To celebrate worldwide candle lighting day!

Så blev det söndag igen och den andra Advent. Denna dag skulle dessutom visa sig sammanfalla med såväl Nobelfesten som Worldwide candle lightning day, vilket naturligtvis måste uppmärksammas. Även här på Näset.

006Att tända ljus en dag som denna passade dessutom utmärkt eftersom det aldrig blev ljust ändå. Vaknade till ett grått dis och redan några hundra meter in i min morgonpromenad mötte jag en hotfull himmel, vilken mycket snart valde att släppa sitt innehåll so to speak. Hagel som övergick i snöflingor gjorde vägen såväl hal som ganska blöt också, men som genom ett under klarade jag mig ifrån vurpor. Puh!

003Vi har för övrigt haft en helt magiskt slapp helg, vilket de där två sjuklingarna verkligen behövde. TB kom hem i fredags och vi hade en riktig myskväll med gott käk och gott i glasen. Enkom en kompletteringshandling stod på programmet på lördagen och sedan hade Gabbe, Milou och jag myshäng med svärmor medan make, TB och svärfar var på bio (Okänd soldat). Vid deras hemkomst njöt vi av lite lördagsbuffé och massor av prat och skratt. Idag söndag har huset städats, TB har kört hem till Kalmar i busvädret, tvätten fixats och lite skrivjobb färdats. I övrigt har vi mest skrotat omkring. Tanken var ett glöggmingel hos bästa familjen Olofsson men såväl Putte i den familjen och Gabbe har ju feber så…..vi får ses i mellandagarna istället. Maken svängde in till byn och hämtade hem pizza åt oss och nu kikar vi på dagens tredje tvfotbollsmatch.

007Brasorna sprakar, ljusen fladdra och utanför drog precis ännu en snöby in. Det oroar mig lite att jag plötsligt finner det här lite mysigt. Påminn mig förresten om det imonbitti då jag måste framföra ett fordon. Då kommer jag garanterat tycka att det är allt annat än mysigt. Skulle jag tro.

Ikväll tänder vi upp våra ljus kl 19 och skänker extra tankar till alla dem som gått för att inte komma åter. Den 10 december 2017 är nämligen Worldwide candle lighting day.

The Compassionate Friends Worldwide Candle Lighting unites family and friends around the globe in lighting candles for one hour to honor the memories of the sons, daughters, brothers, sisters, and grandchildren who left too soon. As candles are lit at 7:00 pm local time, hundreds of thousands of persons commemorate and honor the memory of all children gone too soon.

Now believed to be the largest mass candle lighting on the globe, the 21st annual Worldwide Candle Lighting, a gift to the bereavement community from The Compassionate Friends, creates a virtual 24-hour wave of light as it moves from time zone to time zone. TCF’s WWCL started in the United States in 1997″

005Kvällen skall nu ägnas åt lite julplanering tänkte jag. Tider och mat, julklappar, pyssel och pynt. Att göra en to-do-lista är förstås en självklarhet för kontrollfreaksgeneralen och eftersom jag avskyr att stressa in i det sista, men inte heller gillar den där stressidén om att göra allt så tidigt som möjligt heller är söndagen den 10 december en perfekt dag för detta uppdrag. Och medan jag sitter här i Lassesoffan och skriver slänger jag förstås ett getöga till lilla minnesplatsen då och då. På så vis är mina änglar med mig varje steg på vägen.

Tänd ett ljus folket! Kram från Rektorskan

5 thoughts on “To celebrate worldwide candle lighting day!

  1. Tänder ljus jag med, men ack hade missat detta idag.
    Är helt enkelt för mycket i min egen lilla värld just nu. Och den kan jag lova styrs med av ett kontrollfreak 😉 Som ju dock fick sin släng av sleven igår kväll då hon däckade av i ett migränanfall på kvällskudden när hon skulle nanna…
    Men nu är målet nära så vi kämpar på. Å jul blir det ju liksom ändå, eller hur 🙂
    Hoppas du haft en fin kväll, med dina änglar vakandes över dig…
    Kraaaam Anna

  2. Den dagen har jag aldrig hört talas om. Jag är överhuvudtaget kass på att tända ljus. Doftljus på dass möjligen… Så blir det när man jobbar på ljusfabrik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *