Titta in på skördefest….

Oktober sjunger på sista versen och Gubben Höst har redan tagit vår värld i besittning, känns det som. Det gick så fort från underbar sommar till lite halvtrist höst.I skolan har vi haft ett rysligt tempo och gjort många spännande projekt. Nu är mer än halva höstterminen gjord och eleverna hos oss har idag haft mys i olika former. I en del klasser har det självklart handlat om Halloweenmys och det har struttar omkring både troll och häxor, liemän och mumier samt en hel mängd ninjor. Doften av popcorn har spridit sig i korridoren. Känslan av ett annalkande lov är underbar – kanske ännu bättre än lovet i sig.

År F-1 har haft avslutning på sitt hösttema och det bjöds på skördefest. Barnen har bakat, syltat och saftat. Dekorerat och sjungit. Det var så stämningsfullt. Eller vad sägs?

Sångsamling

Hemgjord Mango Chutney

Mums!

Mums igen!

Fredag eftermiddag precis innan höstlov och hela Svettpärlan sjuder av aktivitet. Personalen i vårt F-5 spår gör mattelådor att använda i laborativt syfte. Personalrummet ser ut som det har gått en tromb igenom det och alla plockar och donar. Visst har man hängiven personal när man stannar in på fredagkvällen och fixar med detta. De är så grymt duktiga och kreativa och jag är en mycket stolt rektor. En av pedagogerna är kock och tillagar kvällsmys till dem alla. Det kommer att bjudas Bruscetta och vitt vin samt Saltimbocca på kycklingfilé och underbart rött – Italiensk förstås! På nästa våningsplan huserar våra elever i år 4 som har bjudit in sina lärare och tillsammans med föräldrar har ”Halv åtta hos mig”. Vilket underbart initiativ!

Själv har jag landat hemma efter ett lååång fredag. Ett avslutande möte som började i moll men slutade i dur – välinvesterade timmar med andra ord. Hämtade på dagis och där berättade de att de hade haft möte i personalen. De kände att de gjort fel och förbisett Gabriels behov och ville gärna flytta honom och en annan till den äldsta gruppen. De tackade för att jag inte hade krävt något, utan bara bett om hjälp. När fröken A berättade för Gabriel att han skulle få börja i den blå gruppen log han först lite osäkert. A berättade om allt de skulle göra, att han skulle få sin namnsten i blått och en egen plats och då säger Gabriel: ”För alltid?” Ja, för alltid svarade A. Det leendet han avfyrade – från örsnibb till örsnibb – var ljuvligt att få uppleva. Storhandling. uppack och lite fix med tvätten. Ett telefonsamtal från Spanien och nu….Nu tänker vi ta fredagsmys. Hummersoppan står och puttrar på spisen och vitlöksbrödet skall in i ugnen.

Trevlig Helg från oss i lyckliga familjen

8 thoughts on “Titta in på skördefest….

 1. Bästaste Mia! Underbart glad och stolt känner även jag mig. Helt ljuvlig personal har vi! Ännu gladare är jag för min kompis Gabriels skull, det kommer att bli perfekt för honom och tänk bara så lätt det kommer att bli att få honom till dagis efter lovet!

  Kvällen har avlöpt lugnt och fint med vinprovning på vattenborgen och det handalde om Portugisiska viner…… Casal Garcia… you Know…mm mm. promenad hem och en mellanlandning på hotellet och en Kaffe Baileys…… faktiskt inget vidare ( INTE ALLS SOM MATS)

  Hönsmamman sitter nu och invänrtar sonen som bvarit på lanparty på Erenswärdska med Robin…..

  Låter som om din kväll varit mysig, blev det ” Hittebarnet”??

  Kramar i lass från Bästis M

 2. Fantastiskt att allt aluta med att han blev så glad!!

  Hummersoppa lät inte fel gumman…jag tar ibland med mig hem lite från jobb hihi!!

  Lovar bild på flätorna…nu ska jag hämta hem Gumman, äntligen lite liv hemma igen 🙂
  Kramar p

 3. Hej Mia!
  Fick ”tips” av Emma om din blogg, roligt att läsa! Vad bra du skriver! O mycket tänkvärt! Skönt att det löst sig för Gabriel! Det blir ju tyvärr fel ibland, men skönt att man kan rätta till det så det blir bra för alla!

  Trevlig helg!
  Kram Fia

 4. Å så underbart att det blev bra till sist det värmer 😀

  Vad mysig skola, fler borde ta efter där.. smaskens dessutom.
  Förstår att du är en stolt rektor, vem skulle inte vara det? Jag skullen nog vara lite åt det malliga hållet 😉

  Hoppas att du får en underbar lördag med familjen.
  kramar om

 5. Tack Emma och vad roligt att du tipsade Fia också.

  Ja, visst är det underbart Linda.

  Ja Maria, han har inte pratat om annat än blå gruppen sen vi kom hem. Uppenbart större än jag trodde. Mysig fredag ni hade, själv crashade jag tidigt. Inget Hittebarn ännu men….Hoppas Anton kom hem säkert.

  Visst är det gott Patrice. Kokt på hummerskal och med cognac i. Mums! Ser fram emot flätorna.

  Välkommen Fia och tusen tack för din feedback. Ja, visst kan det bli fel ibland och som personal kan man ju inget göra om man inte får veta. Jag krävde inget byte bara att de skulel hjälpa honom lite extra. Fina människor på Skogsmyran – vi är lyckligt lottade.

  Ja Ewa jag fick nästan ”ståpäls”. Kanske är det så att det är mallig jag är. Trots allt. Trevlig lördag till dig också.

  Kram Mia

 6. Vilka härliga bilder, vilka duktiga elever!

  Vad skönt att det ordnade sig med Gabriel!!! 😀 😀 😀 *rörd så jag får tårar i ögonen*

  Kram Maja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *