Gammal kärlek rostar aldrig

Att strössla min tillvaro med kärlek är ett av mina stora mål här i livet. Människokärlek i absolut första hand och jag tänker inte sällan på hur otroligt många människor som betyder så oändligt mycket för mig. På olika sätt,i olika faser i livet samt i olika omfång, bredd och djup förstås…..men ändå. Ibland när jag kikar igenom FB, gamla fotoalbum eller bara tar en tur längs Memory Lane so to speak så fylls jag av så mycket gladpirr att det nästan sprutar ur öronen på mig. Nära och kära, lite mer avlägsna eller kanske bara ytliga bekantskaper – alla fyller de en härlig funktion. Och jag hoppas så innerligt att jag uttryckt mig så tydligt att människor runtomkring mig vet hur viktiga de är för mig. Snälla säg ja…….

cropped-0131.jpgOch sedan är det ju den där kärleken till tingen. Somliga säger att man är en patetisk människa om man sätter sin kärlek till döda ting. Personligen tror jag mig inte ha hört något fånigare. En kärlek är väl inte patetisk för att den är till en idrott, ett hem, prylar, platser, resor eller annat. Man kan aldrig omge sig med för mycket kärlek. Och att se kärleken i så mycket som möjligt här i livet är självklart för mig. Att jag älskar shopping, skor och kläder….tja, det kanske finns en och en annan som gissat sig till det men…..

013

Ja, jag älskar ju shopping….det gör jag. Till och med matshopping som ni vet. Häromdagen klickade jag hem årets första adventsljusstakar. Som jag kikat på dem men tyckt att de var lite dyra. Nu köpte jag dem på tillbud på nätet, efter insikten om att somliga av 2017 års pryttlar har lämnat in, om man säger så.

027För övrigt har jag återupptäckt min kärlek till oljelampor. Det fanns en tid i början av vuxenlivet då jag var som fixerad vid just detta fenomen, men sedan några år har jag legat lågt. Jag har egentligen bara haft en vacker pryl från Karlskrona Lampfabrik framme och tänd. Ni ser den i mitten av bilden, på brickan.

008Nu har även en gammal klenod fått flytta fram på bordet igen. Om ni undrar varför ingen av dem är tända så beror det på att jag glömt köpa lampolja. Skall genast införskaffas imorgon. Gammal kärlek rostar verkligen aldrig.

006Veckans första jobbedag är genomförd. Trots influensasvängen bland elever och personal och åk 8 med personal på vinterutbildning i Sälen, så har vi haft en riktigt okej dag. Rektorskan som denna vecka inte har bokat in något alls, för att liksom kunna vara behjälplig där det behövs,  har ändå hunnit lite bra småtrix här och var. Ibland får jag minsann en känsla av att jag hinner mer när jag inte har planerat allt i detalj som jag ska göra. Märkligt va? Nåväl, efter ett riktigt jobbigt samtal skulle jag bara checka läget i förskoleklassen och vips var jag omsvärmad av sköna kommentarer, bubblande barnröster och fnitter. Och så en liten sköning som kastade sig med armarna om min hals och benen om min midja, tittade mig djupt in i ögonen och utbrast: Jag älskar dig Mia! Den kärleksförklaringen lämnar inget mer att önska. Dagen liksom fulländades där och då. Lägg därtill att TB var på besök hos oss en stund innan han for tillbaka till Kalmar, vi gled hem ganska tidig em och absolut ingenting på programmet. Jisses så skönt. Den lugna helgen gled över i en catch-up-monday. Så välbehövligt kan meddelas. Nu har Gabbe gjort läxor, vi har käkat potatis- och köttfärsgratäng och det mesta är preppat. Tror minsann jag ska ta mina jobbeprylar och glida ner i tv-soffan en stund.

Kram från Rektorskan

2 thoughts on “Gammal kärlek rostar aldrig

  1. Tänk så olika vi är du och jag. Ändå finns en gemenskap som iallafall inte jag skulle vilja vara utan? Låter som om du haft en riktig toppendag!

    • Hihihihi, så olika så men lika ändå på något sätt tycker jag. Och jag håller helt med…..vill inte vara utan dig. Du är en härlig källa till inspiration och du har så klokt sätt att ta dig an livet. Varm kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *