Fröken Livrädd går till doktorn

Det är nog allmänt känt att Rektorskan är livrädd för allt vitrockat folk och hon drar sig in i det längsta för att behöva träffa Il Doctore med flera. När dock måendet inte är på topp och det känns som om jag famlar i blindo (och eventuellt dessutom har googlat på tok för många symptom) då måste man ta sig samman. Det fattar liksom till och med jag. Läkaren som lilla papsen träffade förra veckan gav ett fantastiskt intryck hos mig och därför kändes det ganska naturligt att landa i tanken att jag behöver en liten träff med sjukvården. Jag var ju hos doktorn för samma symptom i mitten av maj, men låt mig nöja mig med att säga att killen som då personifierade ”vitrockat folk” lämnade på tok för mycket att önska. Känslan av att inte bli tagen på allvar är fruktansvärt obekväm att hantera och addar jag dessutom den hånfullhet som jag möttes av samt uteblivandet av nästintill all undersökning och bara ett recept i näven (eller inte ens det förstås…bara symboliskt liksom) så förstår ni säkert varför jag inte övervägde att ringa tillbaka då symptomen kom tillbaka.

004Idag träffade jag doktor Ana. Milda makter vilken fantastisk tjej. Så förtroendeingivande, så lyhörd, så proffsig men ändå med skön utstrålning. Hon lyssnade in min anames och hon skrattade gott när jag sa att jag måste en gång för alla få veta om: a. man hittar avvikelser i min fysiska uppenbarelse, mina provvärden eller min berättelse som måste utredas vidare b. jag har en mycket allvarlig sjukdom eller förstås om jag har en sjukdom överhuvudtaget eller c.jag är inbillningssjuk och kräver en bältning på S:T Lars.

Ana gjorde en noggrann genomgranskning av mig och min fysiska uppenbarelse och skickade mig sedan på en väldigt omfångsrik provtagning där jag fick agera nåldyna. Hua……gillar inte alls. Bad att få ligga ner eftersom det hänt förr att jag fått värsta svimningsanfallet. Nåväl, det gick galant. Kände mig mäkta stolt över mig själv. Nu återstår det endast (och det känns inte sådär litet enda. Helt ärligt känns det lite meckigt….) ett litet prov för att utesluta helicobakter i lilla magen. Det där ska jag visst reda ut att göra på hemmaplan och sedan åka ut och lämna imon fm. Provsvar och info om dessa beräknas till slutet på nästa vecka……..

Mia Barks foto.Det är inte utan att man funderar på hur man ska få tiden att gå till slutet på nästa vecka. Ska jag över huvudtaget kunna fundera på något annat än eventuella utslag av proverna? Det här är en ganska ny situation för Rektorskan. Men stärkt av ett fint möte med sjukvården denna torsdag så har jag ändå bestämt mig för att försöka släppa det för nu och försöka hitta på annat.

Mia Barks foto.För övrigt går det faktiskt framåt. Jag känner att jag ägnar mycket tid åt att fundera på vem jag har varit och förundras över den situation jag hamnat i. Jag tränar mig ivrigt på att göra saker långsamt, fånga ögonblick i flykten och att inte planera/strukturera/organisera. Det går förvånansvärt lätt att kika på tvättkorgen som bågnar, smulorna på golvet eller disken i köket och sedan ombestämma mig för att fortsätta läsa, ligga i solstolen eller fara till badet. Ingen i familjen har protesterat över att jag inte har förberett allt i minsta detalj och jag protesterar inte längre när maken gör saker jag alltid gillat att utföra mis en place. Det kanske finns hopp för mig ändå…..

Kram Rektorskan

2 thoughts on “Fröken Livrädd går till doktorn

  1. Klart det finns hopp för dig. Du kanske ska besöka marknaden här nästa vecka? Fika utlovas🤗
    Håller tummarna för dina provsvar. Och så skönt att du skriver att doktorn är en hon. Förstår inte att man skriver hen om någon man träffat. Man ser väl vad det är?

    • Åh det hade varit mysigt, men vi drar mot Stockholm igen i slutet av veckan. Tänker att antingen får jag fira att jag har bar svar eller samla kraft för att de är mindre bra. Klart jag säger han och hon….Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *