Nostalgitripp med Kickie Jansen!

Sommarens efterlängtade date med familjen Kickie Jansen har idag gått av stapeln – dock minus en Peter. Stackarn fick hänga på taket hemma och utföra reparationsarbete. Det där är inte rättvist!

Kickie Jansen är en av min absoluta idoler här i jordelivet. Hon är så underbart levande och gör mig glad bara jag tänker på henne. Sprudlande röst, god självdistans och en halvrå humor. Med sig idag hade hon tre härliga söner och en så gullig hund, vid namn Molly. Hon svänger upp på uppfarten, lite halvnocherlant på två hjul, i pappas cab. Och sen börjar tjattret oss emellan. Eftersom både maken och jag känner henne sedan vår restaurangtid, blir vi liksom en treenighet i våra diskussioner – ni vet annars när det är den enes kompis och man bara hänger med på ett hörn. Så är det INTE!

Kickie dök upp i mitt liv då jag äntrade restaurangbranschen hösten 1988. Jag arbetade som frukostvärdinna och hon i servispersonalen. Den tjejen hade status, det märkte man ju direkt. Hon styrde utan att medvetet styra och hon var grymt eftertraktad. Snygg, populär och jäkligt duktig på jobbet. Hon klev omkring i tillvaron med en enorm självsäkerhet – aldrig någonsin för mycket – men hon utstrålade säkerhet, lugn och harmoni. En cool tjej, med andra ord. En sån som jag alltid hade önskat mig att vara!

Till skillnad från mig då – en oansenlig, ganska blyg tjej med absolut noll koll på restaurangvärlden. Många gånger chockad både över vad som hände och vad som sas runt omkring mig. Kickie tog sig an mig direkt och vips blev man någon. Helt plötsligt blev man bjuden på fester och tilltalad av människor man förut bara vetat namnet på. Kickie lärde mig nästan allt jag vet om serveringsyrket. Och jag älskade det! Och jag blev bra – faktiskt riktigt bra! Tack tack!Kan fortfarande ibland längta tillbaka till den tiden!

Åren har gått sen 1988 och Kickie bor i Stockholm med familj och driver en ”Underbara Barn mässa”. Varje sommar försöker vi ses och då pratas det minsann en salig massa minnen. Minnen som hon och maken hade innan jag kom med i bilden och minnen som hon och jag hade innan jag träffade maken. Och givtevis en hel massa kring alla de människor vi mött under vårt restaurangliv. Det som slår mig allra mest är hur otroligt oförstörd hon är – hur en så framgångsrik och älskad människa inte har den blekaste aning om hur hon har uppfattats av andra – vilken inverkan hon har haft på andra människor. Hon tror på fullaste allvar att hon är ihågkommen som mindre trevlig. What?  Jag vet inte en endaste människa som har sagt något mindre bra om henne. Någongång!

Så Kicke om du läser detta, tack för att du dök upp idag. Jag vet att stugliv med hantverkare inte är roligt alla gånger, men ni förgyllde verkligen vår dag. Och alla ni andra som inte har träffat Kickie personligen – besök ”Underbara-barn mässan” i Älvsjö i början av oktober. Ni kommer inte att ångra er!

Trött, med magen på fjorton hörn och lite halvt vinsnurrig. Nattinatti! Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *