När det sjunger på sista versen……

Mörkret omsluter mig såhär på årets näst sista dag. Klockan har redan passerat merparten av den 30/12 och vi närmar oss med stormsteg ”spöktimmen”. Ikväll igen. Nattsudderi är mitt signum, nej det är familjen Happyvardags signum så snart vi loggar ut för lovledigt. Vi har haft en otroligt skönt leasure lördag här på Näset, faktiskt den första dagen sedan julavslutningen den 21/12 som inte har innehållit några tidsangivelser eller bokade stunder för mina medmänniskor. Det blev sovmorgon, lång lässtund invirad bland täcken och kuddar och hund och make och lakan. Morgonpromenix med Milou, långfrulle och sedan en shoppingtur med hela La Famiglia. TB shoppade loss på Jack&Jones och Gabbe var överlycklig över att hitta en tischa i samma affär som passade hans lekamen. Nyårsmusslor, färska örter, öh köttbit och raketer följde också med hem. Resten av dagen har handlat om matlagning, bakning, kompishäng och brasmys. En riktigt, riktigt skön dag…..

009Så innan jag kryper till kojs med min härliga bok och fortsätter mitt nattsudderi tänkte jag avsluta 2017 med en nyårslista. Och glad som jag är för att återvinna det som fungerar så kör jag på samma som förra året (dock med andra svar). Håll till godo folket…

Beskriv året med tre ord.  Omvälvande, känsloexplosivt, kärleksfullt

Vad var de bästa som hände under 2017? Jag tror att jag landade

Bästa köp? Som ni vet sedan tidigare så gör Rektorskan bara extremt bra inköp. Hehehehe….Skämt å sidor, garanterat TB´s lägenhetsköp i Kalmar

Vilka har du umgåtts med mest? Near&Dear ones, medarbetare och fotbollspäron

Vilka resor har du gjort under året? Ett antal kortare Stockholmsutflykter, dock inte en endaste av våra potentiella semestrar blev av på grund av familjära angelägenheter. Vi har heller inga resplaner i pipelinen för 2018, vilket kanske stressar somliga. Rektorskan känner sig dock bara helt avslappnad i detta faktum. Que sera sera, what ever will be will be…..är min nya livsfilosofi. Som jag skrev, jag tror jag har landat. Och planeingsfreaket har jagats på flykt.

Har det skett någon förändring? Jepp, förändring är ett vardagligt tillstånd i min värld. Ibland är det underbart, allt som oftast helt ok och förväntat men ibland riktigt skitjobbigt. Det gäller  såväl i den professionella som i den privata sfären. I den privata sfären har det mest varit av den sistnämnda karaktären, med tanke på mina älskade paranteser. Tyvärr! Ett riktigt tufft år måste jag erkänna.

Något du ångrar? Nä, man ångrar ju oftast det man inte säger, inte gör. Jag har blivit bra på att fånga alla ögonblick, ta alla tillfällen i akt. Jag lever numera här och nu vilket gör många saker så mer levande och närvarande.

Låtar som kommer påminna dig om 2017? önskelåtar jag sjöng för min älskade mams under hennes sjukdomstid, som ”Jag ska måla hela världen lilla mamma”” I min lilla lilla värld av blommor”, ”Till en stad jag är på vandring” och ” Tryggare kan ingen vara”. ”Kom ihåg mig då” seglade upp som en nygammal favvis och fotbollsmässigt måste AIK´s nya sång nämnas ”För Gnaget står vi enat, då nu och för alltid”

Saknade du någon? Jepp, min älskade lille mams som lämnade jordelivet i september och min lika älskade bror Lasse och kompisKalle förstås – dvs mina änglar som jag kallar dem. De fattas mig varje steg på vägen. Forever, for always and no matter what.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har nog balanserat mellan att vara så enormt mycket mer glad och tacksam över allt det vackra som finns i mitt liv samt att sörja förlusten av betydelsefulla andra. Att leva med dubbla känslor är en konstart jag numera försöker mig på praktisera dagligen

Vad spenderade du mest pengar på? Skatt, därefter min lite svårflörtade Riskokare (läs Mazda5)

Har du några nyårslöften inför kommande år? Absolut inte var jag på väg att skriva, men så gjorde jag testet i Veckorevyn och som ni vet stämmer det där alltid ju. Jag bör enligt detta ”lära mig shoppa”. Det känns som ett jättebra nyårslöfte tycker jag

Vad är planerna inför 2018? Ta vara på varje ny 24hperiod på absolut i särklass bästa sätt.

Vad vill du säga till dig själv inför 2018? Mia, dear, just remember: Life is tough, my darling, but so are you. When everything seems to be dark, hard or broken just have faith. Tomorrow will come. Don´t be afraid.

001Så, på återhörande folket. Säkert via en kort nyårshälsning imorgon.

Kram från Rektorskan

3 thoughts on “När det sjunger på sista versen……

 1. Som jag gillar dessa listor 😉 Du har ju haft ett år med både upp och nergångar, men det känns ändå som att det positiva tar över❣️
  Ha ett riktigt gott slut, med mysigt firande så hörs vi nästa år! Här hemma är vi två supertrötta själar som kommer att fira in nyåret på tu man hand, god trerätters middag som vi lagra tillsammans, champagne i glasen och sen bokar vi nog varsitt (eller samma) hörn i soffan.
  Kram J

 2. Det är sällan ett år är som enräkmacka. Så inte heller detta året. du har haft det tufft, men ändå klarat dig igenom det bra! Önskar dig ett snällare 2018, med mindre förluster! I övrigt har det väl varit bra för dig, tycker jag 🙂

 3. Mia, underbart ju att du landat och lever i nuet. Har ju alltid trott att det går att lära gamla hundar sitta (nu menar jag inte att du är gammal men vuxen i alla fall).
  Hoppas du nu får ett härligt 2018, förutsättningar finns.
  Kram Monika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *