Min man är gift med fel fru!

Jag kan inte annat än fundera kring hur man blir rätt fru till rätt man. Är man liksom rätt från början eller är det så att man växer ihop och märker hur rätt man är för varandra? Alternativt blir för varandra? Kan man verkligen vara rätt rakt igenom eller räcker det att man är lite rätt? Och i så fall, handlar det om att nedlåta sig eller kanske mer konkret, acceptera de saker som inte är rätt?

Veckan som har gått har inneburit golfvecka för min make och klubben han spelar i. Ett slags PR-jippo som återkommer varje år, med olika sponsorer till olika tävlingar. Klubben har också valt att ta fasta på den sociala delen av golf, då merparten av tävlingarna är minst partävlingar och där ett individuellt tävlingsfokus uppenbart inte får plats. Golfveckans höjdpunkt, grand finale, på lördagen är en ”Äkta-makar-tävling” (och en sidotävling där man får spela med vem man vill), med efterföljande grillfest och prisutdelning. Maken, som är en duktig golfspelare med nästan inget handikapp alls, har spelat ett fåtal tävlingar tillsammans med sin bästa polare Magnus. Vissa dagar har nämligen Magnus spelat med sin fru och det är precis här som jag blir fel fru till min man. Jag spelar nämligen inte golf. Annars hade han ju haft en given partner även på golfbanan.  Undra om de som lever som singlar känner sig diskriminerade av fenomenet ”äkta-makar”?  Och hur är det med samkönade partnerskap – får de deltaga som ”äkta-makar”? Hur eller hur, lite trist har det nog varit för maken även om han inte vill medge det fullt ut. Det är väl fint att golfen är social, men det finns ju också en ansenlig mängd människor som lever ensamma så….

Om jag nu är fel fru när det gäller golfspelet så säger mitt goda självförtroende mig att jag är hyfsat rätt fru i övriga avseenden. Jag tror att mina ”rätta” sidor oftast överväger mina mindre goda egenheter (för det har jag ju en hel del) och jag tror definitivt att vi har vuxit ihop, maken och jag, och blivit allt mer rätt för varandra. Då vi träffades och blev ett par för 20 år sedan var vi extremt olika, men olikheter kan ju också ses som en styrka. Man kompletterar varandra, döljer varandras mindre goda sidor och speglar de goda. Att vara rätt för en annan människa handlar nog främst om en ömsesidig syn på vad som är just att vara rätt.

Så kära golfklubben, ta hand om min make, alla de som lever ensamma eller precis som i vårt fall har en respektive som är komplett oduglig och ointresserad. Se till att göra en variationsrik tävlingsvecka, där alla människor kan känna sig välkomna, oavsett om man har en partner, en stor vänskapskrets eller är ensam. För då slipper jag börja spela golf!!!!

Kram Mia

6 thoughts on “Min man är gift med fel fru!

 1. Nej lilla Mia, din man är inte gift med fel fru! Förvisso är du ingen golfare men du skulle kunna vara, du kan alla regler och spelformer…. Du har talang även om du inte vill kännas vid det….. minns du rundan på korthålsbanan när vi hade p-fest ( tillräckligt med vin så går allt)
  Skämt å sido, Du är en perfekt fru och Mats får hitta andra spelpartners. Man måste inte spela med sin respektive, jaja äkta makar bli väl svårt att spela med någon annan, men i övrigt går det alldeles utmärkt med andra spelpartners…. jag har ju själv vågat prova denna veckan. Mats kanske dock önskar fler singeltävlingar och det är ju en annan femma. Jag är övertygad att Mats är alldeles utomordentligt nöjd med sin fru och vad det gäller äkta makar tävlingen igår så regnade den ju ändå bort;-))) Faktiskt skönt tycker jag!

  Nu känns det som höst hos oss på Trummenäs- alla 22 värmeljusen är tända….

  Mats tyckte väl inte att vi var lika???

  kramar i lass från ”bästakompisen”

 2. Tack för din support Maria! Känns ju skönt att även utomstående ser goda tecken. När det gäller golfen så var det en rolig p-aktivitet, men inget jag vill ägna tid åt – just därför ser jag framförallt tävlingsveckan som en gammal kvarleva med det upplägg som varit nästan så länge jag kan minnas.

  Kram Mia

 3. Hej
  Jag hittade din sida, tillslut 🙂
  Man kan tycka om varandra så mycket att man ÄR rätt. Men eftersom vi inte är kloner av varandra måste vi ju vara olika.
  Har funderat på detta med RÄTT eller INTE oxå ibland.
  Men om man tycker att man trivs med alla de ”bra” sidorna hos varandra, och känner att de ”dåliga/mindre tilltalande/olikheter” som finns är av så liten betydelse, då är det RÄTT.
  Man måste ju ha lite olika sidor så att man har saker att prata om (Tänk om man ALLTID var tillsamman, då skulle man ju inte längre vara ”en egen person”, förstår du vad jag menar.?)
  När man träffade sin man var man ju på ett sätt, men efter åren så har man formats (delvis) efter varandra, men man måste(tror jag) ha kvar sin egen personlighet, och tillika egna intressen, och visst är det roligt att dela intressen, men det kan vara lika roligt att ha ”egna” intressen.
  GUUD vad jag svamlar.
  Ja ha det bra vare sig du golfar eller inte. Men ta med honom på ngt annat än golf tycker jag.
  Kram

 4. Jag tror att man blir rätt för varandra om båda har siktet inställt på det. Man växer ihop eller så växer man isär och vad det så småningom blir måste ju båda parter ha något med att göra… Låter som om ni har ett bra förhållande 🙂

  Önskar också att en dag få träffa en man att vara rätt för och som är rätt för mig. Vill ha en speciell någon att växa ihop med.

  Stor kram Linda

 5. Jag tänker också på att mankan vara mer eller mindre rätt vid olika tillfällen – eller att jag har utvecklats från ett rätt för 20 år sedan till ett annat rätt nu.

  Och ja, maken gör ju andra saker än golf också… tacl och lov.

  Kram Mia

 6. Linda, jag hoppas att du ska hitta rätt- Det du skriver om att växa ihop eller växaisär stämmer så otroligt bra. Vi var där maken och jag, höll på att växa isär, men kämpade oss tillbaka hem till varandra – det är 7 år sedan nu coh jag är så tacksam för att jag har honom i mitt liv.

  Jag håller tummarna för dig!
  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *