När till och med klockan byter årstid!

”Så är vi där igen…..du lurar mig med ord.Lågan andas än….men har vi väntat länge nog”. Minns ni Marie Fredriksson? Det fanns en tid då detta var det enda jag lyssnade på – en tid för typ, väldigt länge sedan. Så länge sedan att jag nästan minns mig själv som en annan person. Märkligt! Men nu var  det  absolut inte alls det jag tänkte skriva om egentligen, men strofer på låtar dyker upp när man minst anar det och då blir jag liksom lite swept away.

Sommartid har blivit vintertid – till och med klockan har bytt årstid. Egentligen är det ju passande, men är det bara jag som har så evinnerligt svårt att få familjen att acklimatisera sig? Vi flyger över Atlanten en gång om året för att semestra i Florida och då, då går det minsann av bara farten med acklimatiserandet. Då hoppar man in i en ny dygnsrytm på minus 6 timmar och alla bara fortsätter skratta och le. Här hemma är det dock ingen som skrattar och ler för tillfället. Alla går omkring som hösäckar. Ser ut som om vi vaknat med kudden mitt i ansiktet. Gäspar och är allmänt loja. Begynnande förkylning gör förstås inte saken bättre. Det hostas och nyses i varenda vrå och åtminstone min hals väckte mig mitt i natten och gjorde ont.

När både TB var liten och nu med Gabriels resa genom småbarnsåren har detta med omställning till vintertid, eller till sommartid också för den delen, varit ett bekymmer.  Att bara en ynka timma på ena eller andra hållet kan ställa till med så mycket elände – så många rutiner som bara puts väck, fungerar inte längre. Med en liten Gabriel blev jag gråtfärdig och låt gå för att jag är sömnfixerad, men …. Jag minns tiden då maken och jag jobbade på krogen och det var ju inte så att man jublade då man skulle ställa tillbaka klockan och jobba en timma till mitt i natten. Urgh…. Uppenbart har det där med förändringar alltid varit en hang up för mig.

Här i huset vaknade vi vid 06.39 och där dyker nästa bekymmer upp. Ska man räkna att klockan är 06.39 som vintertid eller 07.39 som sommartiden? Jag menar då man skall försöka skapa någon typ av rutin för dagen – att försöka anpassa den inarbetade gamla rutinen på den nya tiden! Jag vet att detta ger sig själv om någar dagar, men just i omställningsskedet så blir det lätt förvirrande. Just idag är jag bara extra tacksam över att detta sker helgen precis då höstlovet tar sin start och vi alla i familjen ska vara hemma i 8 dagar. Nice! Gabriel har nämligen varit ganska slak hela eftermiddagen och vi har redan hunnit med lekparken, favoritaffären (Citygross) och dusch. Nu har jag bara bakning och bad kvar att ta till för att hålla honom vid liv innan det är dags att få kalla kvällen natt.

Wish me luck! Kram Mia

Trött lillunge redan häromdagen

15 thoughts on “När till och med klockan byter årstid!

 1. Ja visst är det märkligt hur det när man reser minsann klarar tidsomställningen utan några större problem, medan en timme här hemma känns som….. ja just det.

  Vi kämpar också på idag, räknar ned innan det är sängdags. Har försökt att underhålla oss idag Snorigt och febrigt som det är.

  Kram och lycka till på er kant!

 2. Låter toppen med lite ledighet för er tillsammans 🙂
  Gumman kommer också vara hemma hela veckan. Ska bli så skönt med mysiga långa frukostar tillsammans 🙂

  Jag ska till doktorn imorgon. Nästan säker på att jag blir sjukskriven vilket innebär att det faktiskt också blir lite ledighet för mig 😉 Helst hoppas jag dock att det löses på annat sett 🙂

  Ha en bra söndag eftermiddag!
  Kram Patrice

 3. Bästaste! Usch och Fy vad jobbigt det är med sommar och vintertid!!! Jag tycker att det alltid ska vara sommartid, det låter faktiskt MYCKET trevligare. Mins hur vi hade det när barnen var små…… inte minst Anton som hade som vana att vakna kl 05,00, tungt var det då när klockan skulle ställas tillbaka för vintertid…….. haha vad kul det var att stiga upp kl 04,00 och sedan att få dagen att gå till kl sju när det var läggdags……..mycket låååång dag!
  Nej den som kom på vintertid/ sommartid hade nog inga småbarn. Hoppas att bak och annat smått och gott gått bra idag och hoppas att ni lyckas hålla lilleman vaken. Kvart över fyra är klockan och det börjar redan skymma utanför mitt fönster….. alla ljusen i är tända och jag myser med en kopp te ( halsont även jag).

  Stora kramar från M

 4. Åh stackars er mrsb. Hoppas ni kryar på er.

  Och krya på dig du med Patrice. En sjukskrivning är nog precis vad din kropp behöver. Kämpa inte emot nu – det kommer bara surt efter.

  Håller med Maria. Tom jag har tänt ljusen. Önskar febrilt att man ska få lägga sig. har dessutom påbörjat Hittebarnet – underbar bok. Res försiktigt! Kommer att sakna dig.

  Kram Mia

 5. Jag blir helt slagen när vi ändrar tiden och då med bara en timme! Jag har hela familjen under en strikt rutin och den där timmen strular till det lite för mig…
  Kram på dig
  Marie

 6. Jag tror vi klara omställnignen rätt så bra……men som vanligt så börjar ju tänka efter när jag läser dina inlägg och då inser jag med ens varför hela kvällsmaten var ett enda stort GNÄLL!!!
  Tack för att du fick mig att förstå det nu ska jag pussa och förlåta mina barn 🙂

  Kram

 7. Usch, ja, här har också varit segt idag! Har ju dock en son som verkar somna ikväll även om han har sovit en del idag! Tur att han är så liten som han är! Men visst, mamman var inte jättelycklig när klockan stod på 06.20 (egentligen 07.20) och en liten Axel var vaken:) Men det var bara att gå upp då, för idag var det pappans tur att få sovmorgon! Kram tll dig!

 8. Hahaha Marie – familjen under strikt rutin – ja, det kan jag tänka mig. Du verkar vara som jag.

  Kristina, det är inte meningen att sätta griller i huvudet på dig. Sorry!

  Emma, lycka till i Lund. jag är med er i tanken. Snart är det över.

  Kram Mia

 9. God morgon:)))
  Vilken goding som sover så sött, jag hade gärna bytt plat för jag somnar snart här:)

  Stor kram från mig!!

 10. Ja en timme hit och dit med barn är ju en smärre katastrof! Visst, det är ju fantastiskt med en extra helg-timme, men allt. precis ALLt blir ju skevt. Hunger på konsiga tider osv.

 11. God morgon till dig med lattemamman. Ja, vists ser det mysigt ut.

  Jenina här blev allt skevt med. Vi hann med hur många måltider som helst.

  Kram Mia

 12. Vilken sötnos han är 🙂 Håller med dig om omställningen. Imorse steg vi upp 05.20. Ändå höll jag honom uppe till kl 19 (20 i hans värld). Han lär ju vara trött på förskolan idag min gullunge. Skönt att ni är lediga åtminstone. Här är det värsta jobbveckan…

  Kramar

 13. Jag var väldigt glad över den där extra timmen igår när jag förberedde inför kalaset 🙂

  Max som jag trodde skulle däcka TIDIGT däckade inte förrän ngn gång efter 20 vilket egentligen var ngn gång efter 21. Felix brukar inte vara några problem…

  Skönt med höstlov, hoppas ni njuter!
  Kram Maja

 14. Ja, fy Linda vad jobbigt med adgis på allt det där.

  Konstigt det kan bli Maja. Det blev väldigt mycket märkligare för oss igår måndag. Strultid innan man hittar rätt…

  Tack Kristina.

  Kram alla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *