Hedrar klockans årstidsbyte

Här duggar minsann inte inläggen tätt precis…men när livet kommer emellan har man liksom inget val. Det är bara att försöka stänga av funktionen ”tänka/reflektera/analysera”, sätta en fot framför den andra och bara get up, dress up and show up. Och heter man Rektorskan och är lite skruvad så addar man gärna också ”växla upp” till redan nämnda epitet. Det är ju för övrigt mitt signum. Att växla upp alltså. Jag kan alltid göra mer…..Jag vill alltid göra mer, hinna mer. Det är mitt driv, min livsapproach. Och min stora utmaning att lära mig bemästra. Det är inte så att jag tvångsmässigt söker yttre bekräftelse eller stressar för några deadlines (nädå, jag ahr nästan alltid väldigt bra mellantid),nädå……jag blir bara helt enkelt sådär skönt swept away, euforiskt engagerad och fartblind. Tills min omgivning brukar fråga vad i herrans namn jag håller på med?

014Så efter att ha hälsat min älskade lille paps välkommen hem från sjukhuset i fredagseftermiddag (efter influensa, lunginflammation och 2 hjärtinfarkter på några veckor) och varit där på besök med blommor och färdig middag och lite annat mys, bestämde jag mig för att verkligen varva av. Nästan ingenting bestämt för helgen, varför utsikterna var goda. När sedan liten Gabbe vaknade med feber, halsont, hosta och snuva väääldigt tidigt lördagmorgon fick aktuell heldagscup i fotboll bryskt ställas in. Som ni säkert förstår nådde stämningen nya toppnoteringar här på hemmaplan. Suck!

036Det blev därför en väldigt lugn dag på hemmaplan istället. Kurera Gabbe, mysa soffan och bara vara. För att liva upp stämningen något proppade vi Gabbe full med medicin och for till bäste Senad på Mont Matre för lite lördagskäk. Gabbes toppizzerior är: SBarro (Florida), Ernesto (Kalmar), Mont Matre (Karlskrona), Vapiano (MoS) och 450 Gradi (Lidingö).

001Rektorskan njöt av en underbar sallad med sotad Tonfisk och chilimajjo medan de andra två käkade pizza. Lördagskvällen bjöd sedan på tvfotboll och härligt slummer, hedrandet av Earth Hour och lite kortspel.

012Våffeldagen blev en minst lika leasure historia som lördagen med vovvepromenad, städning, våffelmys hos bästaste svärisarna (här med supergod Mangosorbet och jordgubbssylt. Mums) och så tv-fotboll förstås. GoldOla kom på besök, Doris for hem och finaste Sarah kom och köpte mina svarta lackisklackisar. Dessutom såg jag till att hylla klockans årstidsbyte på bästa sätt….

014Ja, dra på trissor. Det blev ett årstidsbyte light i mina garderober och skoskåp men med tillhörande utrens de luxe. Hrm…..Jag har gjort det här i teorin några veckor nu och idag tog jag tillfället i akt. En riktig pers när man är mitt i, men så skönt efteråt. Nu har jag inte överfullt längre, bara alldeles alldeles precis perfekt lagom. Imorgon ska jag se om några av mina älskade plagg får flytta hem till någon annan. Perfekt med en liten second hand på jobbet – gynnar både plånbok och hållbarhet.

Straxt dags att hålla söndagskväll mina vänner. Imorgon är det sista jobbeveckan före påsklovet. Såååå nice! På återhörande. Kram Rektorskan

2 thoughts on “Hedrar klockans årstidsbyte

  1. Har du missat min nya?
    Tänk att ha så mycket kläder, att man har en vinter och en sommargarderob! Jag kör med samma året om, har tjugo par shorts färre än du har, insåg jag 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *