Ups and downs och allt där emellan

Jobbeveckan passerar revy i ett sällan skådat tempo. Det är ups and downs och allt det där andra där emellan – det där som är livet ni vet. För hur väl man än önskar sig en massa ups, så är det sällan dessa kan existera utan en och annan (eller många) downs. Perspektiv folket, livsviktig perspektiv. Där livet och tillvaron böljar fram och tillbaka och där man i kölvattnet av detta kan förmå sig att se samband, hur detaljer bilda helheter samt skapa sig en insikt av att  det ofta finns anledningar till att saker händer. Livet kommer med ups and downs helt enkelt…..Har jag märkt.

006Somliga dagar är det där lättare än andra att bejaka. Och somliga dagar kan man minsann känna sig gråtfärdig för minsta lilla. Gårdagens plötsliga luftutsläpp i bakdäcket på riskokaren gav ett visst mått av hyperventilering, det måste erkännas, men en stund i fåtölj med tv, samtalspartner (Tack Niclas Alfzon) och en fruktskål på bästa bilfirman kan faktiskt ge en välbehövlig paus.

007Och när maken sedan bjöd på frasstekta Croque Monseiur och ett glas isvatten till kvällsmat, insåg jag att ibland behövs det inte mer. Efter lite trixiga dagar, bångstyriga detaljer och jobbedagar som mest kännetecknats av ”brandkårsutryckningar” är det lätt att misströsta. Alldeles särskilt har Rektorskan väldigt lätt att bara växla upp och tro sig klara av rallytempo. Igårkväll abdikerade jag allt sådant. Käkade, kröp i myskostym och häckade sedan i biosoffan framför tv:n. Bönderna, Jills Veranda och så Champions Leauge. Somnade sedan ovaggad, snoozade mig igenom morgonen och fick sedan ta det långa benet före det korta för att komma i tid till jobbet.

013Men plötsligt hände det. Jag fick äntligen möjlighet att utföra mina egna arbetsuppgifter efter min egen mentala lilla to-do-lista. Och dessutom lite ostört. Wow! Efter lite ärende kring lunch passade jag på att bjuda min bestie på lunch hos bästaste Jannis på 1344. Efter en, som vanligt mycket välsmakande, räksallad med avokadodressing bjöds vi på en lite sockerchock. Såååå mumsigt! Tusen tack………

Tillbaka till jobbet, lite pappersarbete, ett EHT-möte och sedan lite samtalstrix. Vid hemgång kände jag mig färdig. Inte färdig som i dödstrött, utan färdig som i färdig. Alltså klar. Vilken galet underbar känsla det är att gå hem efter jobbet och känna sig nöjd, glad och i fas (helt ärligt tänkte jag på ett helt annat uttryck, men det lämpar sig mindre bra i skrift så…..).

014

 

Efter ett litet besök hos papsen, helghanding och pakethämtning har jag nu landat hemma. Gabbe är blek som ett lakan och slak som en trashank, Milou tjurar över tratten och maken har tänt brasor här hemma. Själv mellanlandar jag i Lassesoffan innan kvällsmat och sedan Europa Leaguefotboll. Hittar den där ultimata ”testen” som säger sanningen om vilka variabler jag behöver för att bli lycklig. Sex, Netflix och Shopping. I den ordningen. Man skulle ju kunna förledas tro att mat är en viktig del (så även vin) i rektorskans liv med tanke på alla matbilder hon publicerar, men för att vara ärlig är det här ju bara såååå spot on.

Imorgon är det Friyay. Jippie! Kramen om varm och stor.

2 thoughts on “Ups and downs och allt där emellan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *