När man är liiite nervös

Egentligen är inte Rektorskan speciellt nervöst lagd. Eller vänta nu, vad i herrans namn skrev jag precis – jag är ju skitnervös mest hela tiden för allt mellan himmel och jord. Vad jag menar är att egentligen är inte Rektorskan speciellt nervös när det kommer till delen träffa nya människor, socialisera, lära känna folk och så vidare. Men idag, idag var jag minsann det ändå….

015

Låt mig presentera sötaste Fröken Emma, vår underbaring TBs flickvän.Nu var det ju inte Emma som var en ny bekantskap för oss idag, henne har vi haft glädjen att få träffa flera gånger förut men…..Idag var vi inbjudna till hennes familj för att fira Emmas 21-årsdag. Och man vill ju gärna göra ett gott intryck. Och att hennes familj ska tycka om oss. Äh, ni som vet ni vet hur det där känns. Så ja, jag var lite nervös. Vilket det skulle visa sig jag inte alls hade behövt vara. Inte för att jag vet om vi gjorde ett bra intryck eller ej, men de verkade gilla oss. Och vi gillade verkligen dem.

014

Så varma och välkomnande, pratglada och avspända personer. Vilket jag också borde förstått med tanke på hur Emma är, men ändå. Vi bjöds på supergod sallad med nybakade rosenbröd, iskallt gott vin (även om jag fick en fripassagerare i mitt glas) och sedan Pavlova till kaffet. Mums helt enkelt. Ett toppenkalas helt enkelt. Att det sedan är superhärligt att se sin son lycklig tillsammans med en fin flickvän, tja…det värmer extremt gott i mammahjärtat. Just saying……

017För övrigt har vi haft en väldigt lugn såväl fredag som lördag här himma på Näset. Solen har skinit, värmen har varit påtaglig, vi har badat. En bok är utläst, några skrivuppgifter till Gabbes fotbollsförening är fixade och en kompletteringshandling är gjord. Tro det eller ej, men jag har även strukit lite tvätt och fortsatt tvättandet där torktumlaren just nu är big nono. Finns inte en chans att vi kan dra runt den värmen också i huset. Helt klart en ny erfarenhet……hehehehehe!

006Underbart lagom fredagsbuffé för maken och mig. Grillade revben (i ugnen), grillade spädmorötter (på grillpannan inomhus), en krispig sallad, thaimarinerade kräftstjärtar, aioli, salami, räkröra, ost och kex. Mums!

Imorgon håller vi söndag och jag tror minsann jag, i enlighet med mitt nya jag, ska ta och helga vilodagen. Pappa och jag ska ta en tur till kyrkogården (om värmen tillåter) och sedan handla inför veckan som komma skall. I övrigt är det en väldigt leasure dag. Igen. Det är mitt nya liv. Och jag älskar det.

Puss o Kram o Sov Gott önskar Rektorskan

2 thoughts on “När man är liiite nervös

  1. Att funka med nya familjemedlemmar är viktigt. Vi har en enorm tur med våra extra. Både Äldstas gamla och nya svärisar är fina och vi trivs bra med båda paren. Igår på kalaset sammanstrålade hela gamla klanen med nya mannen och hans töser. Dock inte resten av hans familj. Men det gick riktigt bra, med tanke på att det var första gången. Nu är det avklarat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *