Officiellt ingen småbarnsmorsa längre

Det har gått successivt. Det måste tillstås. Förstås. Eller för att vara helt ärlig, det har kanske mer gått upp och ner och upp och ner i en slags bestämd takt genom åren. Det där är liksom en ganska självklar effekt av att man skaffar barn med lååångt mellanrum. TB är född januari 1996 och Gabbe maj 2006. Med ganska enkelt matematik (även för en rektorska med sviktande matteskills) förstår ni säkert att familjen Happyvardag levt i smånbarnsträsket i mer än 22 1/2 år. Det där är en stund vill jag meddela….

2015-10-25 10.44.33Nu var det ju inte så att vi direkt planerade in 10 1/2 år mellan våra kids, men man styr ju inte över allt här i livet. Efter att ha gått igenom några svåra trauman och sedan gett upp hoppet om nummer 2, då slog livets finurlighet till och plötsligt hade vi både bebbe och vovvebebbe i La Familia.

2015-10-25 10.50.34Och det har sina fördelar med många år mellan barnen, det måste tillstås. Exempelvis denna sköna känsla av att alltid ha en stooor storebror med härliga polare att tillgå när man tröttnar på sina ömma paranteser. Gabbe är galet fäst vid sin storebror och det här med att han flyttat hemifrån är fortfarande en hang up för honom.

077

I maj fyllde han 12 år vår minsting. Time flies for sure. Den där 12-års åldern är bra mysig ändå. Inte småfolk som behöver passas och inte heller i the risky period med allt bus som skall igenom.

009

Galet stolt över de här två. TB som tar stora beslut i livet med god eftertänksamhet och analys och så Gabbe, som plötsligt agerar vuxet och tar ansvar. Häromdagen for maken till Kristianstad för att spela golf och rektorskan var på jobbet. Gabbe förklarade att han avsåg att klara sig själv på hemmaplan, vilket i sig kanske inte är så märkligt för en 12-åring men han har verkligen aldrig gillat det där med att vara ensam. Som sig bör tog jag kortfredag och när jag kom hem ……

Jag blir både stolt och väldigt väldigt rörd när jag tänker på det. Gabbe hade stigit upp själv samt försett sig med både frulle och lunch och fika däremellan. Milou var promenerad och han hade fått nytt vatten och mat, alla sängar i huset var bäddade, kuddar och filtar i soffan puffade, tvätten lagd i rätt tvättkorgar och disken diskad. Utan att vi bett honom göra någonting. ¨-Jag tänkte att det var skönt för dig att slippa när du jobbat”, sa han. Gulle….

2015-07-18 14.00.14Det där att göra saker för andra människors skull är extremt viktigt för mig. Jag vill ha lyhörda kids som förstår att de inte är centrum of the Universe, som fattar att man ingår i ett sammanhang och man skapar sin livsvärld tillsammans med betydelsefulla nära och kära. Att man faktiskt kan göra saker enkom för att glädja någon annan människa. I det perspektivet måste jag nog få slå mig själv för bröstet och meddela att vi lyckats jäkligt bra.

Men som sagt, med en 12-åring i huset som tar sitt ansvar så kan jag härmed officiellt meddela att småbarnsträsket är ett minne blott i Happyvardag. Vackra minnen packas med, jobbiga perioder förtränger vi men alltid alltid bär vi med oss att ens barn, ja de blir det man fostrar dem till. De bär familjens moral och ideal vidare ut i livet….just sayning!

Kram från Rektorskan

One thought on “Officiellt ingen småbarnsmorsa längre

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *