Snyft!

Så är det över för den här gången. Eller den här gången (nu vet jag en del som blev lite skraja…haha) -forever, for always and no matter what. Jag har gjort mitt och det finns faktiskt absolut ingenting som kan få mig att ändra mig. Men visst finns det ett mått av vemod inbakat bland mycket lättnad. Det är skönt att barnen blir äldre.

Vad pratar hon om egentligen, undrar ni säkert? Jo, om att jag är färdig med småbarnsåren och med det innebär det en massa adjö till prylar man inte behöver längre. Just idag var det dags att förpassa sista vagnen (ja, jag köpte ju 4 olika till Gabriel på lika många år) till kompisNeo som snart är 1,5 år. Denna gång fick han en Brio Sulky i svart och silver och därmed finns det inga mer kvar. Snyft…. Jag har ju en liten craving på just barnvagnar och frågar ni maken skulle han inte alls säga liten. Jag blir som förbytt när jag kommer in i en affär med barnvagnar – eller ser någon går förbi och jag kommer på mig själv att fastna mitt i vinkelvolten och bara stirra. ”Stäng munnen, du dreglar”, brukar maken säga och nu har även TB tagit efter. Nåväl, om frun i huset dreglar efter barnvagnar måste det kännas kolugnt för maken. Med en sådan egenhet gör man förmodligen anspråk på en permanent plats på Sankt Sigfrid eller något i den stilen.

Operation garagerensning är påbörjad och pust….Oj, oj, oj vad mycket skit vi har sparat här. Eller vad sägs om ett dubbelgarage där det aldrig någonsin har fått plats en bil. En container är beställd och innan hösten har övergått i vinter skall garage och även vissa utrymmen inomhus vara rensade. Bra att sätta upp mål – jag känner mig taggad. Let´s go….

Söndag kväll, huset har hunnits städas, jag och TB har fått höstfrisyren fixad av snälla farmor och lite prylar har transporterats till olika ställen i kommunen. Imorgon är det en ny jobbevecka och den startar med skolfotografering – hurgh….Årets nästan värsta skoldag alla kategorier. Det blir rena snurren för de små liven och de stora håller på att förstöra allt som kan tänkas heta ozonlager. Jag återkommer imorgon med rapport…

Kram Mia

9 thoughts on “Snyft!

 1. Varje ålder har sin charm, men måste vara svårt att inse att minstingen nu börjar bli stor. Undrar hur det ska gå för mig som får nostalgitrippar var och varannan dag gällande Arvid. Hehe.

  Nu börjar jag förstå din vagntokighet. Även jag älskar barnvagnar. Är inne på Arvids tredje, men första gången vi bytte berodde på att sittdelen till den vagnen inte passade en liten kille med torticollis (sned nacke) så vi bytte till en fin Emmaljunga Nitro. Nu blev det en liten smidig Brio spin och nu räknar jag med att det inte blir fler vagninköp. Jag ska lägga in bilder på nya vagnen så du får se.

  Ha en trevlig kväll!
  Kram Linda

 2. Jaaa, jag undrade (och oroade mig lite) vad du menade! Skönt att det bara var slutet på vagnepoken
  🙂
  Rensa är vidunderligt för själen. Jag börjar redan nästan få klåda över kroppen att inse hur ”rörigt” det blir hemma med ett rum för lite vid lillebrors ankomst … Read my lips, K A O S. Ha ha. Eller så får vi helt enkelt bita i det sura och göra det ena tv-rummet till bebisrum.

  Kram och ha en fin arbetsvecka!

 3. Oh så duktiga ni varit!! Härligt att få rensat ur. Det hade jag med behövt!

  Svar på din fråga:

  Vendela går i förskoleklass men slutar kl 12 om dagarna. Eftersom jag oftast är hemma mitt på dagarna behöver hon inte gå på fritids och det är så skönt! Dom dagarna jag ibland måste jobba mitt på dagen hjälper min familj till som har företag i byn vi bor i. Så dom finns ständigt runt oss och kan snabbt rycka in. Jag är inte för det att man ska lämna barnen för mycket på dagis/fritids. Eftersom hon går i förskoleklass är det ok för henne att vara hemma ibland…som i morgon då båda dessa tjejerna ska var lediga.
  Ha en skön kväll. många kramar

 4. Haha barnvagnar? Har aldrig träffat någon som dreglar efter barnvagnar 🙂 Jag tycker de är stora och otympliga och ska bli skönt när jag kan sälja/slänga Felix gamla vagn som Max nu använder. Om inte du vill ha den 😀

  Skönt att få garaget städat, det är väl inte många familjer som använder garaget till det garage ska användas till, dvs parkera bilar. Vårt garage använder mannen till att lacka bilar så våra bilar står på uppfarten 😉

  Hoppas att det inte blir en för hysterisk dag imorgon och att vi kan ha få ha kvar iaf en liten den av ozonlagret 😉

  Kram Maja

 5. Vad skönt att få rensa ur!!! Jag kan knappt vänta på att få rensa efter Theo och han är bara fem månader 🙂

 6. Tack Linda – att få spana bilder gillar jag.

  Rosita, jag vet precis hur det är. Ett halvår innan Gabriel blev till rensade vi ut allt och byggde om i huset. Vips var jag gravid och vi ett rum för lite. Puh, det blev bara till att organisera om igen.

  Tack Patrice och jag tyckte väl att gumman såg så redig ut. Alldeles för redig för att gå på dagis. Jag gillar ditt resonemang kring att kunna vara hemma. Alldeles för många barn av dig måste hela tiden fara iväg och finner ingen ro hemma. Du har gjort ett fint jobb med att få henne så harmonisk.

 7. Nej, Maja jag har förstått att jag har en ganska unik läggning. Ja, är man inte unik annars kan väl barnvagnscravings vara något. Hahaha…

  Kristina, det är ljuvligt att gå från en tid till en annan med barn. Just i rensningen blir det ju så tydligt.

  Kram Mia

 8. Ja det är verkligen en liten sorg att lämna en älskad vagn! Jag får fortfarande ett litet sting av saknad när jag ser ”MIN” vagn rulla omkring på gatorna!
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *