Mias betraktelser!

Onsdag kväll och jag tänker göra några korta betraktelser!

Höstvarning = Tänk vad snabbt det gick att få sommarkänslan att kännas bra avlägsen. Det regnar och blåser. Stora cumulu nimbus täcker skyn och min trädgård ser ut som ett slagfält. Tur att veden är inhyst i vedboden. I helgen får jag nog ta itu med trädgården. Värmeljusen har plockats fram, så även långärmade tröjor. Någon återvändo är ej i sikte.

Fotbollsfeber = Det börjar dra ihop sig i sonens serie och det är intensivt med träning tre gånger i veckan á 2 timmar samt minst en match också. Vi hinner inte så mycket mer just nu. Tyvärr blir det allt mer myggtätt, lite regningt och mörkt. Den 26 september är sista seriematchen och sen blir det lite välförtjänt vila. Även för denna fotbollsmamman.

Skolpolitik = Tycker att rikspolitikerna den senaste veckan har imponerat en del, men lokalpolitikerna är ju rena löjan. Man kan tro att det är en clownparad. Jag har aldrig någonsin röstat blankt, men i lokalvalet är det snart bud om det. Jag väntar också med spänning på valresultatet efter den 19/9 så att vi kan få ta itu med den nya skollagen och de kommande kursplanerna.

Kyl och frys= Den verkar fungera, även med ismaskin och isvatten igång. Ja, jag ropar inte hej ännu men åh, vad skönt det hade varit. Jag har börjat att flytta in i det gamla skåpet och det känns så tryggt och bra. Det är bara inte klokt vad snabbt man vänjer sig vid lyxatiraljer och tekniska prylar. Att tänka sig en värld utan dem är nästan omöjligt. Lite skrajsen blir jag inför detta faktum. Vilken typ av människa är jag?

Egokontrakt= Jag följde Rositas råd om att skriva ett egonkontrakt med mig själv. En och en halv vecka in i detta och det känns både lätt och rätt. Hon hade så vansinnigt rätt i att börja i det lilla – inte ta till värsta drömscenariot. Mat och dryck är helt problemfritt och tro det eller ej, den fysiska aktivitetsnivån flyter på den också. Förra veckans två löprundor samt hela helgens vedarbete var helt enligt planerna. Denna vecka har jag redan onsdag kväll knatat runt två löprundor á 5 km vardera. Dagens runda blev en crosstraining i skogen jämte huset. Jag tror till och med att jag vågar säga att det var lite mer roligt än ett måste.

Men nu är jag grymt trött i ögat och näsan kittlas lite. Många på jobbet är rysligt förkylda och det skulle inte förvåna mig på en fläck om det är min tur. Nu ska lille sonen nattas och sedan ska jag bara ta itu med disk, innan sängen väntar med lite mysiga tidningar.

Sov gott! Kram Mia

6 thoughts on “Mias betraktelser!

 1. Åh, jag ser verkligen hösten framför mig när jag läser ditt inlägg 🙁 (Räcker inte att titta ut). Usch, inte än!!!

  Bra jobbat med egokontraktet. Hoppas du klarar dig från förkylningar så du kan fortsätta med det.

  Grymt trött jag med men nu väntar ett pass med rygg-, ben- och magövningar. *gäsp*

  God natt!
  Kram Maja

 2. Läste en krönikör i GP som kallade de sista veckorna/första i september för ”den femte Ã¥rstiden” mellan sommar och höst, mellan semester och fullt ös i vardagen igen. Hoppas du klarar dig frÃ¥n förkylning!

 3. Usch, jag ser inte fram emot några nya kursplaner…..själv jobbade jag på gymnasiet när de skrotade GY07;det var populärt 😉

 4. Maja, jag är så grymt impad över hur du orkar och får ihop din träning. Helst sent på kvällen. Jag behöver din energi.

  Jenina, förkylningen försöker jag bota med strakt te och mycket annat starkt i också. Det går sådär!

  Jag kommer ihåg nya läroplanen och kursplaner i Lpo 94, kristina. Detta känns mer egnomtänkt tycker jag nog. Jag är lite sugen, faktiskt. Rätt knäpp människa är jag…

  Kram Mia

 5. Man får väl hoppas att det bli bra. Jag har haft lärare som har varit med och skrivit de senaste ( i musikämnet) Så jag har fullt förtroende för att dom blir bra, men jag som nyss pluggat läroplaner i utbildningen känner mig lite lagom road av att läsa in mig på nåt nytt 🙂

 6. Ja, usch då är det inet så skoj. Själv var jag nästan nyutexad när de förra kom i och med Lpo 94 och tyckte då att det var så svårt. Nu har man ju en verklighet att relatera till men….

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *