När man har läst för många böcker och sett för många filmer……

….då kan man minsann inbilla sig ett och annat. For sure. Eftersom rektorskan är en märklig kombo av å ena sidan ”Hönsamman” och å andra ”Fröken Livrädd” så kan det hända sig att hon stirra upp sig lite. Sådär lite nervöst betingat av att alltid vara traumainställd ni vet. Då tänker man gärna värsta scenario. Håller sig på sin kant. Är på sin vakt. Och tar helst inga risker. Varför känner jag mig plötsligen som Rainman?

022Så när det visar sig att Östersund ska möta Arsenal i Europa League i februari och maken svarar Gabbe att han vägrar åka till kylan i Östersund, då slår det där orospirret till. För rektorskan vill då rakt inte åka till London. Hua! Får vissa panikkänslor vid blotta tanken och att sedan lyckas parera Gabbes frågor utan att överföra min oro på honom. Klar utmaning  kan jag meddela…..

006Hann precis hem från jobbet denna tisdag, ur jobbklänningen och vips i myskostymen och så knackade det på dörren. Utanför stod Mr Blombud. Hjälp. Igen. Det där med blombud har jag nog också alldeles för många gånger förknippat med dåligt samvete, varför väldigt konstiga tankar plötsligt passerade revy. Slet upp pappret och fick se den ljuvligaste buketten och det finaste kortet. Fullständigt obefogad oro kan jag meddela. Blommorna var från en rektorskollega på Colegio Sueco på GC. Av tacksamhet. Tänk vad fint det känns att kunna hjälpas åt. Tusen tack finaste Josefine!

Straxt dags att svida om för fotbollsträning. Gabbe som varit risig och inte tränat på en vecka (som tur väl är har träningarna ändå varit inställda så han har inte missat något tillfälle) är supertaggad för att komma igång igen. Själv känner jag mig nästan mer pepp på att ligga kvar framför brasan………Sorry! Och jag fryser hellre i Östersund. Om ni undrar alltså.

Kram från Rektorskan

 

One thought on “När man har läst för många böcker och sett för många filmer……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *