Hänryckas och hänföras

Den är här nu. Hänryckningens tid alltså…..Det är Pingst, Pingstafton för att vara exakt och förutom ett utomjordigt fantastiskt väder så hade faktiskt den här högiden kunnat gå obemärkt förbi. Enbart med anledning av att man inte längre är ledig annandag pingst. Tycker faktiskt att såväl annandag pingst som nationaldagen hade kunnat få vara röda…..

013

Mellan Hägg och Syren på något sätt. Där i det svarta (naturligtvis. Man är ju inte Gnagare för inte liksom) huset bor vi. Efter en väääldigt hektisk sista tid och ett mående på Rektorskan som lämnar lite för mycket att önska, inleddes pingsthelgen med Fredagsfotbollsmatch på härliga Bredasjön, grillad vurre i paus och en iskall öl och delad pizza från lokala pizzahaket Melkers på tok försent himma. Somnade som en stock i soffan, i Gabbes säng vid nattning och sedan även i min egen binge. Hihihi!

034Vaknade sedan utvilad klockan 07 denna pingstafton. Det var verkligen länge sedan jag sov längre än 05. Såååå skönt. Låg kvar och morgonmediterade innan jag drog på mig lite myskläder och tog Milou på en morgonpromenad.

036Milou tar täten. Här har han redan ”gjort” 2 bryggor och är inne på sin tredje. Vi satte oss för lite meditation by the Sea här, innan han tog resterande 7 bryggor.

041Sol, hav, brygga, fågelsång och doften av tång. Det är så rofyllt vackert att jag såväl hänförs som hänrycks och blir religiös på ett bräde. Fattar ni vilken ”blessing” att bo mitt i allt det här? Och ändå tillåter jag mig då och då att istället stressa omkring som en toka…..Obegripligt!

040Svårt att toppa denna start på dagen. Väl hemma blev det frulle innan Gabbe hade fotbollsmatch. I strålande solsken intog vi läktaren medan grabbarna bytte om och värmde upp. Underbart skönt tillsammanshäng med goa föräldrar.

043BK-lunch, kompletteringsshopping och så hem. Gabbe drog till golfbanan med en älskad storebror och hans polare, maken landade visst också där på banan och själv….själv landade jag på altanen. Iförd Tankini. Jepp, Tant är gammal och klär inte alls i bikini längre! En überskön lördagseftermiddag med solstol, solglajjor, iskall dryck och en god bok. Jag är väldigt nöjd med mig själv…..

Nu har vi precis suttit i kvällsolen med varsitt glas iskallt, läst och småpratat. Gabbe  har kört lite blandad kompott av studsmatta, trädgårdsfotboll och trädgårdsgolf och vi har preppat såväl grill som käk. TB befinner sig i byn med några av världens skönaste människor (även om några saknas) och väntas inte hem. Det doftar sjukt gott av grillad karré och kycklingfilé samt ugnsrostade nyttisar. På bordet tronar just nu en uppsjö av kalla såser, söt melon och jordgubbssallad, röror, ostar, kex och annat gott. En väldigt fin lördag helt enkelt….

Kram Rektorskan

 

4 thoughts on “Hänryckas och hänföras

  1. Så fina bilder! Jag tycker också det är snålt att de berövat oss hela pingsten. För så blev det ju. Jag klär inte heller i bikini, funderar på baddräkt?

  2. Saknar dina härliga inlägg. Hoppas det inte hänt något allvarligt utan bara att tiden inte räckt till.

    • Hej Marie och tack snälla för dina fina ord. Nädå, bara livet som kom emellan men nu är jag nog på g igen. Välkommen tillbaka. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *