Den glada påsken

Påsken är väl ändå en helt förnämlig högtid ändå. Ja, bortsett från att den i sig bär en sorg och tragik över sig, som sedan saktar övergår i något som kan beskrivas som utomvärldslig glädje, förstås. Men annars, för merparten av folket som egentligen inte alls firar det påsken egentligen symboliserar, annars är den ju rätt leasure ändå. Åtminstone här i Happyvardag. Det bjuds sällan några större släktkalas eller kräver en massa planering utan vi är mest. Och de senaste åren har dessutom påsken alltid inneburit en vacay i vår übervackra huvudstad.

028Vi lämnade snöstormen på Näset och redan vid Bergkvara var det farbara vägar och ingen nederbörd. Puh! Vi vinkade av TB i Kalmar och sedan rattade maken oss vidare. Naturligtvis blev det ett pitstopp på Tindered för lite härlig fika….

024

Denna resa valde vi att pröva nytt hotell och checkade därför in på Friends. OMG, perfekt läge men jisses vilket jättehotell. Väldigt fullbelagt, om inte överbelagt, vilket innebar att vår utlovade extrasäng lyste med sin frånvaro. Gabbe och jag fick alltså dela en enkelsäng….yes, man kan hålla sig för skratt. Nåväl, det var bara första natten men ändå. Lite skönt häng på Vapiano första kvällen var lagom avancerat och såååå efterlängtat av Gabbe.

040Syftet med resan var förstås årets Allsvenska premiär. Det blev tidig lunch på MoS, bussmottagning i först solsken och sedan bengalrök och sedan en fantastisk inramning på arenan. Det är verkligen mäktigt med fullsatt Nationalarena! En mottagning av klass av laget i vårt hjärta, en känslosam avtackning av vår älskade kapten och sedan en premiärmatch som, som vanligt, lämnade en hel del att önska. Men vinst blev det och 3 sköna poäng. Nu är rätt del av idrottsåret igång…..

053Efter matchen blev det en runda till hotellet för viss uppfräschning. Gabbe luktade nämligen bärs som han uttryckte det. Medan vi i godan ro inväntade matchstart och männen bakom oss precis varit och köpt varsin öl, snubblade en blane in mannen bakom Gabbe och vips duschade Gabbe från topp till tå av en stor öl.Toppnotering på det……

057Kvällen spenderades sedan på Touch of Bengal på Rörstrandsgatan, ett tips från som numera ska vara min restaurangguru. Något säger mig nämligen att vi uppskattar samma smaker. Supergott käk, supermysigt ställe, skön personal. Papadam med den godaste Chutney jag ätit och sedan en grym torsk med mangosås, Murg Bashanti (kycklingrätt) och Zahl Maser Korma (kungsräkor) tillsammans med vitlöksnan. Sen var vi mätta maken och jag. Rekommenderas varmt!

060

Och nu är vi hemma igen. Lämnade ett snöfritt och soligt Solna och mötte först regnet i Mönsterås och sedan snön vid Möre. Suck……Gabbe hann i tid till sin träning, maken kunde tända brasor och få upp värmen i huset. Jisses så kall då det har blåst nordan sen vi for iväg. Rektorskan packade upp i raketfart, skjutsade Gabbe, motionerade benen under tiden och har nu slunkit ner i soffan. Borta bra men hemma är fint det med. Imorgon tar jag itu med tvätthögen och lite sådant som fick följa med hem, fast att jag egentligen inte hade tänkt det. 5 dagars påsklov kvar känns som en välsignelse.

Kram Rektorskan

One thought on “Den glada påsken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *