Crush on books!

Regn, blåst och moln har återigen belägrat vackra Blekinge och då får man ju passa på att göra nytta. Inledningen på sommarlovet har varit lysande och aldrig förr har jag väl varit så avkopplad, lugn och harmonisk. Värmen bedövar hjärnan – gör att jag liksom släpper på alla måsten, all städmani, allt ”passa på”. Jag gillar detta tillstånd, till min stora förvåning. Det är absolut inte många tankar som jag har skänkt läsåret som komma skall och det hoppas jag innerligt inte att mina kollegor, medarbetare och anställda har gjort heller. Det är befriande härligt att låta solen värma ens kropp, låta tankar flyga fritt och idéer komma och gå – utan att man går igång på hundranittio. Någonstans inom mig inbillar jag mig att detta kommer att göra mig till en ännu bättre chef och att vi alla är än bättre rustade för det som ligger framför oss.

Regniga dagar har jag nu så här i slutet börjat lite trevande med förberedande arbete. Jag har gjort listor, formulerat mål och visioner, funderat över fokusområden och klurat på en bra agenda för vår kick off och våra ferietjänstgöringsdagar. Allt detta tog jag med mig och for in till jobbet idag för att kopiera och färdigställa inför den 15/8 och vecka 33. Jag möttes av en mycket öde skola och dess fritidshem – alla barn på sommarlov. Vilken lycka! Min mycket omtänksamme storebror Lasse dök upp och tog hand om Gabriel, så att mamman fick fixa ifred. Det där är man ju inte bortskämd med efter 24 7 hela sommarlovet. 

Efter kopierande tog jag itu med uppackandet av nytt läromedel – en nätt liten sändning på ca 20 kartonger. Sprätta kartonger, sortera, pricka av mot följesedel och sedan mosa kartonger. Inget underbart arbete precis men det mest underbara av allt….. I min ensamhet stod jag där och beskådade detta underverk av helt nya böcker. Det är fascinerande! Vackra färger och böcker som bara ropar efter ”Öppna mig” ”Läs mig”. Jag smygbläddrar i en del. Luktar på dem! Åh, vad jag älskar känslan av nya böcker!!!! 5 stycken var facklitteratur till mig och jag har redan börjat i en av dem. Kunde nästan inte välja, men tog sedan en om att utveckla skolans föräldramöten. Spännande!

Kvällen har tillbringats med fotbollsmatch för stora sonen och idag imponerade han stort. Den killen är en kämpe med mycket stor potential. Åh, den här mamman är stolt och nöjd över att han är en av de som får kämpa rejält för sina framgångar i allt, men sällan viker han ner sig. Han är ingen lyxlirare och han vet sannerligen vikten av hårt, grått arbete. Well done, TB! Hemkomst 21.10 och med en myggäten liten Gabriel. Han var för övrigt totalt obekymrad över detta faktum, bara han fick vara med sin älskade storebror och hans fotbollslag.

Ögonlocken är tung, men skam den som ger sig – någon sida orkar jag nog i min nya, välluktande bok.

Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *