mia..
  Hur mår tanden? Kanske att rollen som Rocky under natt timmarna hjälpt dig?

  Advent.. julmusik… ja mysfaktorn är hög nu 🙂
  Måste erkännas att lite längtar jag efter barnens tindrande ögon på självaste julafton.

  Dojjor.. ja visst är det konstigt att vi inte väljer bättre sulor?
  Fast jag köpte mig ett par nya nyss.. dom e varma sköna och inte blir dom våta heller 😀

  Kramar om finaste dig

 2. Vår julskinka har rymt är en hit bland ungarna, och jag erkänner jag gillar den jag med 🙂

  Kram till dig denna första advent

 3. Rocky är numera min allra bästa vän, åtminstone på natten. Hihi…Nåväl, munnen är nästan bra och tanden är sådär. Bultvärker inte, men pulserar. Kan inte tugga på den sidan men börjar kunna tugga på andra sidan. Idag är första dagen med något som kan liknas vid lite fast föda. Så gott!

  Kram till er båda!

 4. Usch, låter jobbigt att behöva oroa sig för make och syster. Det är säkert lättbotade, ofarliga åkommor, besvärligt att behöva ha i bakhuvudet ändå. vilken mysig första advent! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *