En snabbis i Storstaun

Ibland får man bara till det så där underbart bra liksom. Många flugor i en enda stor smäll och ser man till att man är extra effektiv (och det är ju för övrigt nästan mitt mellannamn så…) så blir det maximerat på ett positivt sätt.

004Vi firade helg ända fram till kl 15 o söndags, då make och Gabbe lämnade av mig hos min bestie på Saltö. Grabbarna drog på lite fotboll (surprise) och vi drog via flygplatsen till Stockholm. Oväder, försening, gropig flight men incheckade och klara i tid för att hinna med lite gott käk. Sin vana trogen vandrade vi runt en sväng och kikade på menyer, för att sedan ramla in på en gammal bekantskap. Det är lite så vi jobbar Maria och jag.

009

Det blev förstås tilltuggsförrätt, fiskvarmrätt och en flaska Chardonnay. Första restaurangen ever som serverat vitt vin så kallt som jag föredrar det. Stor tumme upp för det. Supergott käk till suveränt pris, rekommenderas å det varmaste.

010Passande nog låg restaurangen bara ett stenkast från hotell Haymarket på Hötorget och att där beställa en god drink som avslutning på en skön kväll, kändes helt rimligt. Naturligtvis blev det varsin Golden Cadillac, rektorskans absoluta favvodrink.

011Proppmätta och med magknip efter allt fnitter kilade vi upp på rummet. Sin vana trogen passader rektorskan på att nattsudda, medan min bestie så ordentligt släckte sin lampa och sussade straxt sött.

007Vi tänkte ta lite sovmorgon, men kl 05.27 ringde Securitas och väckte oss. Jippie! Who needs a Skönhetssömn anyway liksom?

013Hotellfrulle är bara så underbart och denna var helt superb. En av de allra bästa på min topp-10-lista. Superfräscht, stoooor buffe och uppdelat i stationer. Mycket viktigt! Organisation och struktur….me like!

014Och när man kan avsluta den så här…..då vet man att det är bra. På riktigt! Dock inledde jag förstås med plättar med sylt, färsk frukt, bacon och så hårt tunnbrödsknäcke med rökt lax, keso och rödlök. Och nypressad apelsinjuice förstås. Lovely!

016Apostlahästarna tog oss sedan en dryg 20minuters promenix genom stan till kursen för dagen. Käre jisses….Denna EU-anpassning kring nya GDPR som skall tas i bruk den 25/5-18 skapar lätt en viss förvirring och virrvarr. Eller alla ni andra kanske har järnkoll? För den vänder sig ju verkligen till ALLA. Det vet ni va? Nåväl, kamrern och jag har nu skaffat oss ett bra utgångsläge för detta arbete på #världensbästaskola, även om det återstår en hel del frågor och gigantiskt mycket jobb.

Maria Nilssons foto.Vi avslutade sedan dagen på bästa sätt med lite speedshopping och en gofika på Vetekatten innan vi satte oss på Arlanda Express och sedan på flyget. Suveräna timmar i storstaun denna gång coh suveränt häng med min bestie. Hon som jag så ofta fnittrar och brister ut i magknipsskratt tillsammans med. Hon som vet det mesta om mig och som har delat många av mina svåra passager här i livet. Hon som jag har kamperat ihop med i snart 20 på på #världensbästaskola. Tusen tack för denna gång. Imorgon träffs vi igen i lite mer vanlig jobbmiljö.

Nu snart natta kudde efter en gigantiskt lång dag. Kram från Rektorskan

 

5 thoughts on “En snabbis i Storstaun

  1. Tänk så olika vi människor är. Jag tycker restauranger i allmänhet serverar vitt vin alldeles för kallt. Har dock upplevt motsatsen 1 gång i Tyskland, då serverades det rumsvarmt, inte kul. Jag klagade och fick svalt istället som jag föredrar och som vi serverar det hemma. Smak är oerhört viktigt för mig och är vinet iskallt känner jag inte hur det smakar.
    Kram Monika

    • Hihihihi, vad festligt. Jag vet att jag vill ha mitt vita kallare än vad som är rekommenderat och att det förmodligen smakar mindre då. Rött vin vill jag dock gärna ha liiite aningen för varmt. Ja, jag är ju lite annorlunda så.Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *