Vabträsket och vaktombyte

Gosh, vilken vecka vi haft. Liten Gabbe med 40-graders feber i flera dagar och sedan hysterisk hosta på det. Nu en vecka senare är han nästintill feberfri men väldigt hostig och genomförkyld.Lägg därtill likblek och helt slak, ser ut som ett vandrande benrangel. Sin vana trogen har han extremt svårt att få i sig tillräckligt med mat när han är sjuk – ett smörgåsrån och lite nyponsoppa, bubbelvatten och två skedar glass om dan och i bästa fall 5 skedar lagad mat. Vi har en väg att vandra tillbaka nu…..

Mia Barks foto.Rektorskan har vabbat denna vecka, ett uppdrag som annars min ömme make gärna brukar ta sig an men vi fick liksom inte ihop det riktigt med vikarie i köket så……Och nåväl, jag har kunnat utföra en hel del av mina arbetsuppgifter från hemmaplan – det är ju liksom ingen match att vabba med en 11-åring. Tänk när man gick omkring och bar på sjuk bebbe……jisses! Igår eftermiddag var jag inne på några möten och när jag kom hem blev det plötsligt lite vaktombyte i sjukligheten. Ja, hostat som en tok har jag gjort hela veckan, men att adda feber och värk så vet man att man lever so to speak.

019Den där skylten är borttagen temporärt nu. Tror ingen är sådär supersugen på att besöka oss. Och helt ärligt, vet inte om jag orkar med någon heller. Så vi välkomnar sportlovet som sig bör med lov i familjen Happyvardag, nämligen alltid med någon krasslig och nerbäddad. Det återstår att se hur länge maken klarar sig….

008Lite fredagsmys får vi väl slå till med i alla fall tänker jag. Allt som piggar upp är välkommet nämligen. Nattens snö har försvunnit via heldagsregn, men nu snöar det disktraseflingor igen. Kan vädret bestämma sig kanske?

Goda helgen till er alla önskar tokhostrektorskan

One thought on “Vabträsket och vaktombyte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *