Kärleksbombad

Är strössla min tillvaro med kärlek, hjälpsamhet, värme, omtänksamhet och uppmuntran är ett av rektorskan livsmål. Det är generellt för mycket gnäll om saker man är mindre nöjd med istället för härliga anekdoter om vad som fungerar anser jag och det där avser i alla fall jag att råda bot på. I den mån jag kan alltså.004Och jag tänker att jag har ett helt gäng underbaringar omkring mig som ser till att strössla mig på olika sätt. Tänkte att jag skulle dela med mig av lite av den egoboost som kommit mig till gagn den senaste tiden. Med risk för att det verkar skrytsamt…..logga ut direkt om du känner att sådant är drygt.

I fredags kom min fina kusLotta förbi på hemväg från Kalmar. Med sig hade hon varma kramar, härliga skratt och finaste fredagsblomman. Sååå himla glad jag blev.

007Och på tal om blomster. I början av veckan knackade det på dörren och utanför stod ett blombud. Wow, blev så himla förvånad. Och enormt glad. Den vackra buketten kom från en rektorskollega som jag precis startat ett litet utbyte med. Josefine heter hon och är verksam på Colegio Sueco på Gran Canaria. Gissa om jag längtar efter en studieresa dit….

009Igår for lilla papsen och jag på shoppingtur och avslutade med att hämta upp min bror och tillsammans for vi till våra änglar på kyrkogården. Vackert, värdigt och känslosamt. Avslutade med fika hemma hos brorsan med fru, så mysigt. Och plötsligt…plötsligt drog han bara fram det vackraste av paket jag sett. Vitt, glansigt med stor guldrosett. Inuti fanns en allskön blandning av det jag älskar från Rituals. Jag blev så otroligt rörd av deras gest (som ett tack för hjälpen). Min väldigt känsliga näsa fick värsta gladpirret…

013Att få positiv feedback kring Svettpärlan, mina medarbetare och ibland även i min roll som rektor är så galet härligt. Det är nämligen inte sällan det är precis tvärt om. Och tänk efter själv, hur ofta berättar du att du är nöjd? Ofta tror jag att vi räknar att en tystnad=nöjdhet och annars säger man ifrån. Men för att orka göra skillnad, dela alla sköna ongars skoläventyr och ta emot alla möjliga och omöjliga önskemål behöver man också få veta att man gör något bra någongång. Och denna vecka har det inte låtit vänta på sig. Kanske mer värdefullt än någonsin nu i terminens elfte timme liksom….

015Publicerade denna bilden och fick en kommentar från en härlig pappa till en elev, vars skoläventyr på Svettpärlan tog slut i juni-17 då han gick ut åk 9. Mitt hjärta blev alldeles varmt när jag läste: ” Så sant Mia. Just detta är ni på Svettpärlan så otroligt duktiga på. Jag kunde inte fått en bättre skola för min son 🙂.”

Mia Barks foto.Eller som efter vår Luciasoaré. På vår FB-sida kom det fantastiska varma kommentarer som bara måste få delas:

”Det vackraste luciatåg jag varit på❤️”

”Modig kille, bra jobbat Svettpärlan. ❤️”

”För oss som var där för första gången kan jag bara säga wow..och tack?❤️
Fantastiskt vacker sång, häftigt upplägg och allra coolaste Lucian! Heja Casper!!!!
Grät flera ggr❤️❤️”

” En fantastisk upplevelse idag! Riktigt kul och coolt, tack Casper för ditt mod och för att du gör det arbete du gör! Och tacka alla barn och all personal för det fina arbete ni gjorde idag❤️??”

”Underbart! ❤️ bara av att se bilderna blir jag alldeles varm och stolt över att vår familj får vara en del av er på Svettpärlan. Casper, du är en förebild för oss alla!”

”Underbart vackert med alla som sjöng så högt och fint som aldrig förr och då har vi varit med sen 17 år tillbaka. Lite nostalgisk då det var vår yngsta sons sista Lucia på Svettpärlan ⭐️⭐️⭐️”

028

Och så detta. Behöver jag säga att jag grät. Att bli uppskattad är så värdefullt. Att göra skillnad är den bästa av känslor. Tack alla och envar som på olika sätt kärleksbombat mig. Jag anade aldrig i hur stort behov av det där jag verkligen var….

019

En überskön helg är till ända. En skön blandning av myskostymshäng, julpynteri och socialisation. Igårkväll hängde vi med sköningarna på bild, min kompanjon med make och så min egen älskling förstås, på lokal. God mat, god dryck, massor av prat och skratt. Underbar påfyllnad helt enkelt. Nu tar vi sikte på terminens fyra sista skoldagar och sedan jullov……

Kram från Rektorskan

 

3 thoughts on “Kärleksbombad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *