Veckosummering

Att det är fredag eftermiddag nu är minsann en ren välsignelse kan jag meddela. Veckan har gått i raketfart med en slags toppnotering av antal hunna ting på de timmar som stått till mitt förfogande. Helt ärligt har jag också fått sno till mig tid från sömnkontot både här och där för att överhuvudtaget komma i mål idag. Och det där sätter ju sina spår och har sina effekter, det vet vi ju sen gammalt liksom.

012Startade veckan i Stockholm med mysigt häng med min bestie, men med en kurs som definitivt skapade mer oreda än klargjorde saker för oss. Den känslan skojar man inte bort sådär bara. Lägg därtill en väldigt tidig morgon och sedan hemkomst först vid 20, så förstår ni att förutsättningarna för tisdag var inte de bästa.

002Tisdagen inleddes sedan med Kristallbröllopsfirande. 17 år som gifta och dessförinnan 10 år i synd, blir 27 finfina år tillsammans. Bilden är dock tagen på Milleniumnyårsafton, då vår bästakompis Kalle gifte sig med sin Malin. En underbar minnesdag, helt enkelt. Minns ni förresten milleniumskiftet? Herregud vilken uppståndelse det var kring huruvida tekniska produkter skulle fungera eller ej.

003En jobbevecka på plats 4 dagar istället för 5 ger av naturliga skäl en viss tidspress. Och denna vecka i synnerhet. Jag har kämpat som en gnu med att hålla näsan över vattenytan för att hinna alla mina åtaganden, både planerade och sådant som sedan har en tendens att bara hända liksom. Dessutom har jag ju agerat ”mattant” de senaste två veckorna runt lunchtid och sköter nedstängandet av min mors leverne (inget jobbrelaterat, men måste ju ske på tidpunkter då företag och bank etc är öppet). Denna vecka har helt enkelt varit skruvad över alla gränser. Igårkväll stängde jag ner jobbdator kl 22.10. Då var hjärnan extremt trött, ögonlocken mer än lovligt tung och mina ögon helt grusiga. Tyvärr samma läge då jag tvingade upp mina små ljusblå imorse.

004Men, idag är det fredag. For sure! Med en extra växel i hann jag med alla åtaganden på jobbet, ett bankbesök gällande mors dödsbo och så lite kompletteringsshopping. Helghandlingen fixades igår torsdag, likaså lightstädet med dammsugning och plock. TB kom hem igårkväll och tänkte sig tentaplugga och hänga lite här hemma några dagar, men som av en händelse fick han hoppa in och jobba på #världensbästaskola. Nu har vi alla landat på hemmaplan i alla fall. Någon pluggar, nån annan kollar youtube. Rektorskan har knaprat i sig några huvudvärkspillor (det händer väl typ 5 ggr/år ungefär) och maken sitter och spelar. Milou är hemkommen från spontanutflykt med finaste svärisarna till Kalmar och veden är inburen. Trots att det är lite höstsol hoppar jag en stärkande promenad, då jag mer tror att den skulle sänka mig totalt, och kryper upp med kudde och filt i soffan istället. Ikväll blir det lite gott fredagskäk och om huvudvärken släpper taget ett glas vin. Det är fredag och det är helg och det är höstlov på intågande. Prisa Gud för det…..

Kram från Rektorskan

 

6 thoughts on “Veckosummering

  • Hihihihi, visst är det. Skämt å sidor…..en stärkande promenad brukar lindra den mesta i stressväg, så även huvudvärk men jag tror inte jag hade tagit mig runt min runda igår. Att sova framför brasan var ett klokt val. Promenaden idag desto mer effektiv skulle jag tro. Kram

 1. Go kvällen,
  Tack för dina alltid så kloka och välvalda ord.
  Efter denna hektiska vecka önskar jag dig en härligt avkopplande helg.
  Vi ska ha syskonträff med alla våra tillhörande familjer i storstan, så skickar en kiten hälsning från bilen.
  Många kramar Anna

  • Skönt att du pekar med hela handen. Jag slappade hela kvällen igår, la mig tidigt och tog sovmorgon idag. Inte varit ett dugg nyttig idag, inte passat på, ingenting….Kramelikram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *