What it takes to feel good?

Jag vet inte hur det är hos er vänner, men i min livsvärld så grasserar just nu influensa, magsjuka, förkylningar de luxe och diverse annat junk. Lägg därtill snö och minusgrader (vilket i sig är ganska bra för att bekämpa sjukor egentligen, men jag gillar det inte) samt en arbetsbörda som då och då når nya toppnoteringar. Mitt i detta skall projekt vardagsliv hanteras. Ja, inte har jag några sysselsättningssvårigheter i alla fall och rastlösheten göre sig icke besväret…..

005Just nu har jag landat min lekamen i Lassesoffan och gör ett försök att boota om. När livet bjuder på en rejäl åktur är det så oändligt lätt för rektorskan att bara växla upp, köra på och glömma bort det där som behövs för att må bra. Inte sällan skubbar jag måltider, prioriterar bort motion och låter hjärnan arbeta på högvarv. Fast att jag egentligen vet bättre. Vet precis vad som krävs för att jag ska må bra helt enkelt. Och ändå är jag så ofta beredd att köpslå och kohandla med det där. Märkligt!

004Var och en är ansvarig för sin egen lycka och sitt eget välmående. Så är det. Man måste blicka inåt vända på stenar och försöka lista ut vilka darlings man måste döda och vilka som ska få hänga med ett tag till.

Mitt i mitt intensiva tutti-alli-liv (på jobbet, med fritidsintressen och sociala relationer) så plockar jag fram mina digitala fotoalbum och fullständigt dreglar mig bort mot solen, ljuset, sommaren. Undra minsann om det inte är dags att snart dra riktlinjer för sommarens ledighet? Ikväll tänker jag dessutom unna mig en långpromenad, varma duschen, hämtmat och Sveriges Mästerkock på tv. Inte för en sekund avser jag att vara duktig alls. Bara så att ni vet alltså…..

Kram från Rektorskan

4 thoughts on “What it takes to feel good?

  1. sådärja, ligger däckad i en manlig förkylning nu… typiskt..
    Åhh, nu längtar jag ännu mer efter vår, sommar och värme!
    Ha en skön helg.
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *