Vem är rektorskan?

Tja, det kan man ju fråga sig?

Jag är Mia, en Blekingetös född då sextiotalet alldeles straxt skulle bli sjuttiotal. Yngst av fyra syskon och med en mor som var hemmafru under hela min uppväxt och en far som dog i en bilocka då jag var 14 månader gammal. Med detta faktum förstår ni säkert att vi är tajta i vår familj – La Familia, på svenska, helt enkelt.

Söndagsskola, lekis, grundskola, gymnasie, Komvux, högskola och universitet. Jag har älskat allt. Lekte skola avigt och rätt då jag växte upp. Säkert har jag haft en ofantlig tur med bra skolor, mer eller mindre bra lärare och underbara klasskompisar. Jag visste mycket tidigt vad jag ville bli när jag blev stor – inte sångerska, skådespelerska, fotomodell eller flygvärdinna. Nä, jag har alltid drömt om att för alltid få vara en del av skolans värld. Knasigt?

Så här i vuxen ålder (40 år) är jag gift, har två söner (14 och 4) med samme man, en dvärgschnauzer och bor i en villa nära havet i den blekingska skärgården. Fritiden ägnas åt fotboll, golf och saker som gör oss lyckliga. Det är precis det som bloggen handlar om. Att skapa en bra vardag – en happy vardag – eftersom det är där man lever merparten av sitt liv.

Tillsammans med två kollegor driver jag sedan 12 år tillbaka en friskola med det exotiska namnet Svettpärlan. Det är här jag lever min livsdröm om att göra varje dag i varje vecka i vart skolår till en dag att längta efter – för alla barn på Svettpärlan. Den där uppgiften förpliktigar! Men skam den som ger sig!

Kännetecken för Mia är: städgalen, pedantisk, kontrollfreak, livsnjutare, chokladälskare, människokännare.

Välkommen att följa min Happy Vardag! Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *