5 grader och den brungråa blöta yllefilten

Hej där folket! Nästan en vecka har passerat revy, fortare än kvickt kan jag meddela, och den snö som kom förra helgen är numera ett minne blott. Jag kan inte bestämma mig, ganska olikt rektorskan det måste tillstås, om jag nu i mitt 50-minus-stadie föredrar snö eller barmark. Chockerande, I know! Vad jag dock är väldigt överens med mig själv om är att årstider….det är f-n överskattat. I alla fall årstider som i fenomen i den Blekingska skärgården. Ty här, här har vi 5-10 plusgrader, blåst och mer eller mindre regn (vilka saker sammantaget bildar det jag kallar den blöta yllefilten) en sisådär 9-10 månader om året. Det där kan minsann ta knäcken på den finaste av personligheter. Har jag märkt!

026Och ändå, ändå kommer jag på mig själv med att knappt förvänta mig något annat. Klokt kanske. Som en slags överlevnadsstrategi. Fast för att vara helt ärlig har jag haft tre helt skruvade veckor nu, där jag knappast vet om det är morgon, middag, kväll eller natt. Dagar som flyter in i varandra och uppdrag som tenderar att aldrig ta slut. Högst oväntade händelser, tyvärr inte av någon speciellt rolig natur. Medkänsla och dränage är nog ord som får symbolisera dagarna som gått sedan sist. Och vad är då något så trivialt som väder…..

Mia Barks foto.Nu håller jag dock helg. Försöker stänga av popcornmaskinen som mal i mitt huvud, tänka att jag kan inte göra mer skillnad just nu. Intalar mig att jag måste vila för att orka ta itu med nästa vecka. Vi har haft en fin fredagskväll här hemma med god mat och skratt och bus. Inga planerade aktiviteter förrän söndag kl 18. Lite av en välsignelse.

Hoppas ni har det fint oavsett blöt yllefilt eller tokvit vinter. Kram Rektorskan

2 thoughts on “5 grader och den brungråa blöta yllefilten

  1. Nu tycker jag allt du är lite negativ ifråga om årstiderna! Jag vet att jag föredrar icke-snö. Men visst, det är fint när det ligger, om bara vägarna var bara!
    Ta nu och slappa dig igenom helgen, vet du hur man gör det? Testa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *