Fadäser och påfyllnad

Min kloke make pekade med hela handen några veckor före höstlovet och beställde en hotellvistelse, fotbollsbiljetter och avkoppling i stora staden, då han kanske tyckte att det hade varit liiiite för maxat för frun sin sedan sommarlovet vinkades adjö.

010Så i samma veva som TB drog hem till Kalmar, packade vi bilen för joyride norröver. Underbart mysiga tillsammanstimmar i bil med mycket prat, många skratt, skön musik och lite pitstopp för gofika på Tindered. Som vanligt hade vi bokat in oss på The Winery i Solna och låt mig konstatera att det märks att det har blivit populärt detta hotell. Vi bodde ju där precis efter öppning vintern 2016 och har sedan varit där ett antal gånger, prisskillnaden är markant kan jag meddela. Det som förut kostat ca 2200kr för 4 personer 2 nätter, kostade denna gång 3490kr för 3 personer 2 nätter. Och parkeringen höjd från 90kr/dygn till 150. Jepp, det där med tillgång och efterfrågan är en spännande business!

004Nåväl, incheck och påklädning följt av promenad till först AIKshop, Pressbyrån för påfyllnad av SL-kort och så lite MoS innan vi landade på Vapiano, som är Gabbe favvohak i Sverige. Vi njöt av god pizza, gott vin och uppladdningen för den heta matchen mellan AIK och Göteborg. Gabbe var i pizzaheaven, for sure…..

012Galet skön stämning på Nationalarenan. Och lite äkta läktarpoesi från Norra Stå. Ett supertaggat Gnaget som spelade för andra platsen, Europakvalspelsplats och för Sundgren som akut insjuknat och var förd till sjukhus. Somligas sista hemmamatch uppmärksammades också, inte minst Ishi. Och där stod vi och tackade av säsongen 2017, samtidigt som vi blickade framåt mot nästa seriepremiär sådär 5 månader bort. Att vara på plats första och sista hemmamatchen (och gärna så många som möjligt under resten av säsongen också förstås) är liksom vår målsättning.

032Sovmorgon, hotellfrulle och så morgonbad förstås. Väldigt svalt i luften med minusgrader, men lagom skönt när man väl doppat sin lekamen i det blå. I ensam majestät simmade, hoppade och hade vi det allmänt skönt Gabbe och jag. På ”hemväg”, iförda baddräkt/badbyxor och med vattnet rinnandes i strida strömmar skuttade vi glatt ur hissen, gled fram till vårt rum, tryckte rumsnyckeln mot dörren och fick bara ett nekande rött sken tillbaka. Försökte enträget ett par gånger till och sedan ryckte vi lite bestämt i dörren. Mitt i ryck nummer 2 inser jag plötsligen att vi befinner oss på fel våningsplan. Tjolahopp! Frustande av skratt rusade vi tillbaka till hissen och hoppades innerligt att vi inte väckt boende i rum 330. Vad är oddsen på det liksom?

035En rask promenad i kylslaget väder till bussen som tog oss ut till Djurgården och där samlade vi kulturpoäng genom museumsbesök. Halloween på Grönan ratades dock pga både kyla och mängden folk. Pust…..hela Sveriges höstlov samtidigt liksom. Spårvagnen in till stan och sen lunch, innan vi tog ett litet shoppingstråk. Dålig utdelning dock, men Gabbe hittade det han hade tänkt sig vilket måste anses som tillräckligt bra helt enkelt.

039Framåt kvällningen mötte vi upp en kompis från förr och hade några härliga timmar på Urban Deli Nytorget. Underbar catch up, massor av hysteriska skratt och en salig blandning av samtid och dåtid. Tunnelbana och pendeln tillbaka till Solna och sedan kvällsbad. Förstås. Eftersom fadern med lokalsinne var med hamnade vi dessutom rätt både på väg till poolen och tillbaka till hotellrummet.

Somnade sött efter lite Champions Leaugefotboll på tv och vaknade innan klockan var halv fem. Av att det trippelitroppade från duschen. Rektorskan hade för avsikt att lite graciöst tassa upp och in på toaletten för avstängning, utan att väcka de två skönsovande killarna i rummet. Har ni försökt tassa igenom ett beckmörkt hotellrum utan lokalsinne någon gång? Inte så förbannat graciöst kan jag meddela. Törnade emot diverse utstickande prylar och gick också bokstavligen rakt in i väggen, innan jag till sist nådde toaletten. Och ja. det var ett stort rum. Därför tog det tid. Drog igen dörren till hälften, tände lampan och plirade ljusskyggt till innan jag drog till i duschspaken. Döm om min förvåning då jag plötsligen fick en ilsken stråle rätt i nyllet. Av någon outgrundlig anledning hade jag med min distinkta handrörelse fått igång handduschen (som satt så fint upphängd och pekade rakt ut mot toalettens dörröppning) istället för stängt av. Där kan man snacka om trippelitropp de luxe folket. Sin vana trogen brast rektorskan ut i värsta fnitterattacken och minst lika yrvaket ramlade make upp och in på toaletten, för att få sig en liten morgondusch innan han kunde stränga av eländet. Försök sova efter det…….Som två gamla pensionärer hängde vi på låset kl 06.30 och öppnade därmed frullen. Moahahahahaha!

047Det blev en tidig hemfärd. Rätt skönt det med när man ändå ska hemåt. Vi stannade i Oskarshamn för lite lunch och sedan landade vi in på Adelgatan hos en älskad TB straxt vid 13. Lite tillsammansmys, utbildning i tvätteknik och så fika förstås. Vilken helt magisk tvättstuga det är i detta hus. Oh la la…..den här mamins dröm alltså. Två stora tvättmaskiner, separat centrifug, torktumlare och värmeskåp i angränsande rum och så 2 separat rum (torkrum och mangel/strykrum). Att coacha någon till att sköta tvätten bland maskiner man aldrig sett funkar inte för detta kontrollfreaket, så fram till igår har han snällt fått ta tvätten med hem då han ändå ska hem med fotbollsmatch/träning. Nu när säsongen är slut förstod vi att han inte alls var så road av att behöva fara hem då tvätten behöver göras så…..

049Och det är klart han vill klara sig själv. Plättlätt med att ha tvättstugan med dessa faciliteter kan meddelas. Pussade store sonen hej då och lyckönskade honom inför dagens tentamen, sen for vi hemåt.

050Borta bra men hemma bäst. For sure! Så skönt att koppla av på bortaplan. Att sedan komma hem, packa upp och plocka iordning samt få en brasa tänd, hoppa i myskostym och bara landa med en ny härlig bok är ljuvligt. Och ännu återstår några lediga dagar.

Kram från Rektorskan

8 thoughts on “Fadäser och påfyllnad

 1. Det var en rejäl prishöjning! Lite synd ändå, med fler gäster får de ju ändå högre inkomster.
  Bra att maken ser till att du får varva ner mellan varven!

  • Ja, han är bra på att bossa maken. Tycker också att det är trist. Inte bara för pengarna utan också för att det säger något om dem som driver det. Vi kommer säkerligen att återvända ändå…..Kram

 2. Oh, vad det låter härligt. Gott att komma iväg lite och umgås med nära och kära. Att sen komma hem och känna känslan att borta bra men hemma bäst ger frid i själen. Kram

 3. Härligt med lite hotellvistelse ”bara sådär” 🙂
  Vi har bott på Winery ett par ggr med goda vänner. Lite trist att de höjt priserna såpass… Vi tyckte nog att maten var bättre vid vårt första besök jämfört med det senaste… Kanske bara en tillfällighet.
  Kram och fortsätt njut av ledigheten nu!
  /Maria

  • Ja, hotell är bra fint. Och så ligger det så bra till. Vi provade ju Frösundavik i somras, bara en bit bort. Betydligt bättre mat än på The Winery men ganska nedgånget. Ska prova Friends också tänker vi. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *