Nyckfulla April

Våren tvekar. Om och om igen. Ibland får vi en försmak av vad som gömmer sig bakom moln och isvindar, men innan vi vet ordet av krävs det vantar och tjockejacka igen. Det finns stunder man kikar ut genom fönstret och för en sekund låter sig missledas av hur härligt det ser ut, för att när man sticker näsan utanför dörren bli smärtsamt påmind om….ja just det. Det är ju april! Ack så nyckfullt!

009Inte för att jag helt spetsat in mig på vårkläder och solglajjor ännu. Den där mellangarderoben lever sitt eget liv just nu och jag blandar och ger ganska friskt måste jag säga, vilket innebär att somliga dagar fryser jag nästan knäna av mig medan andra har jag växthuseffekt och svettningar. Hihihihihi! Trädgårdsjobbet är bara precis påbörjat och jag gissar att ingen kommer att göra anspråk på det där åt oss så…..

012Och ändå är det där bara världsliga ting. Det händer så mycket tråkigheter på både global och nationell nivå att man kan bli gråtfärdig för mindre. Tanken slår mig allt oftare hur ofta nyheter vi överöses av, flashs i sociala medier som vi duschas med, samtal vi för eller överhör och dylikt fokuserar på det negativa, det problematiska, det som inte duger till tillräckligt. Och jag kastar ingen sten. Jag tenderar att vara en lika stor del av det där som väldigt många andra. Det är så lätt att fastna där. Glömma bort allt det där positiva, det fina, bra och vackra. Det som kanske inte är top of the line, världsbäst, allra mest önskvärda men som ändå liksom egentligen duger till. Som funkar. Om vi bara bestämmer oss för att hantera det utifrån det där. Vara nöjda. Inse att det duger.

023

 

En vän till oss dog hastigt förra helgen, flera i vår närhet kämpar med sin hälsa och sjukdomsbesked som man önskar att ingen ska behöva få. All vår kärlek, våra varmaste tankar och kramar till er – ni vet vilka ni är. Det blir så himla tydligt än en gång för rektorskan. Det gäller att leva varendaste minut. Och varför i herrans namn blir jag så frustrerad på mig själv för att jag inte prioriterar träning? Så lätt att bli fartblind, sätta upp nya uppnåendemål och höja sina förväntningar för att…..Ja, mina vänner för vad då? Att leva kräver ju som mest att vi är närvarande, inte sant!

Det blev en utmattad fredagskväll i soffan, kikandes på tv-fotboll och sippandes på ett glas vin. Tog sovmorgon denna lördag och vaknade till att den ilskna vinden minsann mojnat något. Whoop whoop! Vi lämnade Milou till finaste svärisarna och maken rattade oss snyggt till TB i Kalmar. Grabbarna drog till TBs nya hemmabana, Kalmar GK, för lite golfhäng och mami fick möjlighet att skämma bort den store sonen litegrand. For till Eko och City Gross och handlade lite sådant som kan anses som studentlyx och fyllde på kyl och skafferi. Väl hemma vädrade jag och tog en liten dans med snabeldraken, innan jag satte mig på balkongen en stund. När grabbarna kom tillbaka for vi in till Mr Ernesto och njöt av Le Pizze. Nu har vi landat hemma och laddar för ännu en spännande tv-fotbollsmatch ikväll. Och btw, jag shoppade de nada, didelido zip zero till moi today!

Ta väl hand om er alla! Kram från Rektorskan

One thought on “Nyckfulla April

  1. Det är de sista 10 åren som tidningar bara fokuserat på negativa saker. Förr kunde man läsa roliga saker också på löpet, men sällan eller aldrig nu!
    Våren, ja denna helgen har jag frusit som aldrig förr! Brr!!!
    Men Lillebrors ankomst värmer i hjärtat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *