Egoboost!

Mitt i allt mitt rensande och sorterande hittade jag något. Något som någon väldigt snäll människa skrivit om mig. Väldigt vackra ord – nästan så att jag blir generad. Men samtidigt enormt stolt över att någon som bara träffat mig två gånger- gjort studiebesök hos mig i syfte att studera mig i min skolprofession har upplevt mig så här. Så fruktansvärt osvenskt, men jag tänker delge er detta nedan.

Det handlar om tankens enorma kraft och att tro på sig själv. Två kvinnor som har skrivit en bok om just detta och som valde att ta med denna text om mig i sin bok. Jag vill gärna poängtera det som inte framgår i texten – att ensam hade jag aldrig kunnat fixa detta. Jag har fantastiska kompanjoner och otroligt kompetenta medarbetare som hjälper mig att förverkliga en livsdröm. Ensam är aldrig stark – tillsammans är vi dock oslagbara!

Konsten att dressera sinnet!

Vi mötte Mia under en föreläsning en januarikväll på hennes skola, Svettpärlan, i Karlskrona. Temat för föreläsningen var tro på dig.

Mia är lärare, rektor – enveten, stark, modig tjej. JAG KAN lyser det runt henne. Tillsammans med två goda vänner har denna mycket speciella kvinna öppnat en egen skola, mitt i Karlskrona, med åldersgrupperna F-9. Skolan är magisk!

Historien om Mia och skolan tog sin början redan under studietiden. På resorna till och från Lärarhögskolan kom hon i kontakt med en annan lärarstuderande tjej. De fann varandra och det blev ofta spännande samtal om framtiden – skulle det vara möjligt att öppna en egen skola, var ett ständigt återkommande samtalsämne. Resorna blev många och åren gick. Plötsligt var de färdigutbildade. Nu började en tid av vikariat som till sist utmynnade i ett fast anställning. Båda tjejerna gladdes åt varandras framgång, men lyckan blev kortvarig. Deras fasta tjänster behövdes plötsligt inte längre och istället erbjöds de jobb som mattanter. Detta lite lustiga erbjudande blev startskottet till den magiska skolan. Ur ilskan och frustrationen påmindes de om sin längtan efter att starta en egen skola.

Mia är ett levande exempel på att det går att göra det man själv tror på. Hennes koncept är en skola som ständigt utvecklas och där elever trivs och mår bra. En skola där lärarna är lärare till alla och där föräldrarna på ett naturligt sätt medverkar. Skolans devis är en sund själ i en sund kropp. Var du än tittar i denna lilla hemtrevliga skola finns det någon som har brytt sig. Salladsbuffé och mat med kärlek, fruktskålar som står i korridoren och lärare som rör sig ute bland barnen. Det finns ingen anledning att dra sig åt sidan för att vila upp sig från en jobbig miljö. Det finns ingen jobbig miljö. Istället finns det all anledning att vara närvarande för att det är så roligt att vara mitt i smeten.

Under våra samtal med Mia framkom det att hon kan en hel del om mental träning. Under sin uppväxt spelade hon fotboll på hög nivå. Träningar och matcherna var många och tjejerna drillades hårt. Den mentala biten hade lagts in som en viktig ingrediens – avslappning, målprogrammering, etik och moral fick mycket utrymme.

Under skrivandet av denna bok har jag funderat mycket över vad det är som skiljer mina förebilder från gemene man. Skillnaden som jag upplever det är att vissa har bestämt sig. De har på ett eller annat sätt dragit till sig människor, verktyg och redskap som stöttar deras utveckling. Förvånansvärt många har mental träning någonstans i sitt livsbagage.

Mia är en bestämd, vacker kvinna. Likt en vit lilja sprider hon sin glans, klok som en bok och alltid på frammarsch i nya fräcka skor går hon med målmedvetna steg mot sin egen uttänkta framtid.

Mia, du är en polstjärna på skolhimmelen!”

Ja, nu får man väl hoppas att man inte kommer mot någon vass kant, för då spricker jag.

Skolfotograferingen idag gick som en dans. En fantastiskt bra fotograf från Svenska Klasskort fixade detta lätt, luftigt och smidigt. På vissa ställen på skolan kunde man till och med  andas utan att fylla lungorna med spray och annat dutt. Måndag kvällning och det är dags att skicka TB på fotbollsträning, maken jobbar kväll och jag ska ta en promenad med Gabriel på cykeln samt Milou i kopplet. Skönt! Solen lyser fortfarande även om vinden är lite kylig.

Kram Mia

12 thoughts on “Egoboost!

 1. Så underbart att ha det på pränt, talade ord förflyktigas, skrift stannar kvar! Rama in och sätt upp på väl synlig plats!

 2. Åh så fina ord om dig! Och verkligt sanna kan tilläggas efter att enbart ha följt din blogg i ett par månader.
  Kram till dig!
  /Linda

 3. Vad snällt sagt av dig Linda – tusen tack! Kunde tyvärr inte se din kärlekshyllning på bloggen – hoppa spå bättre tur imorgon.

  Kram Mia

 4. Jag fick piggar på hela kroppen när jag läste vad dom skrev om dig!
  Har skrivet det innan och skriver det igen, du är en fantastisk och duktig människa Mia.

  Många kramar till dig! patrice

 5. ….tyckte väl att du var sprickfärdig idag;-) haha , nej jag bara skojar…. SANT VART ENDA ORD!!!!!!! Det är precis så som Mia är!

  Kramar i lass M

 6. Gud så skönt med någon som vågar vara osvensk!!! Mia, jag är inte det minsta förvånad över orden. Jag har ju sagt det förr, du är min kloka livboj i cyberspace, thi hi.

  Tycker också att du ska sätta inom ram och titta på lite nu och då.

  Kram till Dig bästa Mia!
  Ps! Det där med skorna tycker jag var en himla kul detalj som ger en beskrivning av dig som jag inte ”har fått med mig” sedan tidigare. Kul!!

 7. Vad roligt att läsa det här inlägget! Blir rörd till tårar. Det är ungefär den bilden jag har fått av dig under den här korta tiden som jag har ”känt” dig. Jag tycker om människor som vågar vara osvenska. Tycker man ska vara stolt över den man är och det man har åstadkommit, det är inte att skryta. Du är grym Mia! Önskar att mina barn kunde gå på din skola 😀 Keep up the good work!
  STOR kram
  Maja

 8. Tack söta Rosita. de orden värmde gott så här på tisdagskvällen i ett höstlikt Blekinge.

  Och på tal om detaljen skor – vid min senaste USA resa köpte jag bara 4 par skor med hem. Rekordet lyder 17 par som fick flyga med över Atlanten – en lätt släng av craving….hahaha

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *