After Work at its best

Ännu en intensiv vecka passerade revy i ett sällan skådat tempo. Sjukstuga på jobbet, med några personal men framförallt massor av elever nerbäddade på hemmaplan, och sedan åk 8 med 3 personal på vinterutbildning i Sälen. Det är i just sådana lägen jag känner att jag trippar runt på tå, spritar mig avigt och rätt och vidtar alla försiktighetsåtgärder jag kan tänkas komma på. Som om allt det där skulle göra att man slapp bli smittat……(jag vet bättre, men icke desto mindre hanterar jag gärna tillvaron sådär….)

017Och så plötsligt blev det fredag. Matleverans till en liten paps, socialisering och så lite kompletteringshandling. Hämta hem lilla riskokaren från bilverkstaden och sedan bära in ved, maken tände brasor och jag preppade för lite AW. Två av mina kusiner med respektive dök upp framåt sjusnåret med vackra Prärierosor och bästa humöret. Utanför fönstret ven vinden och ett begynnande snöfall gjorde sig påmint.

029Att bjuda in till AW är lite lagom avancerat. Och ger en möjlighet till massor av tillsammanstid för prat och skratt. Det passar oss utmärkt. Vi bjöd på Caprese och Yucatanbröd, Crudorullar, ost och kex, charkbricka och varma ciabatta med en underbar olivolja, grillad minichorizo, oliver, choppade tomater i pesto-, parmesan- och mandelröra och så nektariner, druvor, päron och jordgubbar.

019Och så lite Italienskt kvalitetsvin, till de flesta av oss. En chaufför drack dock alkoholfritt vitt vin och le Chef höll sig till öl, men de flesta avslutade med ett glas prima brunsprit till kaffet (läs: Rom). Och vips var klockan efter midnatt och snön hade yrt ner i en ansenlig mängd. Maken skottade vägen till bilen och gästerna rullade hemåt. Rektorskan plockade undan och nattade sedan straxt kudden. En finfin avslutning på jobbevecka 5 helt enkelt.

026Alarmet brände av kl 7.30 och i brasans värme och sken kikade vi sedan på AIK´s match i Dubai mot Midtjylland. Lite undanplock och disk senare passade rektorskan på att ta en vintrig promenad. Frullen blev sen och avnjöts inte förrän straxt runt lunch. Nu njuter vi av en skönt leasure lördag här på Näset. TV-fotboll förstås, brasmys och en bulleverans från världens i särklass bästa svärmor.

032

 

Hoppas ni har en skön helg folket. Kram från Rektorskan

4 thoughts on “After Work at its best

  1. Det märks att det är sjuktider nu, även hos oss….. det var nog bra för mig…. vi har ju varit flera op-ssk kort och nu eskalerade det med flera sjuka utöver det och kravet att vi fortfarande ska producera. För inte kan man stryka patienter! Men jag fick täcka upp överallt och fick några bryt, har vart på gång länge men nu hände det. Och jag har varit så trött, sover mig igenom lediga dagar och helger. Så med denna varningsklockan så sker det förändring, både för arbetsplatsen och för mig själv. Jag hann aldrig springa hela vägen in i den berömda väggen utan blev varnad innan det var försent och lyckas nog vända på det…
    Så mysigt med aw, det är både behövligt och trevligt.
    Kram J

  2. Jag tycker folk är sjuka överallt! Vilket elände med den här snön som kommit :( Tycker inte om det. Ska det tvungen komma snö, kan det väl vara nån dag då ungar ändå har lov???? (Så pigg och glad jag låter 😉 )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *