Pausade och förkovrade mig

I måndags morse trotsade jag min snabba mage och ihärdiga hosta, lämnade infektionshärden på Näset och styrde kosan mot storstaun som vi säger här himma. Min bestie och jag klev på flyget mot Bromma utan att direkt vara i toppform om man säger så. Hostade ikapp där på flyget, förflyttade oss till vårt hotell och fick checka in al pronto. Tack för den servicen Scandic Park! Perfekt läge innebar att vi knatade ner på byn, kikade runt i lite affärer och landade sedan på bästa Boqueria på Mood för lite lyxlunch.

0144 pintxos var och så alldeles självklart ett glas Chardonnay. Valet för moi föll på en med parmaskinka och manchego, en med rökt lax och pepparrotscreme, en med handskalade räkor och en med tonfisk med avocadocreme. Perfektion! Vi åt sakta, pratade massor och sippade lugnt på vinet.

016

 

Sen strosade vi en stund till bland affärer och gator. Chockerande nog skulle det visa sig att hon med svart bälte i shopping hamnat i plötslig svacka. Så vi stannade till på Tures i Sturegallerian och tja, där blev vi kvar. Läääänge. Sippade vin i snyggelisnyggsnygga glasen, käkade lite nötter och avhandlade diverse livsnödvändiga samtalsämnen. Fick dessutom besök av en ”gammal” kompis som sett på sociala medier att vi var där. Härligt att se dig Peter!

017Vi fick sedan ta en vilopaus på rummet och ha lite vaktombyte på toaletten, innan vi gled ner till hotellrestaurangen för lite kvällstugg. Inte för att jag på något vis är ett fan av hotellrestauranger, men denna kväll tjänade den här sitt syfte på absolut bästa sätt. Supermysig, lagom nedtonat och med en skön utsikt mot Humlegården. Mörkret som omslöt omvärlden, lite soft musik och stora disktrasesnöflingor i luften. Kändes för en stund som man var mitt i en julfilm liksom. Maria njöt av majskyckling med rödvinssås och rektorskan tog en räkmacka. Efter ett hysterisk skrattanfall på rummet som övergick i en hyperventilerande hostattack kunde vi till sist släcka och natta kudden.

019

Vaknade upp till kursdag, på hotellet. Såååå praktiskt. GDPR aka nya dataskyddslagen. Visst låter det enormt upphetsande. Gäsp….men helt ärligt. Höstkursen med ett annat företag som skrämde slag på de flesta, följdes upp av en betydligt mer nyanserad sådan denna gång. Riktigt bra jurister guidade oss igenom dagen och Scandic serverade oss suveränt med mat och dryck. Eller vad sägs om eftermiddagsbuffén till fikat……Nu snackar vi fika!

020Nåväl, nu är vi boostade för att påbörja ett embryo till GDPR-arbete, invänta Lagrådsremiss och lite branschspecifikt förtydligande och sedan dra igång. Vi lämnade kursen och for genom ett väldigt snöigt, vackert och vintrigt Stockholm till flygplatsen. Kändes helt rimligt att tacka Stockholm för såväl gästvänlighet som nya kunskaper på detta vackra sätt:

024

Och hemma är ju oftast bäst. Möttes upp av nästan hela flocken (inte TB förstås), for hem och fick ett litet återfall med magen. Även Gabbe som precis varit och tränat chunkade ihop på den andra toaletten. Lovely! Den här flunsaskiten har verkligen slagit till på bred front hos oss, så tur i oturen att det är lov. Idag har vi tagit det riktigt easy här hemma. Lite catch up med saker, kompletteringshandling och så en supermysig fika med min Allra Käresta Syster. Trots en massa bacillusker av alla de slag så har ändå lovet bjudit på härlig påfyllnad med både bestie och älsklingssyster, ni fattar vad lyckligt lottad jag är va?

Imorgon har vi lite jobbtrix att fixa maken och jag och på fredag jobbar han medan jag är hemma och tar emot en gäst över helgen, nämligen lilla fröken Doris. Vid en snabb kik mot altandörren inser jag att vi förmodligen adopterade Stockholmsvädret med oss hem hit till Näset. Jisses vad det har snöat ……

Kram från Rektorskan

4 thoughts on “Pausade och förkovrade mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *