Tack för det Trafikverket!

Tacksam är dagen här hos mig. Det borde man ju alltid vara och inte just behöva skriva om det, men….Trafikverket har nämligen just låtit meddela att de tänker göra ett undantag och ge mig ett förnyat körkort, trots att jag är så blond och att mitt ljusa hår gör att jag flyter ihop med bakgrunden. Detta efter att de själva på lokalkontoret här i stan kämpade i en timme med min fotografering, diverse samtal och diskussioner samt analyserandet av bilderna via datorn. Just då inte en av de roligaste timmarna i mitt liv – så här i efterhand väl investerad. Livet utan körkort skulle bli bra roddigt, trots att jag är en ganska usel chaufför och ointresserad förare. Så tack, tack tack allra ödmjukast. Jag lovar att jag ska  överväga en annan hårfärg inför nästa förnyande.

En annan person som jag skulle vilja tacka lite extra idag är min bästisMaria. Hon är en underbar PT, träningskompis och påhejare. Det är inte så många veckor jag har varit igång denna gång (säger en sann periodare) men det märks redan resultat. Våra gemensamma power walks är inga myspromenader vill jag lova och detta är bara Marias fel. Jag vet ingen som kan gå så fort som hon och jag får minsann småspringa jämte för att hänga med. En 6km i terrängspåret senare är man i det närmaste mörbultad, men nöjd.Jag när inga planer på att kunna känna att jag ger henne en match – jag är helt nöjd med att ta rygg och följa. Livet är ganska mysigt från den vinkeln också. Men när jag nu ikväll ställde mig på bandet så kändes mitt ordinare utgångstempo så fjuttigt – så fjuttigt att jag fick höja till mitt ursprungliga sluttempo redan inledningsvis. 3 snäpp upp på farten! Träning ger resultat – me like! Det var länge sedan jag kände den känslan, men igenkänningsfaktorn var ljuvlig. Inga fancy gym och andra faciliteter i denna rektorskans liv just nu, men uppenbart funkar naturen, löpband på badrummet och lite styrkeövningar framför tv:n också. Det inger hopp!

Fredag kväll och mörkret har sänkt sig. Det känns som om min tidigare ofas i tillvaron börjar ordna upp sig. Kanske är det så att man måste uppleva sådana perioder också för att kunan njuta när allt flyter på. Återtagen kontroll – oslagbar känsla. TB kollar film och Gabriel likaså. Maten ska snart fram och jag är just nu i valet och kvalet över vilket vin som ska imundigas. Hrm….ilandsval, eller hur. Hoppas ni har en ljuvlig fredag. Kram Mia

Märk väl, två Italienare och en Portugis

13 thoughts on “Tack för det Trafikverket!

 1. Ett Italienskt är aldrig fel 😉
  Ha en skön kväll Vännen och Grattis till att allt löste sig för dig gällande körkortet!!

  Stor Bamsekram 🙂

 2. Bästaste!! Klart att våra rundor ger resultat, vi gör inget halvdant! Duktig du är som tränat trots att Mats jobbar:-)
  Själv körde jag på gymmet, 30 min på bandet och sedan mitt styrkepass. Avslutade med 30 min på bandet. Jag är mycket nöjd! Av de 60 minuterna på bandet sprang jag 20 min. Det är mer än jag gjort på flera år…… du vet ju att jag gillar powerwalken bäst!

  Skönt med körkortet, känns ju nästan som en seger!!!

  Passitivon blev det för oss på Saltö!

  Stockholm snart, det blir mysigt! Kramar till dig bästis

 3. Det blev en Passitivo här med – Italienare är finast.

  Duktig du är Maria. Jag sprang 30 och gjorde sedan ett hemmakomponerat program (styrka). Alldeles för många utfall känner jag redan nu. UPS……

  Tack Patruce – hoppas detsamma till dig.

 4. Ha ha kul historia med körkortet! Duktig du ärmed träningen! Avis på det. Och vinet. Kramar och trevlig helg! Ps, vad är det jag läser om Stockholmbesök …?!

 5. Naturen är en underskattad träningsplats! Vardagsrumsgolvet likaså…har inte satt min fot på ett gym sedan första barnet kom och jag är mer vältränad nu än då. (Och jag var i riktigt bra form förr också).
  Ha ha, fantastisk historia om körkortsfotot, har inte tekniken kommit längre liksom? 🙂

 6. Kul och läsa här hos dig, Mia! Du skriver ju SÅ bra, både roligt, intressant och väldigt eftertänksamt! Roligt att följa er! Kram Emma!

 7. Haha grattis till körkortet 😉

  Man måste inte träna på gym för att uppnå resultat. Grattis till det också, så duktig du är! Skönt med träningskompis, det behövs verkligen.

  Åh vin!!! Har fortfarande inte druckit ngt vin, 16 månader sedan sist. Får bli nästa helg då det antagligen blir kalas.

  Ha en jätteskön helg!
  Kram Maja

 8. Utfallen, ja det känns i både ben och rumpa idag, Maria. Men själv göra, själv ha.

  Tack Rosita, snart är du där. Stockholm och kurs blir det måndag och tisdag. Härligt!

  Vad härligt Jenina, det ger mig hopp. Jag är nämligen inte alls i samma form som förr, men skam den som ger sig…

  Välkommen Emma och välkommen tillbaka.

  Men Maja, bara korka upp. Det förgyller tillvaron. Jag har definitivt inspirerats av er hemmaträning. Tusen tack för det.

  Linda, tack tack. Det känns nästan som när jag fick det första gången.

  Kram Mia

 9. Åh, jag trodde Sthlm var pleasure. Då hade jag bjudit in mig själv att träffa dig och Maria (störa bara 10 min, tillsammans med Adam 🙂 Kramis

 10. Åh Rosita, det hade varit underbart! Och jag kan lova att en träff med dig och Adam hade aldrig varit att störa.
  Hoppas det blir en sådan tripp till Stockholm framöver.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *