Skobegravning

Idag har vi haft lite sorg här hemma. Ett par trotjänare har gjort sitt (och dessutom gett mig skoskav) och det var dags att avtacka dem.

Gårdagens stadsbesök var mycket trevligt men tyvärr hade jag matchat mina kläder med fel skor. Nja, inte så att de inte passade ihop med det marina tema jag valt för dagen, utan för att de helt enkelt inte passade ihop med så många fotnedsättningar jag var tvungen att göra, då det visade sig vara festival i staun. Ja, det är så vi uttalar ordet stan här i vår del av landet. Parkeringsmöjligheterna var få, inte minst för mig med mycket tydliga restriktioner av maken kring parkeringar. Detta ska jag återkomma till en annan gång. Så vi gick och gick och ganska snart smärtade mina fötter. Nu hade jag absolut inte valt några high heels or so… utan helt vanliga söta små ballerinor. Men skenet bedrar!!!!

Redan igårkväll såg jag att mina hälar hade intagit en blå/lila nyans, otaliga blåsor samt några småsår. Aj aj, dock var det inget mot hur det kändes någon gång runt 03.30 då jag snurrade runt i sängen och satte hälarna i madrassen. (Varför jag nu gjorde det, det har jag ingen aning om men men) Holy cow, vad ont jag har idag – det liksom bultar, även då jag sitter stilla. Och bröllop med mina ormskinnspumps om en vecka. Hjälp!

Redan inatt bestämde jag att skorna minsann skulle få rött kort. Och inte nog med det – avstängning för all framtid. Fram med spade och ut till min lilla skokyrkogård. Jag sjöng ”Tryggare kan ingen vara” och Gabriel undrade varför vi var ledsna. ”Vi kan snart åka till Florida och köpa nya till dig mamma”, sa han. Tänk vad lätt barn tar på sorg! Eventuellt har ni kanske förstått att skor  är något heligt för mig. Jag älskar ALLA mina skor och jag vårdar dem ömt. En kvinna kan som bekant aldrig få för många par skor. Den här kvinnan har väl ca 124 par och maken tycker absolut att det räcker. Men vad vet män om skor? De kan ju använda samma skor till alla outfits – mina outfits måste ju stämma både i stil och färg med vad som sätts på fötterna. Nåväl, just nu är jag begränsad till crocs, träskor och flipflops! Och till det passar väl mest träningsoverall och säck.

Lördagkväll och vi har precis grillat, bakat potatis och pratat strunt en lång stund. Så skönt att bara njuta tillsammans med familjen – ett mycket stort behov vi har i vår lilla familj. Mycket tid ägnas ju på sommaren åt släkt och många vänner och det är förstås mysigt. I lagom dos! Just nu känner jag att det har varit lite väl mycket socialisation, så imorgon ska vi bara ta det lugnt. Det där filmjölkstopret längst in i Värmland känns rätt lockande och vi som snart ska få USA besök!

Tjillevippen! Kram Mia

2 thoughts on “Skobegravning

  1. phu äntligen hittade jag dig, höll på och få skoskav av allt letade haha. Så dumt att inte adressen står med när man kommenterar när man är inloggad, suck. Ska spara adressen den här gången. Hoppas ni får en trevlig kväll trots flaggan på halvstång

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *