Att fira 25 år…..

….så här straxt innan jul känns förnämligt. Förstås. Vem minns inte sin 25-årsdag liksom? För egen del hade jag och maken (som då ”bara” var min sambo) precis spenderat en magisk sommar på andra sidan Atlanten. I härlig värme och med en massa grym fotboll i lite olika delstater. För vem minns inte sommaren 1994? Tidigt satt vi i telefonkö för att köpa de bästa biljetterna till Sveriges matcher i fotbollsVM och vi jublade högt när de kom i våra ägor. Vi reste via en weekend i Paris (den staden gjorde dock verkligen inget vidare intryck på oss) till LA och levde sedan livet i många sköna sommarveckor.

2016-07-31 18.23.15Men just nu, så straxt före jul 2017 är det ett helt annat 25-årsfirande. Det är dock inte sonen (han blir 22 i januari) utan faktiskt moi som firar 25 år igen. Hrm…..märkligt!

030

Hihihihi, spelade in en snapchatsnutt men fick bara med bilden här. Jodåsåattde….25 år sedan jag tog min Lärarexamen vid Lärarhögskolan i Kalmar. Kan ni fatta? Och det är 19 1/2 år sedan jag startade Friskolan Svettpärlan – 5 1/2 år i kommunens tjänst fick räcka och sedan dess har jag levt min livsdröm. Att dela skoläventyr med härliga ongar. Att få bedriva skolutveckling i en tidsenlig och utvecklande anda. Att få verkställa mina idéer om det goda ledarskapet för optimal tillväxt. Jag ångrar inte för en sekund mitt yrkesval, som först var Grundskollärare 1-7 och som sedermera blev rektor, men jag skulle inte betta på att jag avser att arbeta som detta i 25 år till.

003

För övrigt har jag haft en fin sista vecka i skolan och som också varvats med lite jultrix i lagom dos. Gårkvällen spenderades på glöggmingel hos min bestie och hennes man tillsammans med ett skönt gäng. En av de bästa kvällar for sure. Supervackert i deras stadsvåning, välsmakande av alla de slag och så en massa leasure prat och skratt. Jag somnade verkligen med ett leende på läpparna, vakande sedan med ett dito. Just nu skriver vi dan före dopparedan och dagen är inte på något sätt fullspäckad. Jag har varit hemma hos lilla pappa på morgonen och hjälp honom inför hans Skånetripp över julhelgen och sedan blev det långfrulle med blaskläsning här himma vid brasan. Nu ska straxt Gabbe och jag fara på lite kompletteringshandling, medan make och TB ska fixa julköttbullarna, Skagenröran och lite annat smått och gott. Några sista julisar ska svepas in och sedan ska vi bara njuta. Det blir nämligen jul hur mycket eller hur lite du än stressar……det handlar enkom om var du sätter gränsen själv.

Kram från 25-åringen

3 thoughts on “Att fira 25 år…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *