Mamma, vad många tuttar du har!

Bra idé att shoppa BH med en 4-åring. Well, well….NOT!

Molnig dag med regnet hängandes i luften. Det där har inte varit en vanlighet denna sommar, tack och lov. Just därför var det liksom dags att shoppa lite nödvändiga atiraljer inför det bröllop vi skall bevista i början av augusti. Ett riktigt slottsbröllop på Kalmar slott och sedan stor fest efter – barnfritt. Wow!!! Ska bli så underbart skoj. Det är min brorsson Daniel som gifter sig med vackra Emelie – så mysiga människor, så söta tillsammans, så perfekta.

Gabriel ville förstås följa med till stan idag. Dels så vill han helst inte befinna sig någonstans utan sin mummy och dels älskar han att shoppa. Välja kläder, prova i provhytten och sedan köpa, förstås… Nåväl, BH-affären blev första anhalt. Klänningen till bröllopet köpte jag i Florida i maj – en ljuvlig champagnefärgad sidenhistoria med någon som kan kallas halterneck och det där hade jag ingen BH som skulle kunna fungera ihop med. Gick till stans allra bästa butik, Dag och Natt, med helt ljuvliga expediter. Så otroligt kunniga och framförallt ärliga. Jag fick in tre att börja prova, av med kläderna och ja, ärligt talat är det faktiskt inte det roligaste jag vet att strutta runt i trosorna och prova BH i en minimal provhytt. På med nummer 1 och Gabriel sitter snällt på pallen.Andningssvårigheter – fel storlek tippar jag på. Eventuellt missbedömde hon storleken på mina boobs medan jag hade kläderna på. Det är i och för sig något att glädja sig åt. Av med den och på med nummer 2. Gapskratt!! Tyget höll inte riktigt för vikten – ja, inte så att BH:n gick sönder, men det är synd att säga att den hade någon upplyftande effekt. Nu börjar Gabriel skruva på sig. Skrattar han också och tycker väl att stämningen är hög nog för att börja prata.

”Mamma, vad många tuttar du har!” Vad säger ungen? Vad då MÅNGA tuttar? Om han hade sagt stora, så ok det är de och jag gillar det inte. Men som min mamma säger, man måste vara tacksam för det som gud givit en. Och gudarna ska veta att jag försöker vara tacksam, fast det är jäkligt svårt och jag lyckas sådär. MÅNGA TUTTAR! Försöker febrilt behålla mitt lugn och väser fram lite mellan tänderna samtidigt som jag försöker le: ”Gabriel lille, hur tänkte du nu?” Jag kan räkna, svarar han. Han pekar och räknar: En, två, tre, fyra och fem. Fem tuttar har du, mamma. (Nu är det ju inte så att jag har fem tuttar, men väl två och några volanger under dessa). Expediten kämpar tappert med att inte bryta ihop av skratt men det håller inte hela vägen vill jag lova. Hennes ansiktsfärg blir blå/lila och det liksom pyser om henne.

Jag ignorerar! Tar på BH nummer tre och den sitter fantastiskt. Och även om den inte hade gjort det hade jag köpt den ändå. Betalar och försöker lämna affären med ett visst mått av värdighet. Nästa gång tror jag bestämt att den unge mannen får stanna på hemmaplan när mamma ska shoppa. Jag behöver nämligen inte direkt den typen av ärlighet – det räcker fint med min egen kräsenhet.

För övrigt kostade BH:n lika mycket som klänningen. Bra köp!?

Kram Mia

13 thoughts on “Mamma, vad många tuttar du har!

 1. Kan inte låta bli att fnissa åt din fyraårings kommenterar. Stackare där. Lite roligt är det i alla fall, men förstår om du lämnar honom hemma nästa gång 🙂

 2. Hej på er!

  Nu så här efter en god middag bestående av grillade tigerräkor, västerbottenpaj, sallad och iskall dryck skrattar jag också. Expediten måste ha fått sitt livs skratt och ok, jag bjuder på det.

  Kram Mia

 3. Tack för dina fina ord om min blogg!! Du skriver verkligen otroligt roligt själv ! Modigt att våga ha barn med sig i provhytten 🙂

 4. Ha ha ha. Kommer sa val ihag nar jag var yngre och var och shoppade med min mamma och min da typ fyraariga syster. Min syster vralade ”Uuh, mamma, vilka ackliga tuttar du har!” sa det hordes inifran provrummet ut over hela affaren… Pinsamt (och jag tror inte de ar ackligare an nan annars…!).

 5. Tack för alla goa kommentarer här nedan. Jag känner direkt att jag kanske kan skratta rätt gott åt det.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *