Alle man till rakning!

Ett centralt tema i vår familj de senaste dagarna har varit rakning. De av er bloggläsare som känner mig IRL vet att det där med rakning när ett viktigt tecken på att min tillvaro flyter på enligt ett bestämt tempo. Ni vet också att jag är i det närmaste besatt (hrm det där lät lite obscent) av att vara nyrakad. Att det där med kroppsbehåring inte är min förtjusning. Inte på någon!

Nåväl…. min egen rakning skall tas itu med under kvällen – livet har varit något hektiskt den senaste tiden och det märks….. Det som dock har skruvat till min värld rätt rejält är den store sonen. Inte nog med att det börjar framträda något som skulle kunna liknas vid mustasch, nu måste han raka benet också. Efter helgens ledbandsskada måste TB tejpas under sitt specialfotskydd och det där är lite jobbigt på håriga tonårsben. Urgh! När tejpen skulle bort häromdagen och han inte var rakad – ja, du Jussi Björling – släng dig i väggen! Här pratar vi röstresurser blandat med målbrott! Idag har TB premiärrakat benet – alldeles rätt läst, benet i singular. Mamman tyckte att han för symmetrins skull borde raka båda, men där blev man ju idiotförklarad direkt med bara blicken. Mycket märklig känsla att se honom stå och raka sig – har liksom inte förlikat mig med det ännu.

Pappan i familjen har dock varit lite lat med rakhyveln. Så till den milda grad att vissa anser honom som vildvuxen! Följande samtal utspelade sig i måndagskväll då jag höll personalmöte och grabbarna befann sig på hemmaplan:

GB: Jag längtar efter min mammi. När kommer mammi? Jag vill att hon kommer nu.

Pappan: Hon kommer snart. Jag kan lägga mig i sängen med dig och mysa tills hon kommer.

GB: Jag vill inte ha dig pappa. Gå ut ur mitt jum. Du gör ont. Du har ju taggbuskar i ansiktet.

Pappa, Milou och TB fick mysa utan GB

Jag behöver nog inte berätta att pappan ganska omedelbart tog itu med rakningen. Så nu kan vi snart stoltsera med att vara nyrakade familjen. Alltid något! Till er alla från oss här i Blekinge sov så gott. Imorgon är det fredag – veckans härligaste dag! Kram Mia

7 thoughts on “Alle man till rakning!

 1. Jag är likadan när det gäller rakning och kroppsbehåring, rakar mig varje dag (går snabbt när man underhåller det ;)) och gillar inte kroppshår på varken mig själv eller andra. Har haft turen att ha en man som knappt har ngt kroppshår, nästan mindre än mig 😉

  Hahaha taggbuskar i ansiktet! Förstår att han var snabb med att raka bort dem 😉

  Kram Maja

 2. Hehe, underbart inlägg Mia! Jag har också haft svårt för det här med kroppshår. Innan jag träffade min man hade jag liksom ingen erfarenhet. Glömmer aldrig första gången jag såg M med bar överkropp. Jag trodde jag skulle DÖ, herre jisses vad hårig han var! Nu tycker jag bara att det är mysigt, jag har vant mig och skulle inte vilja ha honom annorlunda. Dock har jag inte vant mig vid min egna behåring…konstigt… 😀
  Kram och ha det bra!
  //Karin

  http://blogg.mama.nu/mammak

 3. Hej Esther
  Vad kul att du gillar min blogg. Välkommen igen och jag ska titta in hos dig med.

  Puh, Maja och mammak – jag trodde jag var ensam om detta. Som tur är kör maken med helklippt skalle och gillar också att ansa kroppen lite här och var.

  Kram Mia

 4. Ha ha, väldigt roligt inlägg, måste vara traumatiskt att raka benet som tonårskille :-)! Fotfil och rakhyvel är viktiga tillbehör på livets sn(h)åriga väg :-)!

 5. Tack jenina! Det rä ju du som brukar bjuda mig på skratten så – skönt att kunan återgälda.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *