Supersize vs Superskinny

Råkade zappa till ett detta TV-program och wow! Vet inte vad jag blev mest förundrad över egentligen, kanske blev jag till och med äcklad? Tänk vilka hjärnspöken som tar över hela människors liv! Och tänk hur många det är som inte förstår att de har blivit övertagna – att de inte är in charge själva!

Läser sedan Olgas blogg och blir så väldigt fundersam. Kanske är det min ålder, men varför är det så jäkla svårt att förhålla sig lagom till saken vikt. Och som jag kämpar med att göra det. Man proppas full i vart enda magasin och i ett otal TV:program, nästan hjärntvättas, om alla olika dieter och mirakelkurer. Och är det inte på det hållet, så är det mulliga modeller och hur fint livet ändå kan vara.

Jag växte upp som ytterst petit och har alltid identifierat mig som liten och smal. Blev gravid och gick upp 26 kg. Gick ner en hel del, men var inte längre petit. Hamnade i värsta träningsnojan och gick ner massvis och blev väldigt petit. Slutade träna, gick upp i vikt. Blev gravid och gick upp 14 kg. Har gått ner en del, men oj vad mycket svårare det var denna gång. Nu är jag snart 41 år och jag skulle tro att människor som ser mig kategoriserar mig som normalviktig. (superviktig som person för dem, förhoppningsvis).

Jag älskar att träna, men jag har ett klart bekymmer med att begränsa mig. Just därför är jag en periodare. När jag tränar, vill jag alltid träna mer, mer och mer – gärna flera gånger per dag. I annat fall tränar jag inte alls. Fasen vad det där är knepigt. Jag mår så mycket bättre när jag rör på mig, men är så ebarmligt dålig på att prioritera egentid.

Men nu har jag påbörjat ett nytt försök. Jag känner mig så inspirerad av Patrice (Min Värld) som joggar och verkligen tar hand om sin kropp. Det syns, skulle jag vilja säga. Hon ser superfräsch ut. Av Rosita (Globetrotter-mama)har jag fått handfasta råd och det känns som om hon är en mycket balanserad och genomklok människa. Henne vågar jag definitivt lita på. Och så kompisMaria som alltid är så duktig på att fysa i olika former. Hon säger också alltid till mig: ”Tiden ramlar inte ner över dig, du måste prioritera och planera in.” Åh, så klok hon är. Tack alla tre för att ni liksom har fyllt på mig.

Denna gång känner jag mig laddad att göra ett riktigt tappert försök. Jag tror fasen att jag kommer att lyckas!

Kram till er alla från Mia

9 thoughts on “Supersize vs Superskinny

 1. Jag tror också att du kommer lyckas- det börjar i tanken, heja dig! Dina ord, de värmer verkligen- tack och tack! Mycket kloka ord av din väninna Maria. Så himla sant. Jag följer din väg på bloggen 🙂 Kram Rosita

 2. Oh, tack Mia…dom orden värmde!
  Jag har alltid tränat i hela mitt liv men har precis som alla andra svackor då det känns mindre kul och då man inte känner sig lika motiverad!
  Det är helt normalt att känna så ibland annars skulle man vara omänsklig enligt mig!
  Jag är utbildad aeurobic instruktör men jobbar inte som det längre. Genom åren har jag mött på så många människor som ger sig in i träningen alldeles för snabbt och som tar ut sig till max och sen inte riktigt reder ut det och blir då besviken på sig själv och faller tillbaka och då oftast lägger på sig några fler kg än vad dom hade från början.
  Jag tycker att man ska sätta upp mål som känns rimliga. Man behöver inte ut och springa utan en rask promenad räcker lika långt! 3 dagar i veckan till en början och i 30 min.
  Vem har inte den tiden?!
  Det har vi ALLA om vi bara vil!!
  En väninna till mig har promenerat nu i 7 veckor och gått ner 9 kg samtidigt som hon fortf ätit normala portioner 4 ggr dagligen.
  Kroppen behöver också socker så en dag i veckan tycker jag man ska unna sig allt onyttigt man är sugen på. Men man måste hålla sig till den dagen och gör man de då går du inte heller upp ngt.
  Vill man sen utöka sin träning så är det helt ok men INTE flera ggr om dagen!!!! Det kommer aldrig göra dig någon nytta Mia, tvärtom!
  Du kommer med tiden inte orka med det och det är då du kommertill en svacka och du blir besviken över dig själv!
  Du kommer fixa detta med att komma igång, viljan behövs och man måste verkligen jobba sten hårt för att nådit man vill…så e det ju med det mesta!
  Eftersom du har tränat så mkt förr så har din kropp det i sitt minne vilket betyder att du kommer ha det ganska lätt för att komma i form igen…så kom igen nu Gumman!! Lycka till många kramar patrice

 3. Jag har jobbat som gympa ledare, för typ 8 år sedan, men har varit duktig på att träna och hålla mig i form. Ja, det var nu 2 år sedan jag drog mig till gymmet, har extra kilon, men va fan säger jag! Jag har pluggat som en galning, gått igenom en skilsmässa, jobbat heltid, tagit hand om 3 barn och varit gravid. Lite fullt upp och det fanns inte en minut över till att träna. Nu ska jag sätta igång så fort jag kommer tillbaka från Sverige semestern. Vill ju kunna vrål äta ostbågar och annat gott utan att tänka på vad jag stoppar i mig, plus att det ska slappas järnet…ha ha ha

  Lycka till och i september hakar jag på dig!
  kram

 4. Tack Patrice! Du har järnkoll på detta, det märks och känns tryggt. Många av sakerna vet jag redan men med facit i hand har jag nog aldrig tränat normalt. När jag var fotbollspelare på ganska hög nivå ( från 11 år ja då debuterade jag i division 1 inte klokt egentligen, till ca 26 år) även då tränade jag som en galning. Så fort jag sätter igång så liksom vill jag bara mer.

  Ja, min kropp är ganska lättränad och nu känner jag mig inspirerad så… Skam den som ger sig.

  Kram Mia

 5. Förstår dig precis Marie. Som Patrice skriver så har vi alla 30 minuter över, men ibland orkar man liksom inte bara försöka få in träning i livet också. Har en tonåring som tränar fotboll 4 dagar i veckan och en aktiv 4-åring. En man som jobbar skift och som spelar en hel del golf på H35-touren. Dessutom driver jag Friskolan Svettpärlan med 34 anställda och 250 elever. Japp, livspussel heter det…

  Men precis som du vill jag njuta av god mat och dryck och snacks utan att bli större iallafall. Jag kör igång nu sen peppar jag dig i september.

  Kram Mia

 6. Ett tips är att köpa sig ett spring band och ställa framför tv:n hemma. Gud vad dom gör underverk!!
  Samtidigt som du tittar tv så kan du träna och du behöver inte lämna hemmet….smidigt va?!!….är det fint väder så ställ det i rädgården. Stadium har jätte bra springband till otroligt bra priser!!kram

 7. Hej Gumman!

  Hemlis! Jag har ett och det står på toaletten. Nära till toastolen med tanke på mina problem. hahaha..

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *