Idag har jag inte varit att leka med….

Kände det redan då jag slog upp mina blå imorse. Idag blir jag inte att leka med. PMS-häxa (som Jenina skriver om), dock utan tillstymmelse till PMS. Usch och fy!

Förvisso har det liksom legat latent under några dagar och efter en natt med extremt dålig nattsömn var det bara dags. Olustig, irriterad och allmänt sur på precis allt och alla. Inte för att någon hade gjort något speciellt, utan absolut utan anledning alls. Eller? Vid närmare eftertanke så har det varit en ganska intensiv ledighet då vi alla har varit lediga samtidigt. Lägg därtill all socialisation som ska ske med släkt och vänner. Urgh! Inte sken solen heller och blåsten höll på att försätta mitt balanssinne helt ur funktion. Och så tröttheten efter tusen (kanske överdrift) ärevarv in och ut i Gabriels rum under natten. Ögonlocken som bara vill stängas och tillika en bad- hair -day. Jag borde ha krupit ner i sängen, stängt dörren och sovit bort dagen – det hade varit en bra lösning. Dock var det inte den jag valde.

Åh, jag hatar att vara på sådant humör. Kulmen nåddes av att Gabriel strulade då han skulle käka, för vilken dag i ordningen vet jag faktiskt inte. Men idag fick jag f-n bara nog. Trött på hans idisslande, trött på att spotta ut och så jäkla trött på hans taktik att navigera sig förbi matsituationer. Egentligen vet jag inte varför detta gör mig så upprörd, då jag har levt 13 av TB:s 14,5 år med hans matvägran, och alla mina egna matfobier men…. Ja, det blev helt enkelt en uppvisning av mammans mindre goda sidor och mindre vårdat språk.Och jag var helt urskiljningslös – hela familjen fick en släng av sleven. Tjoff, tjoff! For sedan en sväng till min syster och fick leva ut mina aggressioner med hennes ryggopererade make som fullständigt spårat ur på friidrotts EM. Vi spydde vår galla hej vilt och det slutade med att vi alla låg i en hög och skrattade vanvettigt härligt. Tack Nettan och Mats – precis vad jag behövde!

Väl hemkommen åt Gabriel 10 köttbullar och en stor tallrik spagetti samt drack två stora glas mjölk. Därefter städade han självmant upp alla leksaker i sitt rum. Efter maten gick jag en långpromenad med vår vovve och sedan – sedan mina vänner var jag tillbaka i vanlig Miaform. Skönt! Dock var ingen annan i familjen riktigt sugen på att att umgås med denna mamman, så här sitter jag och skriver i min ensamhet. Kanske blir jag tagen till nåder igen – vi får väl se!

Kram Mia

5 thoughts on “Idag har jag inte varit att leka med….

 1. Vi har haft lite strul med Noah vid matbordet och vad han vill och inte vill ata. Manga dagar han fick lamna matbordet och ga till sangs hungrig.
  Bra att humoret vande! Eller som vi sager i USA, turn that frown upside down!
  kram

 2. Ha ha, faktiskt så är det underbart att höra att man har likasinnade. Man få nog ibland av ALLT och då pytsar man ut lite ilska på alla (som råkar befinna sig nära). Nog finns det lite sanningar i det som man slänger åt alla då, fast det kanske inte kommer i rätt mängd.

  Men det kan de nog stå ut med, för vi måste ju vara världens UNDERBARASTE mammor som faktiskt BRYR OSS OM DEM så mycket.
  Härligt att du fick komma till det härliga stadiet skratt. Sov gott.

  Kram Anna-Karina

 3. Ja du, Mia… Vissa dagar… Men du brukar ju sannerligen inte ha så många sådana dagar, eller? Då är det ju helt OK att flippa ibland!

  Dessutom är jag impad över hur fort det gick över!

  Jag börjar se slutet av denna jobbcykel nu… Skönt att köra norr ut på söndag em!

  Kram
  Lars

 4. Tack alla för tankar och styrkekramar och förståelse! Det är så skitjobbigt att känna sig så off. Men jag är inte långsint så det var så befriande när jag kunde skratta åt allt igårkväll. Övriga i familjen hade lite längre sträcka, så lagom till frukost hade frosten lagt sig.

  Men Lars du har rätt, det är inte så ofta jag är på det humöret. Skönt att du är på väg mot Blekinge. Kom och hälsa på – det är en order! Haha!

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *