Blessed!

Tusen tack för alla tummar folket! Och omtanke och meddelande och allt som fyllt min själ och mitt hjärta med så mycket värme att det nästan svämmar över på alla håll och kanter. Ovissheten är en svår vän att leva med, det har jag minsann fått erfara dessa dagar. Man hinner gå igenom så mycket tankefladderi att det nästan är löjligt. Men…men idag så fick jag samtal från vårdcentralen. Äntligen!

005

Alla provsvar var finfina och man kunde helt enkelt bara konstatera att jag är kärnfrisk. Jag satt kvar med telefonen i handen, vågade knappt röra mig i rädslan för att jinxa något. Så urbota fånigt va? Kärnfrisk, om än med ett visst mått av magtrassel kvar. Det där tåls nog att förklaras gissar jag….

Rektorskan har alltid haft just ett visst mått av magtrassel. Som liten hette det att det var körtlarna i magen (fanns ingen laktosintolerans som folk pratade om på den tiden). Sen hade jag visst nervös mage, via just laktosintolerans till nu mera misstänkt IBS. Jag har en väldigt snabb mage i utgångsläget och under vissa omständigheter (vilka jag tyvärr inte alltid har full koll på i förväg) är den extremsnabb. Jag har via dietistväg blivit rekommenderad och prövat FODMAP-dieten förut och det fungerade väldigt bra. Att hålla sig till dieter är arbetsamt och jag har slarvat rejält faktiskt i ca 1 1/2 år så…..med ett skruvat år på alla håll och ledder så var ju inte en magkatarr och IBS-strul sådär väldigt långsökt. Dock har jag hunnit misstänka såväl cancer som alla möjliga andra diagnoser……Note to self: googla sjukdomssymptom är inte alltid helt begåvat.

Mia Barks foto.Nåväl, nu vet jag att jag är frisk. Med magtrassel som är på tillbakagång med hjälp av medicinering. Jag har mått riktigt okej, bättre och bättre dag för dag, men det har jag knappt vågat känna än mindre säga i rädsla för att jinxa provsvaren. Nu ska jag medicinera ett bra tag, fortsätta mitt nya liv med lägre tempo och varandet i nuet samt ta tag i min diet. Jag har fått tydliga direktiv av dietist och jag vet nu att det jag inte följer förmodat ger dålig mage MEN jag vet numera av vilken anledning. Det känns väldigt skönt. Jag inser ju nämligen mina begränsningar och inser att jag inte kommer att kunna avhålla mig från allt alltid.

Det vackra vädret kom tillbaka idag och vi har hängt merparten av dagen nere vid bryggan. Såååå ljuvligt att ta cykeln iförd baddräkt och solglajjor, dricka och handduk i cykelkorgen och bara hoja några minuter genom skogen. 22 svalkande grader och en skön fläktade bris, bildade tillsammans med sol, humlesurr och vågskvalp den perfekta inramningen för dagen. Jag är så enormt lyckligt lottad…..

035Idag har vi fått rå om TB lite extra när hans Emma är på jobb och han kom hem en sväng. Det är så underbart mysigt att höra honom berätta om sin livsvärld och samtidigt se kärlek och lycka glänsa i hans ögon. Mammahjärtat är extremt varmt. Idag har vi också lämnat av Milou till bästa svärisarna några dagar och så har vi haft fredagsmys hemma hos papsen. Imorgon drar vi till Stockholm några dagar…..

Kram från Rektorskan

2 thoughts on “Blessed!

    • Ja, magen får man hålla i balans så gott dte går. Och bestämma sig för vad som är värt att synda för. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *