Att behaga mig själv

Resan fortsätter. Har man bestämt sig så har man, även om det är svårt att veta vart man börjar när man är mitt i. Livet alltså. Mitt i livet. Man kikar över ena axeln, sedan över den andra. Vänder sig lite förstrött om och så sätter man en fot framför den andra, ökar takten och pinnar på. Eller…..

096

Det finns människor som förundras över Rektorskans tempo. Och som med all rätt tror att det är grunden till lite svaj i hennes fysiska status. FysTommy är säker och hur gärna jag än vill säga emot, så kan jag inte det. Han har rätt. Alla dar i veckan. Mitt tempo är på många sätt utomjordiskt och jag låter sällan någon märka av att jag är trött, sliten eller ur form. Nädå, jag ler och nickar, säger ja tack och amen, erbjuder min hand, min famn, mitt öra, min hjälp. FÖR JAG MÅR BRA AV DET. FÖR ATT JAG ÄR FOSTRAD TILL ATT HJÄLPA ANDRA. FÖR ATT DET ÄR DEN YTTERSTA FORMEN AV OMTÄNKSAMHET FRÅN MIN SIDA.

001

Det är en allmänt vedertagen feltolkning, att vi med denna typ av personlighet (jag vägrar tro att jag är ensam nämligen) gör allt vi gör för att vara andra till lags. Att vi skulle vara fokuserade på vad andra människor tycker, tänker, känner och tror. Det skulle inte kunna vara mer fel. Och helt ärligt, det hade varit så förbannat enkelt om det hade varit sådär. Helt ärligt, ni har inte fattat ett skit. Jag städar inte för att eventuellt någon skulle kunna tänkas dyka upp och se att jag inte har det städat. Jag skiter högaktningsfullt i vad andra anser om min renlighetsnivå. Helt ärligt gör jag verkligen ingenting för vad någon annan ska tycka, tänka och tro. ALLT HANDLAR OM ATT BEHAGA MIG SJÄLV!

052

Jag är egoist. Javisst! Jag utgår från mig själv, mina önskemål och behov. Jag skiter i hur det ser ut hemma hos er andra. Jag bryr mig inte ett skvatt om på vilken nivå ni lägger er kopplat till träning, hushållsrenlighet, socialisation, arbetsmoral och annat. Ingenting i mitt liv handlar om att behaga andra. Eller få beröm. Det är förstås underbart att andra tycker att jag är betydelsefull, men det där är aldrig av avgörande betydelse inför den yttersta av jurymedlemmar dvs mig själv. Där jag lägger ribban för vad som är acceptabelt, där bedömer jag mig själv. Och utifrån det där sätter jag sedan mål för min min färd genom min livsvärld.

015

Och det är precis där det blir så sjukt svårt. Att sänka kraven på sig själv. Jag skulle lika gärna kunna fundera på att plocka ner månen.Det hjälper inte att ni säger att jag inte behöver göra mig till, att jag inte behöver vara på topp jämt. Är det utifrån den måttstocken jag dömer mig själv så är det. Att göra avkall på den man vill vara är inte enkelt. Kanske knappt önskvärt? Allt jag vet är att jag vill behaga mig själv…..Döm mig inte för hårt!

Kram från Rektorskan

4 thoughts on “Att behaga mig själv

 1. Nej, du är inte ensam. Men du sätter fingret på exakt varför luften går ur så många duktiga flickor till slut. För att man själv inte är nöjd… lycka till!

 2. Mia, märkte inte förrän idag att du var tillbaka igen. Har saknat dig så och undrat vad som hänt. Har inte riktigt tagit in allt du skrivit, får läsa igen och begrunda, dina texter är ju alltid så innehållsrika och väcker tankar. ”Duktig-flicka-syndromet” med allt för stora krav på sig själv har jag inte erfarenhet av även om jag för min egen skull ändå vill göra bra ifrån mig, good enough.
  Vilken sommar vi har, varmt, soligt och fotbolls VM. Jag vet att jag sa, Grattis Sverige när Janne Andersson blev förbundskapten, du var inte riktigt överens med mig då, hoppas du inser hans storhet nu. Fotboll är en lagsport där man hjälps åt, allt blir så mycket trevligare och bättre då. Lycka till med andning och allt annat, jag följer gärna din resa.
  Kram Monika

  • Hej fina du och tack för dina ord. Nope, Janne A har inte imponerat på mig och jag kan fortfarande tycka att somliga uttagningar är märkliga MEN…..visst har han lyckats att bygga lag och få det att stämma i precis rättan tid. Hörde honom också i en intervju inför VM och blev imponerad av hans sätt att uttrycka sig. Även killarna i laget signalerar ju att det trivs och mår väldigt väl ihop, vilket är ett fint bevis på hans ledarskap skulle jag vilja säga.
   Jag kanske inte har svängt helt i min uppfattning….men jag ger honom gärna cred för det han skapat fram till nu. Ska bli sååå spännande på lördag. Kram och välkommen tillbaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *