Njuta av nuet

Ja, mina vänner…Det är precis det jag sysslar med nuförtiden. All in på att ge sjutton i planering och to-do´s och fem kurvor före och bara följa flödet istället. Vi bokade ju en Stockholmstripp innan vi visste hur mina provresultat skulle vara, med inställning att antingen samlar vi kraft eller också så drar vi en lättnadens suck. Som ni vet blev det lycksaligt nog det sistnämnda…..

029Vi klev upp med tuppen i lördagsmorse och drog iväg innan övriga trafikanter vaknat. En kissepaus i Mönsterås, en räkmacka i svalkande skugga i Kårtorp och så en snabblunch till Gabbe på BK o Nyköping sedan angjorde vi Solna och The Winery straxt vid 14. Vi fick tillgång till rummet direkt, lämnade väskor och drog iväg snabbt som ögat med mottot: Ut på tur, sällan sur!

031Att ta sig från nämnda Solna till Lidingö blev en härlig historia av buss, tunnelbana x2 och så smalspåret till AGA, för att till sist ta till apostlahästarna genom området. Väl framme hamnade vi på bästa ”Bryggan” tillhörande 450Gradi. Bästa haket kan jag lova och väl värt varenda minut av transportsträcka. Här serveras de godaste pizzorna jag vet – tunn botten, lagom brända men fluffiga kanter (superviktigt), en tomatsås to die for på San Marzanotomater, mozarella och just i dagens fall handskalade fantastiska räkor. Oh la la……

035

Att vi råkade få till just detta på Räkans Dag måste vara en av de lyckligare omständigheterna man kan tänka sig. Naturligtvis drack vi en iskall Peroni. Har ni möjlighet ska ni absolut åka hit. Numera finns det dessutom egengjord Gelato till efterrätt. Och mysigaste miljön där på kajen. Att vi dessutom fick beställa av Mr Jesper Blomqvist himself var ju så himla häftigt. Vi berättade för Gabbe om Jespers fotbollsliv och efter nogsamt övervägande vågade han fråga om ett foto tillsammans. Helt ärligt tror jag man kan säga att de där två är nog ungefär lika blyga och tystlåtna…..

036En väldigt varm resa tillbaka till Solna samt lite dryckesshopping på MoS senare så bytte vi snabbt om till badkläder och drog upp till takterassen för lite kvällsbad. Ljuvligt härligt – pool, kvällssol, poolbar och skön musik. Där träffade vi på en viktig AIK-kugge i Tarik Elyounuossi. Även han fastnade minsann på bild…..

041

Efter en skön nattsömn med tillhörande sovmorgon käkade vi god hotellfrulle och förlustade oss med morgonbad. Framåt förmiddagen gled vi upp till MoS för lite shopping, men resultatet blev allt annat än imponerande. Rektorskan köpte en rygga, present till TBs Emma som fyller år i veckan och så ett par brallor. Jag skyller på värmen……

043Lunchen intogs sedan på Gabbes favvohak, nämligen Vapiano. Medan han njöt pizza tog maken och jag en Antipasto Misti, varma bruschettas toppade med rikligt av parmesan samt ett glas vältempat Chablis till Rektorskan. Fantastiskt gott…..

046

Det blev sköna 90 minuters matchuppladdning på takterassen med sol och bad för oss, innan vi drog vidare till dagens höjdpunkt.

048AIK vs BP och det blev en svettig tillställning med fantastisk stämning,  många mål coh skönsång förstås. 5-1 vinst för vårt älskade Gnaget, varav 3 mål av skönaste Stefanelli, och så bästa budskapet från Norra Stå. Under normala omständigheter är inställningen: No pyro, no party men med tanke på alla eldhärdar runt om i Sverige visas det respekt på hög nivå. Att klubbens supportrar dessutom dragit igång en hjälpverksamhet där man turas om att resa mot norr för direkt hjälp, lokala butiker skänker matvaror, det pågår aktioner på spelartröjor etc där pengarna skänks till AIKs insamling till förmån för insatsen i norr samt en swishkampanj där vi alla kan delta är finfint. AIK gör många otroliga insatser riktade mot olika grupper, situationer och händelser. Jag är väldigt stolt över att kalla mig just AIKare.

051

Kvällen spenderades sedan på YUC. Ni vet ju vid detta laget att jag älskar Latinamerikanskt käk och jag älskar koriander. Besöket på Supper i vintras gav mersmak men vi orkade inte trängas på SupperGården denna kväll. Och YUC skulle visa sig vara fantastiskt det också.057Vi verkligen älskar idén om att beställa flera smårätter och dela – det passar oss perfekt. Vi valde Nachos grande med salsa och guacamole samt addade Pico de Gallo. Maken valde Rib-Eye och Rektorskan rispuffspanerad lax och sedan delade vi äktenskapligt på chiliräkorna. Till det drack vi förstås iskall Corona. Ultrafantastiskt gott! Och man blev precis lagom mätt. Hit kommer vi definitivt att återvända. Mums!

056Tillbaka på hotellet blev det kvällsbad förstås och sedan hopp i bingen med en god bok. Måndagen bjöd på frulle och ihopplock sedan styrde vi kosan mot Adelgatan i Kalmar. Det blev lite sen lunch, lite shopping och annat trix och sedan hemfärd. Mysigt att träffa honom en stund – det är väldigt lagom att han flyttade just till Kalmar. Finfint det…..

061

Nu har vi packat upp, käkat lite kvällsmat, satt huset på vädring och AC:n på fullt blås. Tvättmaskinen snurrar, Milou är hemlämnad av världens bästa svärmor och vi njuter av att ha haft en underbart påfyllande helg.

Jag tycker faktiskt att jag har lyckats riktigt bra med att följa flödet, såväl under Stockholmstrippen som genom de gångna veckorna. Det är inte en självklarhet att man ska lyckas nämligen……

Kram från Rektorskan

 

2 thoughts on “Njuta av nuet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *