Traditioner och dess kraft

Är du en sådan som trivs bäst i traditionernas trygga fortlevnad och som gärna håller hårt på hur det en gång varit, som bästa vägvisare för hur det ska fortsätta vara? Eller är du kanske som jag, en person som är väl förtrogen med hur traditionen har varit men som ändå trivs bäst med att anpassa den där till aktuellt nuläge? Möjligheten finns ju att du också är en skön levnadskonstnär där traditioner spelar kvitta…..

005Vi är ju liksom lite i ett helt nytt läge här i familjen Happyvardag. Eller nytt och nytt kanske någon tänker nu, det är ju ett helt halvår sen, men i alla fall. Den 10 januari hade vår förstfödde bemärkelsedag och vi befann oss på skilda orter. Tentaplugg och skolstart samspelade inte för ett ”mitt-i-veckan-firande” så vi fick spara oss till helgen. Och någonstans där är man ju sjukt nöjd med att det bara skiljer 9 mil orterna emellan.

TB tentade i fredags och vi andra jobbade. På eftermiddagen styrde vi kosan mot Kvastastaden och anlände ett välstädat och mysigt hem på Adelgatan. Lite soffhäng, en föråkare och lite snacks och sedan for vi till vårt favvohak.

004Mr Ernesto himself var på toppenhumör, kallade moi för Bella Donna och tog sig en sväng om med Gabbe vid bordet. ÄNTLIGEN (enligt Gabbe) fick vi sitta på övervåningen. Mycket nöjd kille med andra ord.

006Vi startade med lite go Antipasti, vitlöksbröd och gott i glasen…..

008

….för att sedan njuta deras underbaringar till pizzor. Rektorskan tog en av sina favvisar, nämligen Tonnata. Och ni som kan er Italienska vet att Tonnata inte alls är Tonfisk som somliga säkert gissar, utan kalvfilé. Här med tonfiskmajjo. Så magiskt gott. Mums!

011

Storkmätt. Fick avsluta födelsedagssittningen utan dessert, men med ett glas bubbel. Jag menar, det är väl alltid rätt tid för lite bubbel.

003Taxi hem, krypa i myskostymen och så snicksnacka till långt in på natten. En helt annat typ av födelsedagsfirande än vad vi brukar men såväl vi som huvudpersonen (Mr Dubbeltvåa) verkade mycket nöjd. Det är extremt mysigt att hälsa på i någon annans värld. Vi tog sovmorgon och så käkade vi frulle, fixade med lite prylar och sedan pussade vi hejdå. TB skulle ägna sig åt tvättstugeri och sedan fira att första terminen är tillryggalagd. Och vet ni vad….den där ångesten jag trodde mig skulle ha så fort han åker hem eller vi lämnar hans hem……Den har ännu inte knackat på. TB verkar fullständigt nöjd med sitt liv, sin lägenhet, sitt allt. Proud mum for sure…..

007Så vi tog en shoppingsväng på Ikea och jag tror att jag skulle kunna få en guldmedalj för det racet. Jag joggade förbi alla underbara uppbyggda små ”hem” och tänkte: Sorry, nästa gång ska jag gå och insupa atmosfär. Idag är det bara ljusen som står i centrum”. Hihihihihi…..

021Resten av helgen har bjudit på chill, catch up med städ, tvätt och handling samt skoljobb förstås. Nu har det hunnit bli söndagskväll, Gabbe är och tränar och såväl söndagsmiddag som måndagsprepp är utfört. Taxi3 drar straxt på hämtning, sen blir det dusch och popcornmys till tvfilm. Imorgon sparkar vi igång vecka 3 och den verkar redan nu ganska fulltecknad.

Take Care honeys…..Kram Rektorskan

4 thoughts on “Traditioner och dess kraft

 1. Så mysigt ni hade det! Skönt han trivs med sitt ”nya” liv, lättare som mamma att må bra med det.
  Ja, här är jobbigt, men de är hela, mår hyfsat och i morgon kl 14 är det kontroll. Bara att ha henne på hemmaplan känns betryggande. Tack för stöd och omtanke!

 2. Jag är inte alls speciellt duktig på Italienska men varit i Italien några gånger. 2017 både i juni och oktober. Då har kalv alltid hetat vitello och tonfisk tonno. Har aldrig hört kalvfile benämnas tonnato.
  Kram Monika

  • Åh spännande! Då kanske de har benämn rätten efter att det är tonfiskmajjo kanske? Det tänkte jag inte på.
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *