Att leva upp till sitt epitet

Det gäller att försöka leva upp till bilden av sig själv. Inte sant? Att liksom försvara sina egna färger, både gentemot sig själv och sin omgivning.Ibland är det där verkligen lättare sagt än gjort minsann…..

033Epitet: Morgonpigg!

Yes, vaknar hopplöst mycket tidigare än övriga i familjen. Eftersom vi i vår familj sover efter ljuset och inte använder oss av rullgardiner eller persienner eller liknande, så sussar vi lite längre på vinterhalvåret och lite kortare på vår/sommardito. Det innebär att rektorskan numera vaknar pigg och galant långt före klockan närmat sig 06. Med eget hittepåtvång ligger jag kvar, slumrar, läser, kikar på sociala medier, mediterar och sen, sen tassar jag upp. Och som idag, inte bara upp utan också ut i det vackra vädret. Ljuvlig morgonpromenix med andra ord.

024

Epitet: Sockerråtta

Yes, fikat en ansenlig mängd gånger denna helg (läs: detta påsklov). Måste verkligen ta tag i det där first thing tomorrow morning. Ja, inte fika då utan hitta ett sätt att låta bli alltså. Men vad sjutton, de där jäkla selleristicksen har ju inneburit avbruten framtand två gånger nu. Vem vågar chansa liksom?

Mia Barks foto.Epitet: Hushållerska

Yes, jag verkligen älskar hederligt hushållsarbete. Och få saker gör mig så glad som när jag far omkring med dammtrasa, snabeldrake eller skurmopp i högsta hugg. Denna helg har inneburit storstäd, vädring, byte av lakan, mattor, dukar, gardiner…name it. Älsk på det. Och ja, det finns de som säger att jag verkar gilla randigt. Jag vet inte….kanske det!

Mia Barks foto.Epitet: Arbetsnarkoman

Yes, for sure. Påsklovet har inneburit en ansenlig mängd skolarbete. Helt ärligt långt mer än jag någonsin kalkylerade med. Det är en ynnerst att vara egen företagare, men det är minsann inget 40hjobb. Och jag är den första att hålla med om att det är en konst att kunna begränsa sig (vilket rektorskan faktiskt är ganska duktig på att göra). Men det är som bekant valår och det innebär att politiker verkar ha fått fullständigt fnatt när det gäller direktiven till skolan. Suck och pust och stön……Rektorskan skulle aldrig drömma om att skjuta saker på framtiden, göra något halvdant eller avvakta. Det är en hederskodex för mig att ha koll, kvalitetssäkra samt sträva efter tidsenlighet. Och hej, jag vet ju att vi på #världensbästaskola #svettpärlan är superbra på det där så….Många timmars arbete/dygn blir det för att säkerställa den där kvaliteten.

Mia Barks foto.Epitet: Soccerlover

Yes. Äntligen är säsongen 2018 här. Pris ske lov och Gud hör bön, äntligen kan man slippa allt trist fokus på hockey. I påskhelgen upplevde vi en underbar seriepremiär i allsvenskan på Friends och idag, idag fick vi i Blekinges Blåvitt äran att vara medarrangörer till sriepremiären i div 1 för stadens lag FKK. På grund av vinterns längd fick denna spelas i vår hemmaborg och det innebar en ansenlig mängd arbete för styrelsen, där Rektorskan visst är vice Ordförande. Sol, behagliga temperaturer, massor av folk, tillsammanshäng, snicksnack och så kioskarbete vid grillen för såväl mig som maken fyllde dagen från sisådär kl 13-20. Puh! Men såååå mysigt. Ideellt arbete när det är som bäst.

2016-07-05 12.14.52-1Epitet: Den avgående solskyddsgeneralen

Yes, det är sant. I år igen. På hemmaplan. Rektorskan kan vara den sämsta i sin klass. Denna första söndag med sol övervägdes tyvärr inte ens lite solskyddsfaktor. Inte ens sådär lite, bara en dutt eller två. Nädå. Det föresvävade mig icke ens. Och resultat: en klart annorlunda nyans i fejjan jämfört med övriga kroppen. Inga bildbevis, inte ens på begäran. Snark…..

Mia Barks foto.Epitet: Shoppingqueen

Vistelsen i Stockholm i påsk skulle inte innebära någon speciell shopping enligt plan. Något gick väldigt snett på hemresan, ty innan dess hade jag bara handlat en tröja, ett par tights och en sportbh. Men så stannade vi i Norrköping och vips hittade jag väääldigt billiga saker. Och ja, ni ser rätt. Shorts nr 22 har nu hittat hem. Skjut mig….Jag hörde inte en enda av er ropa stopp och då kan det blir så.

040Nu håller jag minsann kväll. Efter en överdos av frisk luft och bränd nästipp samt brända kindben har jag nu njutit av en  sesam/wasabiströsslad laxtoast samt en iskall Heiniken. Därmed kan ni också benämna mig med epitetet: Livsnjutare.

Over&out. Och puss o kram från Rektorskan

4 thoughts on “Att leva upp till sitt epitet

 1. Heeeej,
  Förlåt att jag varit så dålig på att skriva hos dig <3
  Blir alltid så glad av dina fina kommentarer så det är dåligt att jag inte allt d kan återgälda dem.
  Känner igen mig i några av dina epitet 🙂 Sitter nu i ett renstädat hem och det är så skönt att kunna möta helgen så. Har lite planer för en del utrensning här igen och det är vissa saker som jag vill checka av innan behandlingen tickar igång…
  Varit och tagit stygnen idag och det läkte fint sa sköterskan. Ska träffa doktorn nästa vecka, dock inte "morfardoktorn".
  Ta hand om dig och till helgen – solskydd på ! 🙂
  Kraaaaam Anna

  • Lilla söta du, våga dig inte till att ha den minstaste av dåligt samvete för det. Men åh vad mysigt att höra från dig. Läser hos dig nästan varje dag och tänker på dig så ofta. Vi har flera i personalen som drabbats hårt av sin hälsa denna vår, så även min far. Det där med att gratitude is an attitude blir så himla viktigt för mig. Ta hand om dig raring! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *