Livets virvlar

Dagarna virvlar in i varandra och vips har vi då redan helg igen. Det är bara inte klokt vad snabbt det går ibland. Och när det går tillräckligt snabbt, eller kanske för snabbt egentligen, då hamnar hela tillvaron i gung. Känner ni igen känslan från när man cyklar för snabbt utför och det inte längre går att  ha fötterna på tramporna, om du inte ställer dig på bromsen då alltså? Eller om du springer i en brant nerförsbacke och det känns som om du ska snubbla på dina fötter? Just så har det känts här i Happyvardag den sista tiden, mer än en gång kan jag meddela.

067Lilla papsen har varit riktigt risig i flera veckorna nu. Efter en helg hos oss och en vecka hos en annan dotter I Oppmanna, blev det ambulansfärd till sjukhuset i Kristianstad och sedan vidare transport hem till infektionskliniken i Kallekrona. Här ligger han nu med lunginflammation, feber, yrsel, andningsbekymmer samt lite dåliga värden all over the place. Lätt stressande kan jag meddela. Hua, men idag ser det ut som om antibiotikan äntligen ha tagit sin verkan. Vi håller tummarna.

062På jobbet fortsätter influensan att spela oss ett spratt. Många elever sjuka, en del personal likaså och så lite långtidssjukskrivningar på det innebär att rektorskan numera är vikarie i b-språksengelska på deltid. Däremellan försigår ett gigantiskt men sjukt inspirerande kvalitetsutvecklingsarbete kopplat till såväl nationella riktlinjer som kring våra fokusområden: Sunda Lärmiljöer och Stärkt digital kompetens. Intensiva arbetsdagar, massor av möten och en hel del arbete som måste skötas hemifrån.

065Och sen den här tröstlösheten med det opåverkningsbara, men ändå så förbannat eneverade…..vädret. Förra helgen/ i början på veckan bjöds det på tö, regn och till och med lite sol vilket innebar snöfria vägar och en allt bättre farbarhet. Helt ärligt, vi började nära tankar på våren…..Gah, note to self. Do not mention spring at all! Man ska inte jinxa vädret sådär. Torsdag kväll och natt bjöd på iskyla, snöfall och 10 sekm vind från nordan. Och yup….det fortsatte såväl under fredagen som idag lördag. Suck…..

057

Men som vi alla vet, allt blir också vad vi gör det till så……När maken for till Spanien på golfvacay med kompisarna Jena och Lasse, då passar vi på att skaffa oss påfyllnad på annat sätt Gabbe och jag. Fredagen spenderades med morfar på sjukhuset och lördagen bjöd på utflykt till TB i Kalmar.

074

Hämta upp TB och så först en sväng till Ikea, sedan till Eko och därefter hem till TB på Adelgatan. Lång shoppingstros, massor av prat och skratt och tillsammanstid. Framåt eftermiddagen drog vi i kylan över stan till Da Ernesto, kröp in i värmen och beställde gott käk. Vitlöksbröd med tryffelaioli först och sedan varsin finpizza. Allt med Mr Ernesto själv ståendes vid vårt bord för prat och skratt.

075Underbaringar! Bara sådär. Gabbe kämpar med sin saknad och längtan efter sin älskade storebror och han älskar att åka till honom i Kalmar. Vi hann med en liten shoppingtur på Giraffen innan vi for med Totte till hans place igen. Efter lite mys for vi hem mot den blekingska skärgården genom ett snölandskap utan dess like och möttes av finaste svärmor som tänt brasor till oss. Hon är verkligen världsbäst…..

077

Att sedan bli hembjuden till Allra Käresta Syster för badtunnebad (och yep, Gabbe rullade sig i snön medan hans ömma mami gjorde en ytterst graciös kullerbytta), nackmassage, grillade burgare med en grym Patata Raganate (hur i herrans namn jag plötsligt var hungrig igen är helt obegripligt i sig) samt lite skön ansiktsbehandling och ögonbrynsnoppning av mosters docka. Hur skönt? Soooo blessed!

Nu har vi landat hemma sedan länge. Brasan sprakar fortfarande hemtrevligt och jag känner hur livets virvlar har lugnat sig något. Åtminstone känner jag mig lite påfylld av samvaro, tillsammanstid och lite shopping. Hihihihihi…..Så himla världsligt, men man ska aldrig underskatta det där alltså. Nu ska vi snart koja oss och hoppas att den där förbaskade nordanvinden viker hädan och ta snöhelvetet med sig på färden under natten.

Kram från Rektorskan

 

4 thoughts on “Livets virvlar

  1. Det är inte lätt att bli sjuk när man är gammal… hoppas han piggar på sig! Bra ni fått lite välbehövlig samvaro i helgen. Men snön🤮🤯jag är såååå trött på denna kyla, snö och blåst!

  2. Attans att pappsen blev så dålig, men hoppas att antibiotikan gör sitt och han fortsätter krya på sig!
    Vintern har verkligen fått sitt grepp om oss, de flesta verkar längta efter våren nu. Vi hade tänkt möta våren i London i påsk, kära maken o jag, men det blir nog vinterjacka på. Även långkalsonger vill jag meddela då vi ska på fotbollsmatch en av dagarna, brrrrr! Döttrarna har gjort bättre val, lilla åker till Bali och stora till Venedig….. undrar när vi kommer resa tillsammans igen??
    Kramen❣️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *